Gå til innhold

Test av Siemens CX70


Gjest Yoshi

Anbefalte innlegg

Gjest Yoshi

Jeg har for en stund tilbake anskaffet meg en CX70.

Den fikk jeg billig. Den kostet meg bare 1235 kr.

Men spørsmålet er da om den er noe tess.

Er den et godt kjøp eller koster den bare ikke så mye:?

Jeg lager en test da denne telefonen er nokså aktuell.

 

Skjerm og menyer

Jeg starter med skjermen. Skjermen er det første man får øynene oppp for når man ser denne telefonen. Den er nemlig helt enorm! Dette er den aller største skjermen i denne prisklassen. Oppløsningen er også bedre enn de aller fleste telefoner som hviler litt over en tusing. Skjermen viser 132x176 piksler. Skjermen er av TFT så bildet blir klart og tydelig. Skjermen er utrolig skarp og man kan endre lysstyrken på den, noe som er bra siden 100% er veldig strømslukende og skjærer noe i øynene. I sollys kunne skjermen vært bedre. I veldig skarpt sollys blir den nokså svak i lav belysning, men blir en del klarer i full belysning.

Et lite irritasjonsmoment, dog ingen stor sak, er at Det er omtrent umulig å lese på skjermen hvis lyset er av. Hvis man leser en melding og lyset skrur seg av, noe det gjør veldig fort, blir det klin umulig å lese og man må bevege på spaken for å få p lyset igjen.

Dette er i motsetning mulig på ale nokiamodeller jeg har prøvd.

Skjermen er super å se bilder på. Den viser 65000 farger og det er en god opplevelse å se bilder. Særlig i fullskjermmodus.

Siemens er jo kjent for å ha gode og oversiktlige menyer og denne er intet unntak.

Menyikonene er utrolig skarpe og store i forhold til andre produsenters, men det er dumt at det bare er plassert ni ikoner. Det betyr altså at mange andre alternativer er plassert i underkategeorier. Da blir det mye blaing i underkategeorier, dere.

Jeg har erfaringer med Nokia hvor det alltid er mange kategeorier.

I menyen finner du Telefonbok, Anropslogg, Surf & Fun, Kamera, Meldigner, Planlegger, Ekstra, Mine filer og innstillinger. Jeg opplever det ofte som vanskelig å f.eks. bytte ringelyd. Da må jeg først inn på mine filer, bla fram til lyd, så velge hvor jeg skal hente ringelydenn fra og så velge. På Nokia er det så enkelt som at man får en liste under innstillinger. Kjipt. Innstillinger er også veldig "generell" og nesten alt ligger under den. Ekstra er veldig snålt... Mye av det burde vel vært under planlegger.

 

Konklusjon skjerm og menyer:

Skjermen er mye mer enn det man krever av en slik telefon og mer til. Perfekt er kanskje ordet. Litt trekk for at den er litt svak i sollys. Menyene er av de bedre jeg har vært borti. Utrolig lett å finne fram, men kunne vært bedre. Flere menyikoner hadde vært å foretrekke. Likevel: terningkast 6

 

Taster og navigering

Tastene på Cx70 er i plast. Hard plast. De er presset sammen så den store skjermen skal få plass og er dermed ganske små. Men det gjør alldeles ikkeno. De er kjempelette å treffe og jeg har ingen problemer med feiltasting.

Men tastene er noe harde. Det er litt leit ettersom de er så godt plassert. De kunne gjerne vært litt letter å trykke inn og i et litt mykere materiale. De har også lett for å lage en svak klikkelyd når du trykker, men det leger man i grunn ikke merke til når man skriver meldinger.

Joysticken på CX70 er den aller, aller, aller beste jeg har vært borti. Den er ultrabra! Alle telefoner med joystick burde ha en sånn. Den er laget i et materiale som gjør den veldig fast og det skal mye svette til før den blir glatt. Den er kjempelett å vrikke fra side til side selv om den ikke er særlig lang. Her har Siemens gjort en enestående jobb.

