Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bremsevæske, ulike typer, blande?


kloppen

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvilke typer bremsevæske er det du skal blande sammen, to forskjellige produsenter eller dot merke? Burde uansett gå bra, stort sett så er den eneste forskjellen på de forskjellige bremsevæskene kokepunktet, dot merkingen som angir dette.

Endret av trra
Lenke til kommentar

Dot4 og dot 5.1 burde ikke være noe problem å blande, Eneste forskjellen er kokepunktet, dot4 skal ha min 235C, dot5.1 skal ha høyere, husker ikke akkurat i farta. Står det derimot at bilen skal ha dot5.1 så ville jeg nok ha bare brukt det, men står det at den skal ha dot4, så er det ikke noe problem å fylle på dot5.

Endret av trra
Lenke til kommentar

Det er jo faktisk ofte sånn at man tvinges til å blande da, hvis man har en godt brukt bil er det ikke lett å vite hva slags bremsevæske som finnes i systemet. Eneste løsningen er å draine hele systemet, og skylle gjennom + fylle på med ny væske + notere et lurt sted hva slags væske man fylte på. Strengt talt - først da kan man være sikker :roll:

Lenke til kommentar

nei, da går man ut i fra hva instruksjonsboken sier, noe som man alltid skal gjøre..

Sant nokk at man ikke kan være sikker på hva en tidligere eier har gjort, men enten så driter man i hva han har gjort eller så bytter man alt..

 

Men uansett, man skal ikke fylle på så veldig mye veske, da kan heller ting tyde på lekkasje, utslitte bremseband og klosser.. og da må noe gjøres uansett

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...