Gå til innhold

hvorfor kondensator her? (led kobling)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Stusser kraftig på den jeg også.... Den er for liten for at det skal ha noe med glatting eller "forsinket av" (lyser etter at spenningen er av).

 

Det må være ett filter for å ta vekk støy av ett eller annet slag... MEN! Dioder lager ikke støy så......??? Noe overspenningsværn er det heller ikke

 

Merklige greier :hmm:

Lenke til kommentar
I følge tråden: "ta bort peaks i spenningien"

 

Men hvordan kan en kondensator ta bort peaks??? Med tanke på størrelsen på den der, så er oppladdnigstidskonstanten så lav at den har ingen ting å si, og om det skulle fungert så måtte der nesten være en motstand i serie med spenningsforsyningen slik at der kom spenningsfall over den.... Eller?

 

Å bruke en diode ville fungert mye bedre til å ta vekk speningspeak.

Endret av Behydro
Lenke til kommentar

Er litt usikker på om den har noen betydning her.

Sånn generellt sett er det bra å bruke en kondensator når det er en viss lengde på ledningen fra power supply, for å senke impedansen. Hvis du har aktiv elektronikk så vil strømforbruket variere i veldig raske pulser (rask stigetid = høy frekvens), og hvis du har høy impedans på strømforsyningen så vil du få problemer. En ledning er å betrakte som en induktans ved høye frekvenser, og klarer ikke å slippe fram raske forandringer i strømmen. Det er bedre at strømpulsene bli levert direkte fra kondensatoren.

Men vanlige lysdioder er ganske passive, strømmen er konstant. Det er vel det samme med laser LED? Så da burde det ikke være noe stort behov for denne kondensatoren.

Lenke til kommentar

Hmmm... du har ett poeng der. Men ledningene vil vel virke mer som en kapasitans....?

 

Laser LED er bare lydioder med lav spredning og høy itensitet.

 

Bestillte forresten noen dioder fra usa i dag. 24000mcd :thumbup:

 

Og en rgb diode, skal koble slik at POWER og HDD dioden (har bare en diode på kabinettet) lyser med en farge når pcen er på og blinker med an annen farge når hdd går, tror det kan bli litt kult

Lenke til kommentar

Vet lite om slik elektronikk men en liten teori.

Kan man ikke senke strømforbruket til en led ved å gi den en pulserende spenning med høy frekvens?

 

ala refreshrate på en crt skjerm, lurer man øyet/hjernen til å tro det lyser konstant.

 

Ok så trekker ikke et par leds så mye strøm fra en pc psu at det er grunn til å gjøre slikt for å senke strømbruken. Men, mindre effekt = lavere temp betyr igjen at man kan gi den høyere spenning uten at den ryker, høyere spenning betyr sterkere lys.

 

Og små kondensatorer kan brukes til å skape høyefrekvenser, riktignok er det noe som mangler for å slå strømmen av og på. Men det som trengs er kansje integrert i en av de andre komponentene eller kondensatoren selv

---

Sier ikke at det er slik, bare nevner det som en mulighet, kansje noen som kan test om leden bare blinker sinnsykt kjappt eller lyser konstant.

 

Prøvde selv på en gammel laserled (annen modell), denne lyste konstant, den hadde heller ikke noen kondensator, kun 4 paralellkoblede lysdioder. Brukte en vifte til å teste med.

Lenke til kommentar
Hmmm... du har ett poeng der. Men ledningene vil vel virke mer som en kapasitans....?

En ledning har både kapasitans og induktans, i tillegg til motstand. Ved DC og lave frekvenser er det jo bare motstand som betyr noe, men ved høye frekvenser skjer det mye rart. Det er konstruksjonen av ledningen som bestemmer hvor mye induktans og kapasitans du har, og ledninger som skal lede høye frekvenser konstrueres på en spesiell måte. F.eks er coaxial kabel veldig vanlig.

Det er uansett induktansen som begrenser hvor fort du kan få fram en strømpuls, som kjent er en spole effektiv til å stoppe HF.

 

 

Kan man ikke senke strømforbruket til en led ved å gi den en pulserende spenning med høy frekvens?

Jo, men lysutbyttet synker jo tilsvarende.

Den vanligste grunnen til å pulse LED er når du har mange LED og skal styre hver enkelt, da kobles de i en matrise og multiplexes. Dermed forenkles elektronikk og ledningsføring. 100 LED koblet separat krever 100 transistorer, i en 10 x 10 matrise klarer man seg med 20.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...