Valgtastene derimot kunne vært bedre. De er plassert veldig godt og er lette å treffe, men de kommer med det samme problemet som nummertastene, litt harde og klikker litt. Dessuten hender det noen få ganger at den ene valgtasten knirker litt. Skjer noen ganger bare.

 

Konkklusjon taster og navigering:

Tastene sitter helt perfekt plassert, men er litt for harde. Litt knirking noen ganger er heller ikke så bra. Siemens kunne ha valgt et bedre materiale på tross av prisen. Denne er jo ganske billig fra før av. Joysticken må være verdens beste! Den aller beste jeg har prøvd. Dog litt vanskelig for oss med tomler som virkelig måler en tomme å bla nedover like fort som oppover, men slik har jeg oppfattet at det er med alle joysticker. En super innsats. Terningkast: 5-

 

Kvalitet og design

Hvis dere ikke har lagt merke til dere kommer CX70 i et klassisk Siemens-design. Runde former og få fargevariasjoner. Hovedsakelig tre farger i galactic blue-varianten; blå, grå og hvit. Jeg synes det er ganske sexy :p. Ved siden av høyttaleren finner en to lamper. Disse blinker blått under spilling, innkommende anrop, melding, wap, batteri tomt, lading og om du vil også stanby. Stas, men hvis du spiller lenge kan de stikke veldig i øya.

Noen mener at denne telefonen kjennes billig ut. Jeg mener at dette ikke er tilfelle. Den ligger godt i hånden og er ikke så stor som en skulle tro. Denne er litt mindre enn c60/c65 faktisk. På størrelse med Nokia 6230 også, skulle jeg mene.

Noe som plager med er bakdekselet, det er utrolig vanskelig å få av første gang. Senere går det letter, men jeg sleit mye første gangen. Ellers knirker den noen ganger, men bare noen ganger. Stort sett er den knirkefri, men noen få ganger knirker den litt i dekselet når man skriver eller trykker på den. Det tyder vel på at den ikke er skrudd så godt sammen.

 

Konklusjon kvalitet og design:

Et siemensdesign av de bedre. Telefonen blir nok ikke glatt med mindre du har dyppet hånda i smør. Ikke fullt så fornøyd med at den knirker litt noen få ganger. Det burde jo ikke skje. Baksiden av telefonen er litt kjedelig dekorert. Kameralinsa sitter perfekt plassert, her blir det skjelden fingre i veien. Vanskelig å ripe den opp også. Godt materiale. Terningkast: 4

 

Funksjoner sånn generelt

Denne telefonen kommer med utrolig mange funksjoner med tanke på prisen! Denne koster kun 1235,-, hvertfall da jeg kjøpte, og synker stadgi, Elkjøp solgte ut lageret sitt kjempebillig for noen uker siden...

Her finner man en god kalender, stoppeklokke, kalkulator, planlegger, omregner som regner om hva som helst omtrent, 3Dspill, e-postklient, vekkerklokke, lydopptaker som tar opp så lenge det er minne, nedtelling, minneklient(praktisk) og noe liknende World Clock, bare mye bedre.

I tillegg finner man en infrarød port på sida. Blåtann er fraværende, men det forventer man vel ikke til en så billig telefon? Og minne på 10mb er utrolig sterkt. Det dumme her er at Siemens har fylt opp over halve minnet med grafikk og lyd. Og mye av dette går det ikke an å slette, men jeg fikk sletta meg opp til 8mb ledig i hvertfall...

Kamera er det også på den, se nedenfor...

Push-tp-talk har jeg ikke prøvd, men det finnes ingen dedisert knapp til det. Leit.

