Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

pcen starter ikke etter installasjon av ny Ram


Anbefalte innlegg

hei

 

Skulle innstallere ny ram i en gammel pentiumII, kjøpte en brikke 256 MB SDRAM, hi-grade PC133, 168 pins. Hadde 64 MB i maskinen fra før.

Men da jeg satte i den nye brikken klarte ikke maskinen å finne den, fant fortsatt bare 64 MB. Jeg prøvde derfor å ta ut den gammle brikken å sette den nye i den første sloten, men da jeg starte maskinen igjen stod den bare og pep og klarte ikke å boote.

Prøvde å ta ut den nye brikken og sette i den gammel igjen, men klarer fortsatt ikke å få started opp maskinen igjen.

 

Kan jeg ha skadet brikken?

Hva med den nye brikken, er det feil type?

 

all hjelp er velkommen.........

Endret av idjut2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alt er mulig, visst man er maks uheldig så. Men hvis du finner ut hva hovedkortet heter, kan du laste ned manualen. Her kan du finne ut hvor på hovedkortet du har "reset-jumpern" til Biosen. Da stilles Bios-settingene tilbake til fabrikk-inst. Og da er det mulig at du får kjørt 256-brikken ikke mer enn 64 mb. Da må du inn i Bios og stille opp frekvensen. Det måtte jeg da jeg resetta Biosen. Du kan finne ut hvilket kort du har ved program som Aida 32 og Sandra Professional. Og disse kan vel finnes på download.com

 

Ellers husker jeg den tiden da jeg hadde SDRAM, at det var MEGET enkelt å sette brikkene feil vei. Ikke til å anbefale. Kan risikere at brikkene svir seg. Så sjekk ekstra nøye før du setter brikkene i.

Endret av Woodhome
Lenke til kommentar

Problemet er at jeg ikke får start på maskinen, så jeg kan ikke kjøre de programene. Kan jeg ikke resete biosen ved å røske ut batteriet? Det er jo ett spor i midten og ett på ene sidenpå brikken, så hadde ikke klart å sette den feil vei om jeg hadde prøvd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...