Gå til innhold

Kjøpe laptop på ebay, med dvdrw - nogre tips?


Anbefalte innlegg

Skal kjøpe meg en pc fra ebay.com

 

Mine krav til pcen er følgende:

- relativt liten å lett : det betyr ikke en ultraportabel. Skal ha intern optisk cd/dvd. Vekt ikke mye over 2.5kg

- skjermstørrelse: fra 13,3 til max 15,4

- dvdbrenner med 8x hastighet (2x blir for lite)

- min 512ram

- min 1,6 ghz centrino (centrino er et krav)

- ca 60gb hd (helst 5400)

- lite støy fra pcen

- fordel med et pent og bra design

- ønsker gjerne firewire og s-video-utgang

 

Har vurdert noen modeller fra IBM (t-serien), Asus (lite av på ebay), Dell D600 og noen Sony Vaio modeller.

 

Problemet med Ibm T-serien er at skal man ha dvdbrenner ender man raskt på 13-14000. Jeg vil heller kjøpe en litt eldre modell (som også har dvdbrenner) og betale et godt stykke under 10000nok (det er mulig med dagens $kurs som er ca 6.3). Dell D600 er en bra pc, men dvdbrenner er kun 2x. Sony Vaio har mange bra modeller, men ser ut som de ikke har s-video utgang.

 

Hvordan er det å bruke en amerikansk pc i Norge. Hvordan er det med strømmen (volt) og fungerer s-video utgangen i Norge (med tanke på ntsc og pal).

 

Noen som har noen tips (evnt kanskje til og med linker til modeller til ebay) til pcer som burde være veldig aktuelle? Er jo mildt sagt et mylder av laptop'er på ebay, så bra med noen tips!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I USA bruker de 120V~60Hz isteden for 240V~50Hz. Så du må kjøpe ny strømforsyning evt omformer som gjør om 240V til 120V.

 

Husk at du ikke får Norskt tastatur. Dette løses ved å bruke Ascii-tegn (søk etter ascii på google). Bruker du ikke så mye ÆØÅ går dette greit.

 

Når du skal importere såpass dyre ting, må du huske på at pc'n blir fortollet når den ankommer Norge. Jeg vet ikke hvordan det er for såpass dyre ting, men hvis du importerer ting med verdi mellom 200-1000 NOK må du betale 25% MVA på hele beløpet (varens verdi + frakt) +75-150 Kr i fortollingsgebyr. Håper du har tatt med dette i regnestykket ditt.

Handler du fra en privatperson, kan han/hun merke den som gave (husker ikke hvor høy verdi denne kan ha) og hvis du er heldig slipper du fortolling. Dette er i grenseland ikke helt lovlig så gjør dette på egen risiko.

Er også kjedelig om pc'n skulle bli skadet/borte i posten hvis avsender setter opp en mye lavere verdi, da er det den verdien du får erstattet.

 

S-VHS utgangen er nok NTSC ja, har du en NTSC kompatibel tv går dette greit.

 

Men strengt talt en pc med disse specs burde være mulig å oppdrive her i Norge til rundt 10 lapper?

Lenke til kommentar

takk for svar. Bare så det er sagt, jeg skal ikke på noen som helst måte få tilsendt pcen til Norge, den skal sendes til USA og deretter skal jeg ta den inn i landet. Husk forøvrig også at dette ikke er en ny pc, en brukt en. Er vel heller tvilsomt om tollmyndighetene setter seg på bakbeina når de ser jeg tar med meg en åpenbart brukt pc (hadde den derimot vært flunkende ny, ja da ser jeg poenget og da hadde jeg nok fortollet den).

 

Dette med amerikansk tastatur er noe jeg uansett hva jeg velger må leve med, og det tror jeg går greit. Spesielt med ibms bra tastatur. Trodde man ofte i innstillingene kunne innstille på om det var pal eller ntsc jeg, men ikke sikker på dette fungerer...

Endret av andrevr
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...