Gå til innhold

Utrolig historie om komplett!


Anbefalte innlegg

En dag bestemte jeg meg for å kjøpe litt mer ram til pcen min fra komplett.

Selve pcen min var også fra komplett. Etter noen dager kom ramen, jeg gikk opp på rommet for å installere den. Jeg puttet den inne i ram plassen å startet pcen, når jeg var inne i windows så stod det 512 mb ram, jeg trodde det var en feil av maskinen så jeg gikk inn til biosen, der stod det 512mb. Da tenkte jeg at minnet måtte være defekt så jeg sendte den i retur. Etter cirka 2 uker fikk jeg det nye minnet mitt, jeg gikk å installerte det å. Når jeg startet opp maskinen stod det 512mb ram da tenkte jeg "Faen er det mulig å få 2 defekte minner på rad?".

Jeg tok kontakt med komplett og de sa at de trodde det var noe med datamaskinen og ville at jeg skulle sende datamaskinen for rep hos dem. De sa at hvis det var noe feil med hardwaren eller no sånt ville jeg få rep gratis. Cirka 2 uker etterpå sendte de meg en email, "funnet spyware på maskinen, installert windows på nytt. Dataen er testen med diverse programmer og 1024mb ram funnet". Og med den emailen fulgte det med en kvittering + en regning. Regningen var på cirka 1000 kr, nesten dobbelt så mye som minnet hadde kostet. Jeg tenkte "kan spyware gjøre sånn at man ikke kan installere 512mb mer ram?" Jeg tenkte det må være umulig.

Etter at posten hadde rotet bort datamskinen min i over 2 uker fikk jeg den endelig, i det ene øyeblikket brydde jeg meg ikke om regningen men om at jeg ville spille css. Jeg tok datamaskinen opp på rommet mitt og satte den opp. Når jeg startet maskinen skulle jeg taste inn serienummeret til windows for å startet windows opp. Jeg skrev lykkelig inn nummeret og trykket enter og da kom det opp en feilmelding key is invalid. Jeg tenkte "wtf"? Jeg snakket med faren min og han fikk jobben hans sitt serienummer. Den funket heller ikke. Da begynte jeg å bli sur som faen, etter 4 uker venting funker ikke pcen. Faren min har en fyr på jobben som kan alt om på og da mener jeg ALT. Han mente at det kunne være noe forskjell med windowsen fra komplett sin og min. Jeg ga den videre til han for å installere windows på nytt. Når han hadde gjort sa han at det var fortsatt bare 512mb ram på datamaskinen min. Han ringte komplett for å snakke med dem og de sa at alt skulle være i perfekt orden. Han begynte prossesen med å gå igjennom alt på maskinen. Så til slutt gikk han inn på biosen og begynte å fikse og miske der. Tilslutt kom alle 1024mb ram opp. Da sa han til meg at det ikke var noe galt med pcen min fra begynelsen men det var klokkefrekvens og +++ som måtte forandres for at cpuen + ramen skulle jobbe sammen. Så at jeg fikk en regning på 1000 kr var bare tull. De hadde jo ikke gjort noe med datamaskinen i det hele tatt, bare installert windows på nytt som ikke funket for å så finne opp en løgn om spyware på maskinen. Jeg ba han å skrive alt med hva han hadde gjort for å fikse de problemene som komplett hadde gjort de rapportet ble over 1 og en halv side lang. Jeg har ikke tenkt til å betale den regningen i det hele tatt. Jeg er fortsatt i diskusjon med dem.

Hittil framover har jeg ikke tenkt å sende pcen til rep hos dem.

Endret av Ags
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan du kaste noe lys over hvilke bios-settings du hadde endret? Sto det 1024MB når du var i bios mens "problemet" var aktivt?

 

Synes du burde feilsøkt litt mer før du sendte den inn til reparasjon. Helt klart

feil av komplett å ta betalt for noe som ikke er fiksa også.

Lenke til kommentar

Det er ikke komplett sitt ansvar å påse at komponentene du bestiller er kompatible, ei er det deres feil at du ikke har kompetanse til å innstallere ram riktig... Når du da sender tilbake uten å ha prøvd å feilsøke en gang, så synes jeg du bare har deg selv å skylde for det..

 

Det er førsteintrykket jeg har, men jeg kan ta feil...

Lenke til kommentar

Når problemet var aktivt stod det bare 512mb ram i biosen.

Jeg hadde heller ikke gjort noe med biosen siden når jeg kjøpte den fra komplett.

Før jeg sendte den til rep hadde jeg søkt om liknene problemer men fant ingen lingende problemer. Jeg hadde heller ingen annelse om hva problemet var jeg selv.

I biosen før jeg hadde kjøpt de 512mb ramen var klokkefrekvensen på 400mhz, cl2 osv. Da funket pcen helt normalt. Men for at 1024mb ram skulle funke måtte jeg stille det ned til 333mhc + cl2.5 +++. Så det må ha vært feil i biosen allerde når jeg kjøpte den fra komplett.