 

Konklusjon funksjoner sånn generelt:

Kjempebra! Hva mer kan man forlange fra en telefon i billigklassen? VGA-kamera med videoopptak, alt av meldingsfunksjoner, gprs klasse 10, uendelig mange nyttefunksjoner og PTT. Helt kongebra. Med CX70 kan man til og med sjekke hva klokka er i Australia. Helt fabelaktig hva denne kan brukes til. Blåtann hadde vært stas, men denne har infrarød som funker like bra. Terningkast 6

 

Kamera

Cx70 har et ganske godt VGA-kamera. Det sitter fint plassert bakpå og det er vanskelig å få fingern over linsa. Linsa sitter dypt så riper skule være greit å unngå... Kameraet tar veldig gode bilder, dog jeg har sett bedre. Bildene blir til gjengjeld veldig små. Et VGA-bilde tar mellom 30 og 60kb stort sett. Det er godt særlig i forhold til nokia 7600 hvor bildene stort sett går over 70.

Videofunksjonen er sånn middels. Oppløsningen kunne vært bedre og den kunne tatt litt flere bilder i sekundet. Det er lett å se hva man filmer så lenge motivet ikke beveger seg så veldig fort eller du ikke beveger kameraet fort. Lyden er helt sugen. Den henger etter bildene og er stikkende og hard. Helt krise. Men selve filmene blir klarere enn på bl.a nokia 7600.

Bildene vises klart på skjermen og jeg digger fullskjermmodusen. Det er superbra. Man snur telefonen 90 grader og kan bla gjennom alle bildene.

 

Konklusjon kamera:

Kameraet tar bedre bilder enn mange telefoner på markedet, men har også mange over seg. Disse ligger også i prisklasser høyere opp. Eneste konkurrenter angående kamera i samme prisklasse er vel V220 og K500i. Bildene er helt standard, god nok oppløsning, ingenting spesielt ved dem bortsett fra at de tar nokså liten plass. Noe som ikke er fullt så bra er at det tar ganske lang tid å ta bilder. Siemens har lagt ved en knipselyd som ikke kan skrus av. Denne er i .wavformat og må lastes opp hver eneste gang man knipser. VEldig gode farger, en glede å se bilder på skjermen. Terningkast 4

 

Meldinger og slikt

Har ikke tid til å skrive veldig utdypende her.

Det går greit å skrive meldinger, telefonen følger med og alt går som det skal. Ordboka, derimot, er sånn nogenlunde. Noen har hatt en dårlig dag på jobben når de har tasta inn enkelte av orda der. E blir ofte erstattet med D i slutten av ord, f. eks. bursdagdn(bursdagen) og husdt(huset).

MMS er fint å lage, helt supert brukervennlig. Jeg synes det er veldig praktisk at man bare kan trykke høyre så får man opp en ny side automatisk.

Du trenger heller ike bruke masse penger på å bestille oppsett og slikt. Du bare går inn på Siemens' hjemmeside og der kan man få oppsett for wap, mms og e-post gratis.

 

Konklusjon meldinger og slikt:

Helt greit å skrive meldinger, T9-ordliste og mulighet for å lagre ord. Kjempelett å lage mms i motsetning til på nokiatelefoner. T9-ordlista er god, men har noen små feil. Kjempelett å skrive på siemens, tok to minutter å vende seg av med å taste mellomrom med 0. Gikk fra Nokia til Siemens og det har ikke vært noe problem.

Terningkast: 4

 

 

Batteri og bundle

Batteriet er det vel ikke så mye å si på. Bruker kameraet nokså mye enda, så batteriet lever i to-tre dager, noe som er ganske bra. Ikke blandt de beste, men blandt de bedre. Jeg vet ikke hvor lang tid det tar før batteriet dør hvis telefonen ligger stille. Denne telefonen lar du bare ikke ligge stille så lenge. Den er helt enormt morsomt å bruke. Batteriet sitter heller ikke limt fast i bakdekselet som på Samsungs modeller, noe som er en fordel mener nå jeg.

