Gå til innhold

Stille skjermkort til ca 2000+


AzureCloud

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
9800pro er et AGP kort..

 

x700pro iceq er et PCIe kort.. håper virkelig du har bygd/kjøpt deg et nforce4 system i tillegg.. hehe  ;)

Ja, jeg har bygget et nytt Socket 939 system og det gamle Radeon 9800 AGP-kortet er solg på bruktmarkedet (QXL). Nå kjører jeg midlertidig på et Radeon 9200 PCI-kort og ønsker et midt-på-treet PCIe-kort for å sjekke ut hvordan støynivået / kjøler fungerer på HIS (Hightec) ICEQ kortene. Derfor et X700 PRO-kort og ikke noen av de dyrere modellene (som heller ikke er tilgjengelige idag). Jeg kan heller kjøpe noe råere om 6-12 mnd (da er sikkert X850XT PE avlegs).

Endret av DragonXP
Lenke til kommentar
Skulle det ikke komme et slikt 6600GT fra gigabyte som var vifteløst?

= Lydløst

 

Har ihvertfall kommet et 6800NU som er vifteløst.

Vifteløst på skjermkortet er lydløst så lenge du har tilstrekkelig luftsirkulasjon i kabinettet. Legger en til en vifteløst skjermkort, så bør sansynligvis kabinettviftene justeres noe opp for å kompensere for økt varmeutvikling. Dette vil kanskje føre til litt mer støy, selv om selve skjermkortet er lydløst. Det er litt av det samme dilemmaet som en har med vifteløse strømforsyninger. Radeon 9800 Pro kortet var også vifteløst, men jeg endte opp med en stillegående vifte montert på heatpipen for at den ikke skulle bli veldig varm.

 

Derfor tror jeg kanskje Hightec sin ICEQ løsning kan være fornufig. Den trar jo luft inn fra kabinettet og sender varmen fra skjermkortet rett ut av kabinettet istdenfor at den samles opp over CPU'en (som normalt er rett over). Det store spørsmålet er om de har støysvak nok vifte. Får kortet på torsdag, så da får vi se! :)

Endret av DragonXP
Lenke til kommentar

Jeg fikk HIS X700 Pro kortet idag og det ser meget bra ut. Selve kretskortet er relativt lite, men ICEQ kjøleren opptar en ekstra PCI kortplass. Jeg synes støynivået er meget bra. Viften har ikke en irriterende lyd, men en rolig summing (omtrent som en Pabst 80mm 12db).

 

Fikk 3DMark05 score på 3111 uten noen som helst tweaking / overklokking.

 

Konklusjon: HIS (Hightech) ICEQ kortene virker meget bra!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...