 

Alexander Skaali

Lenke til kommentar

Høres ikke riktig ut når du sier du kjøpte samme minne som du hadde før. Hvis maskinen din hadde 333mhz/CL2,5 minne fra før av ville maskinen din neppe startet en gang med 400mhz/CL2 som instilling.

 

Sorry man, den forklaringen henger ikke på greip som det heter.

 

Komplett burde kanskje sjekket nøyere etter når du bestilte minnet, det har du absolutt rett i å anta.

:no:

Lenke til kommentar

Det gamle minnet mitt kjørte i 400mhz cl2 og jeg kjøpte nyaktig den samme 400mhz cl2 men bare 512mb ram fungerte i den instillingen. Begge fungerte i 333mhz og cl2.5.

Egentlig er de to minnene lagd for 400mhz og cl2 så det burde egentlig ikke være et problem å kjøre det i den instillingen. Men siden jeg har et litt eldre cpu (amd xp 2800+)

kan bare minnet jobbe sammen i 333mhz og cl2.5. Litt merklig synes jeg da.

Lenke til kommentar

Jeg synes du godt kan betale.

 

At folk som ikke vet hva de holder på med bygger sine egne PCer fører til større trykk på support og flere reklamasjoner på varer som egentlig er helt i orden.

Til syvende og sist fører det til dyrere varer fra databutikkene.

 

Hvis du ikke kan og bygge en datamaskin og ikke er i stand til å skaffe deg den informasjonen som trengs for nye produkter til PCen din, så kjøp en ferdigbygd PC og overlatt dermed byggingen til noen som vet hva de holder på med.

Lenke til kommentar

Synes nå dette igjen sier litt om hvordan ting fungerer på komplett.

Har selv fått komplett opp i vrangstrupen etter at par hendelser som

gjør at "Kunden" ALDRI får rett.

 

Hvis det stemmer at komplett skrev i forklaringen at det var spyware som forårsaket feilen, er det jo svindel i fra deres side.

 

-z00l-

Lenke til kommentar

hvis maskinen ikke funket slik du sier er jeg enig med at du ikke bør betale regningen

men jeg synes det høres rimelig merkelig ut, du hevder altså at komplett har formatert og så ikke lagt inn windows på nytt?

 

normal praksis er jo å få maskinen opp igjen før den sendes tilbake til kunde, ellers hvordan kunne de vite at den funket

 

et lite hjertesukk ikke si at de løy om spyware på pcen din for det var nok sant det ellers så ville de neppe ha sagt det

Lenke til kommentar

Siden dem ikke hadde ordnet så maskinen kunne bruke begge brikkene samtidig, som dem sa dem hadde gjort, så gjør du din rett å ikke betale den (hadde vært noe annet om dem faktisk hadde ordnet i bios).

 

En annen ting; formaterte dem maskinen uten videre, altså uten å kontakte deg om det før?

Er det vanlig praksis da?

Hadde du på forhånd sagt dem kunne gjøre hva dem ville?

Skummelt om du sender inn maskinen for å ordne ram, så plutselig er alt av dokumenter, familiebilder og slikt fjernet fra maskinen.

Lenke til kommentar
Siden dem ikke hadde ordnet så maskinen kunne bruke begge brikkene samtidig, som dem sa dem hadde gjort, så gjør du din rett å ikke betale den (hadde vært noe annet om dem faktisk hadde ordnet i bios).

 

En annen ting; formaterte dem maskinen uten videre, altså uten å kontakte deg om det før?

Er det vanlig praksis da?

Hadde du på forhånd sagt dem kunne gjøre hva dem ville?

Skummelt om du sender inn maskinen for å ordne ram, så plutselig er alt av dokumenter, familiebilder og slikt fjernet fra maskinen.

Garantier dekker sjelden programvareproblemer kunden kan fikse med reinstallering av OS eller endringer i BIOS.

 

Når det gjelder formatering, så er det ingen som gir en garanti på personlige data du eventuelt måtte miste dersom servicested foretar en formatering. Backup av personlige data er helt og holdent kundens eget ansvar.

 

Trådstarters opprinnelige innlegg svarer jeg ikke på ganske enkelt fordi jeg ikke orket å lese den smørja med tekst uten avsnitt.

Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke helt logikken til komplett. Det å reinnstallere windows hjelper som oftest lite for å få biosen til å finne ekstra ram, men hva vet jeg om det er komplett som er de profesjonelle her.

 

Det er vel sånn at 90% av pcene de får inn løses problemene ved å reinnstallere windows - så det er vel effektivt for de å gjøre det på den måten.

 

Nå har vi ikke sett så mye av korrespondansen mellom komplett og vedkommende så det er vanskelig å vite hva som er avtalt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...