Når det gjelder bundelen... Den er vel ikke der i det hele tatt i grunn. Når du får telefonen får du med telefon, manual på fire forskjellige språk og en dings du kan bruke til å vippe av fordekselet med. En datakabel hadde jo vært å foretrekke siden Siemens legger ut firmwareoppdateringer stadig. Men bundelen er helt standard i dene prisklassen. Selv om en bærereim eller en handsfree hadde vært kjempegreit. Men men. Det er standard festedings så alle standard bærereiemer burde funke. Skal prøve å lage en selv forresten. I jeans med røde knapper på planlegger jeg.

 

Konklusjon batteri og bundle:

Helt greit. Ikke mer enn det du forlenger eller trenger. Ikke mer enn det du betaler for heller. En kabel ville jo bare økt prisen. Men skal man ha kabel må man bla opp med 200kr. Det har jeg ikke gjort enda, men tenker jeg gjør det snart. Eller kjøper et Ir-adapter. Terningkast: 4

 

 

 

 

Konklusjon:

Siemens CX70 er en stjerne i sin prisklasse og jeg tør å påstå at hvis du leter etter en god telefon til under 1400kr uten binding er denne det aller beste valget. K500i er også en grei kandidat og de ligger vel nogenlunde likt.

CX70 har et helt velv av funksjoner og kommer med mye mer enn man skulle tro til den prisen. Her har du et lite kontor med kalender, notisblokk, talememo med minnebegrenset tid(altså 6t tale på 5mb f.eks), huskeliste, avtaleliste, telefonbok hvor du kan skrive inn land og firma og slikt på hver eneste, kalkulator og stoppeklokke. Noe for alle og en hver.

Får litt trekk for tastene, men jeg kan ikke få skrytt nok av joysticken. Den er helt himmelsk!

Skjermen er kjempegod og best i sin prisklasse. TFT og alt. Blir likevel litt blekere i sollys, men det er ikke noe å gjøre et nummer ut av.

Batteriet holder i to-tre dager med moderat bruk, så hva mer forventer man?

Kameraet tar greie bilder, men knipsegleden ødelegges litt av at telefonen må laste opp knipselyden som ikke kan skrus av hver gang man knipser. Videoopptakeren tar bilder i bedre kvalitet enn Nokia, men har ikke like mange bilder i sekundet. Dessuten henger ikke lyden så godt med. Ellers er videokameraet blandt de bedre. Litt bedre enn ryktet sier.

10,3mb er kjempebra til den prisen, men Siemens leggger ved for mye! Man kan slette seg fram til ca 8mb når den er ny.

Bilderedigeringsprogrammet er helt sugent. Oppløsninga blir satt ned til det minimale og det tar lang tid å bruke. Stort er det også. Vurderer å slette det.

 

Alt i alt er CX70 en telefon å henge på juletreet! Kjempebra! En av de beste jeg har prøvd og den beste i sin prislklasse.

 

Terningkast: 5

 

Denne får ikke sekser grunnet at den er litt knirkete noen ganger og at knipselyden ikke kan skrus av. Tror det går an hvis du kobler den til en pc og for tilgang til alle filene på den. Da kan man bare slette den eller noe.

 

Denne anbefales på det sterkeste! En kongebra telefon![/size=14]

 

 

Skal prøve å få til noen bilder. KOm gjerne med spørsmål.

Endret av Vegard_
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Yoshi

Jeg rakk ikke å skrive så alt for mye da jeg skrev, men skla edite etter at jeg har svart på noen spørsmål her.

Johan123321, vel kanskje du har rett, jeg har bare målt mot c60 og regnet med at de to var like store.

 

Jeg vet ikke helt om det funker i Norge enda, Alne. Har ikke funnet noe på Netcoms hjemmesider enda, men leter fremdeles.

