Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Problemer med passord på trådløs internett.


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har kjøpt ny router, D-Link 802.11g osv.. Men det er irrelevant.

 

Problemet er: Jeg vil ha passord på nettverket. men ikke sånn ASCII/Hex opplegg, bare vanlig 8 tegn passord.. WPA-SK heter det på ruteren..

 

Jeg aktiverer WPA-SK og skriver inn passord.. På min far sin pc er det ingen problemer, for han har software med nettverkskortet, der bare skrev jeg passord inn i ruten som het WPA-SK.. På min egen pc derimot, er det ikke software, bare driver, så jeg bruker sånn vanlig "star->innstillinger->nettverkstilkoblinger".. Altså windows til konfigurering av nettverk.

 

Jeg får ikke tilgang til router gjennom trådløs fordi jeg ikke vet hvor jeg skal skrive inn WPA-SK passordet, i ruten med "Nettverksnøkkel" må det være ASCII eller HEX, og det går på WEP, ikke WPA-SK. Hvor fyller jeg ut passordet?!

 

Router funker fint, full tilgang til inet gjennom LAN, og min far sin trådløse forbindelse fungerer glimrende. Det samme gjør min, hvis jeg tar på "Åpent nettverk", uten passord.

 

Det trådløse nettverkskortet mitt er det som hører med MSI K8N NEO2 Platinum, MSI 802.11g heter det bare..

 

Trenger virkelig hjelp til denne her, på forhånd tusen hjertelig takk!!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Naxos har rett.... WEP er bedre standard enn WPA, og alle 802.11g kort har WPA/WEP støtte, tror jeg... (Ihvertfall de nyeste har WEP, og alle har WPA)

 

Om du går inn i nettverkstilkoblinger, og høyreklikker på nettverkskortet ditt (det trådløse) og velger "Vis tilgjengelige trådløse nettverk" så skal det komme opp en meny der du skal kunne velge det nettverket du vil koble opp mot, og da må du skrive inn passordet ditt... Tror det skulle være så enkelt som det...

Lenke til kommentar
Nah, det tror jeg absolutt ikke.. 802.11g må da inneholde WPA.. WPA er da mindre sikkert enn 256bit WEP ?!

cico har nok sannsynligvis rett, støtte for WPA ligger ikke til selve standarden (802.11g) - men heller til firmware for trådløst-kortet ditt. Har du sjekket om det finnes en oppgradering av drivere og firmware?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...