Gå til innhold

Billig videokameraer, ok kvalitet?


Anbefalte innlegg

Funderer litt på å kjøpe dv-kamera i nærmeste fremtid, og lurer litt på hvor stor kvalitetsforskjellen er fra de billigste til de litt dyrere.

 

Har generelt ganske lite greie på video, er ute etter et enkelt og lite kamera som skal brukes til familie/fritidsfilming. Funksjoner er uinteressant, vil ha best mulig på full auto, og redigere og fikse på pcen etterpå.

 

Ser at de billigste kameraene selges for ca. 3500,- og oppover, har disse en ok kvalitet? Vil kameraene som koster fra 5-6000,- være merkbart bedre, eller er det primært flere funksjoner/mer zoom som gjør disse dyrere?

 

Er 16:9 formatet standard, eller er dette bare på dyrere/enkelte modeller?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ekte 16:9-format er ikke vanlig på konsumentkameraene, så du må ofte opp i en prisklasse 10000+ for å finne 16:9-formatskameraer. Det du hører om kameraer som har "en funksjon slik at du kan filme i 16:9", betyr ikke at det er EKTE 16:9. Så hvis du ikke har tenkt å bruke mye penger på kameraer, tror jeg du kan glemme den biten...

 

De dyrere kameraene har som regel merkbare forskjeller. For eksempel så har ikke alle kameraer under 5000,- DV inn, som mange regner som en nødvendighet. Også er ofte størrelsen på CCD-brikken(bra 3CCD-kameraer i den prisklassen er sjelden) større, noe som gir bedre lysfølsomhet og bildet blir mindre kornete. Dessuten er kamerastøy ofte et verre problem på de noe billigere kameraene. Så; her får du selv ta avgjørelsen etter dine behov og ditt prissjikte som jeg ikke har oversikt over enda...

 

Slike tilbud som Macgy hoster opp, kan du bare overse. Det er sjelden du får noe bra og billig i forretninger som ikke er dedikert for video.

Endret av Oleway
Lenke til kommentar

Det er faktisk noen billigkameraer som har ekte 16:9, Blandt annet Sony HC40 og nye HC42+ alle sonys modeller over tror jeg.

HC40 i produktguiden

HC42 i produktguiden

 

EDIT: Til MacCY: Det må sies at oppløsningen på stillbilder ikke har noe å si for videokvaliteten, dvs at 1,3 mp er mer enn nok hvis resten henger med, noe det ikke gjør i det tilfellet. Til video brukes det vel bare 0,4 mp eller noe.

Endret av isen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...