 

Søstra mi kommer hjem i påsken og hun har laptop med Ir så jeg kan kanskje få overført noen bilder tatt av og med telefonen i løpet av påska. Hadde vært fint. Ellers kan jeg legge ut noen bilder tatt av telefonen med digitalkameraet. Det har jeg ikke tenkt på før. Men men. Vi får se. Kan sammenlikne med disse telefonene da: 7600, c60, p800, en gammel motorola, nokia 3510(i) og 6510. Ikke så aktuellt med de tre siste kanskje, men det er de telefonene som ligger og slenger her i huset.

 

Angående sånn henging og slikt har jeg ikke hatt noen problemer. Det skjedde en gang andre dagen jeg hadde telefonen. Sleit litt med å få av dekselet første gangen, men etter det har jeg ikke hatt noen problemer. Der i mot er prosessoren ikke av de beste. Siemens er veldig glad i "vent litt"-bokser. Men den er raskere enn alle andre siemenstelefoner jeg ha prøvd.

Lenke til kommentar
Gjest Yoshi

Jo zoomen må jeg kanskje nevne. Den er helt ufattelig bra.

Når man har på VGA-oppløsning kan man zoome fem ganger digitalt.

Det er en av de bedre zoomfunksjonene jeg har vært borti.

Det er ganske bra helt til man kommer nedpå femte zoomen. Da blir det litt skurrete.

Men ellers er den den beste jeg har sett.

 

Har jeg sagt at jeg anbefaler denne telefonen? ;)

Lenke til kommentar
Gjest Yoshi

Har lasta opp noen bilder til min søsters laptop.

Stor forskjell på bilder som er tatt i god belysning og de jeg har tatt når vi spilte Scrabble klokka 3 på natta i en liten hybel opplyst av en svak lampe og stearinlys.

Men bilder tatt både inne og ute ble ganske bra. Og jeg må få lov til å legge til at bilder tatt med CX70 er ganske så mye bedre enn hva 7600 stort sett oppnår. Skal se om jeg kan få overført noen bilder i dag. Får kanskje webcam i morra, så da kan jeg ta bilder til sammenlikning rett inn på pcen.

*Småløpe og se på laptopen igjen*

 

Bildene oppnår ikke like høy kvalitet som et digitalkamera, men tar dugelige feriebilder.

Litt vanskelig å se hvilke bilder som er tatt med min telefon og hvilke tatt med 7600, men de jeg husker er det stor forskjell på.

 

Nokia må nesten skjerpe seg litt på bildekvalitet.

Lenke til kommentar
Gjest Yoshi
*kremt*

 

Bildene blir da omtrent like gode!

 

Vel.. Om du ikke har noe mer å tilføye...

 

Skjermen fortjener jo skryt :thumbup:

Omtrent like gode i omtrent perfekt belysning? Ja...

 

Men i sånn dunkel innebelysning blir nok CX70s bilder best. For på den kan man angi lysstyrke og hvitbalanse før man tar bilde for å gjøre bildet best mulig. Det funker ganske bra og er kjempelett å bruke..

 

 

Angående det erlend sier om at skjermen fortjener skryt.

Ja, det gjør den, men nokias skjermer er nok bedre i sterkt sollys. Var i byen i dag. Tok noen bilder, men det var ikke alltid like lett å få med seg alle fargene på skjermen i sterkt, sterkt lys. Bildene ble supre, men skjermen kunne vært bedre i sollys. Ingen total katastrofe. Den er fullt lesbar, men fargene er ikke like gode som ellers.

Lenke til kommentar
Gjest Yoshi

Denne telefonen leveres kun i Galactic blue i lille Norge.

Men man har mulighet til å kjøpe deksler til den.

De finnes i fire farger tror jeg.

Rød, blå, hvit og svart.

Skal kjøpe så snart noen får dem inn...

Telebutikken har bestilt, men jeg har ikke sjekkket på lenge...

Koster rundt 150-250,-, som et vanlig deksel.

Det svarte er skikkelig kult.

 

EDIT: Poster en link til dekslene.

Trykk for flere bilder og slikt. Kan brukes på både CX65 og Cx70

Deksler til CX70

Endret av Vegard_
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...