Gå til innhold

Ati 9700 Radeon, pcen crasher. ?Drivere?


eladmir

Anbefalte innlegg

har et ATI Radeon 9700 skjermkort, som har funket helt utmerket til i går, det er vel snart 2 år gammelt tror jeg ikke brukt alt for mye.

 

jeg satt å spilte WoW(World of Warcraft) da plutselig maskinen slar seg av. jeg prover så å starte maskinen på nytt men skjermen får ikke noe signal selvom jeg hører at pcen jobber.

 

jeg blir litt furstrert og tar ut skjermkortet av pcen og starter uten det funka fint. så sett jeg det inn igjen og skjerm bildet kommer opp. helt til windows laster driverene til skjermkortet da ble hele skjermen rosa med masse tynne striper.. hmm litt vanskelig og forklare. så restarter den. dette gjorde den en 4-5 ganger.

 

i frusterasjon tar jeg og formatere.(hadde ikke noe som var viktig pa maskinen) instalere windows pa nytt og alt ser ut til å fungere bra. jeg laster ned sp2, og alle sikkerhet oppdates. til slutt instalere rjeg skjermkort driverene mine. og pcen restarter . igjen samme procedyre. ikke noe skjermbildet nar driverene blir lasta,

 

jeg starter i sikkerthet modus og fjerner driverene igjen. alt ser ut til a fungere.

men jeg har ikke lenger noe skjerm kort som gjor noe (uten drivere)

 

antar at det er de nye driverene som fikk pcen til å crashe, men er ikke sikker, tror nemlig det var windows update som hadde lastet ned filene av seg selv og restarta pcen min uten å spørre meg ???

 

så langt har jeg ikke fått testet det noe mer, skal vurdere å sette det inn i en annen pc og laste ned forskjellige drivere.

 

noen som har noen anelse om hva dette kan komme av? virker jeg jo rart om det skal være driverene det skal være noe galt med.? hva burde jeg gjøre ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har en misstanke om at skjermkortet ditt har fått en knekk. Har du klokket det mye/endret bios til skjermkortet?

 

Har erfart problemet ditt tidligere, etter en noe hard klokking av et ATi 9800 Pro kort som jeg hadde kjørt inn bios til et XT kort på. Etter noen runder med klokking på dette fikk jeg samme problem som deg.

 

Hvis jeg kjørte en ny windows installasjon uten å legge inn chipset drivere fungerte kortet greit.

 

Du bør teste dette ved å sette på et annet skjermkort på det hovedkortet du har (om du har tilgang på å låne et da). Om det fungerer greit med et nytt skjermkort, er det nok bare å bytte :dontgetit:

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-cfOgpBusmt

Jeg har et Mobility Radeon 9700, og det kræsjer når jeg spiller WoW. Jeg har prøvd både Omega, og modifiserte originaldrivere.. :\ Kanskje en bug i siste patch fra Blizzard?

Lenke til kommentar

hmm, testa kortet litt mer i dag, putta det inn i en annen pc. det så ut til å fungere fint i den. så putta jeg inn et eldre skjermkorte i den første pcen (som ikke fungerte) for å sjekke om det kunne være noe annet en skjermkortet men det funka fint.. prøvde igjen å putte skjermkortet over til den første pcen. fordi jeg er kjent med at pcer lever sitt eget liv noen ganger og ofte kan det faktisk hjelpe å swoppe. og det fungerte...

 

men har ikke testet det med wow... er litt bekymra for at kanskje det er wow. som har crasha pcen og gjort at skjermkortet har hvert ustabilt.

 

kommer tilbake med mer oppdateringer for de som er nyskjerrig =)

 

noen som foresten vet hvor jeg kna finne eldre drivere til ATI Radeon 9700 ?

Lenke til kommentar

...Hvilket bekrefter mistanken i min første post :hmm:

 

Har en haug med gamle drivere liggende. Funker vel litt dårlig å sende disse pr e-post :roll: Slenger ut en fra rundt januar 2003 på web hotellet mitt. Sletter den igjen i løpet av noen få dager, så vær rask (har ikke så stor plass tilgjengelig på web hotellet).

 

http://www.tepeelan.com/modules/Downloads/...10a-016126c.exe

 

Jeg har eldre også, men tror ikke noe på at dette fikser problemet ditt.

Endret av Bergans
Lenke til kommentar

lastet ned drivern så kan ta ned linken nå.

 

men har funket bra etter at jeg swappet skjermkortet frem og tilbake. spilt WoW i 6 timer uten noe problem i dag.

 

veit ikke hva som kan ha forårsaket det. men var ihvertfall rimlig skummelt her.

 

skjer det igjen vil jeg ihvertfall komme tilbake med mer=)

 

takk for hjelpen

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...