Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Prartisjonering av harddisk og linux


Anbefalte innlegg

Her om dagen bestemmte jeg meg for å formatere pcn og legge inn windows på ny. Det som skjedde underveis da var at etter jeg hadde formatert og det var pakket ut alle filene slik det var klart for å legge inn windows, så klikka det, vet ikke hva det komm opp, data corruptet eller fatal error eller noe sånt men samma der.

 

Etterpå leta jeg lenge etter en annen os cd, klarer meg ikke lenge uten pc skjønner dere. Det eneste jeg fant var en linux cd som jeg enda ikke hadde prøvd. Jeg klarte til slutt legge inn linux. Men etter en stund merka jeg att linux ikke var noe for meg, jeg hadde heller ikke internett pga det trådløse nettverkskortet mitt.

 

Så klarte jeg rote frem en windows cd. Men når jeg skulle installere det ble bare skjermen svart når jeg boota fra cd. Da koblet jeg harddisken til fars pc som slave, og da klarte jeg komme inn i windows setup. Men når jeg skulle legge inn windows på harddiksen min kom det opp noe med at det ikke var en brukelig partisjon eller noe. Det gikk heller ikke ann å slette den.

 

Og da kom jeg bar på en ting som jeg trodde kunne fikse det. Satt i linux cden, hadde tenkt å slette den merkelige partisjonen av harddisken. Men etter booting av cd ble bare skjermen svart. Så tenkte jeg f*** og hva skal jeg gjøre nå. Klarer ikke overleve lenge med linux uten internett, gidder heller ikke bære pcn ned i kjelleren for å få internett med ledning.

 

Men men.. har noen tips til hva jeg kan gjøre for å få gode gamle windows tilbake? Hadde vært sjef med en ny harddisk men liker ikke å bruke penger på pc. Håper på nyttige svar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan jo sette i gang installasjonen av Linux. Når du kommer til den delen der du partisjonerer harddisken bare sletter du alle partisjoner. Så skrur du av maskinen uten å installere Linux.

 

Deretter hiver du inn windows-cden, den vil se all den ledige upartisjonerte plassen, og du kan lage en partisjon og installere windows!

 

EDIT: ser du har prøvd dette, forresten. Men det skal da vitterlig fungere. Har hjulpet meg mange ganger. Bare prøv en gang til du.

Endret av reallars
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...