Jump to content

Oleway

Medlemmer
 • Content Count

  190
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

About Oleway

 • Birthday 09/16/1991
 1. Ja til EU, vi trenger en bærekraftig handelsavtale. Det er en teit proteksjonistisk holdning å snakke om "jeg tror Norge taper på det". Hva med å snu det og tenke på hva Europa og verden generelt tjener på EU? Ja til EU, solidaritet, miljø (ikke minst!) og teknologisk utvikling gjennom global handel. (Dette går også under miljø.) Ungdom mot EU snakker om at vi jobber mot miljøet på grunn av transporten gjennom handelen. Så klart gjør vi ikke det! For det første har EU mye mer konkrete planer når det gjelder global oppvarming. For det andre får vi en tusen ganger kjappere teknologisk utvikling, noe som i disse miljøtider så klart vil gjøre at vi får bedre og bedre miljøalternativer. Handelen blir bare mer og mer miljøvennlig i EU, i motsetning til Norge, her det går treeeegt. Handel er forresten positivt. Veldig positivt! Handel med fattige land er genialt, og så solidarisk som det kan bli. Bistand er ikke noe god langsiktig løsning alene. Sosialister må slutte å være redd for den globale handelen, for den er ikke farlig under kontroll.
 2. Uenig. At en gitarist er teknisk virtuos betyr ikke på noen måte at han/hun er veldig god. Uenig jeg også. Hvis en gitarist er et teknisk vidunder og kan spille det meste, så må han/hun vel kunne kalles god. Hva annet skal kunne avgjøre ferdighetene? Å lage god musikk sier du sikkert, men det har ikke så mye med gitarferdigheter å gjøre. Mange middels gode gitarister kan lage helt knall god og fengende musikk, mens gitarister som rent ferdighetsmessig er bedre kanskje ikke klarer å lage noe som er like bra. Sånn er det bare, og dessuten vil det alltid være subjektiv å bedømme hva som er bra musikk og ikke. 7705591[/snapback] Det som avgjør ferdigheten er om du har teknisk peiling, og at du vet å plassere tonene der de passer. Å spille skalaer opp og ned i mente gjør ikke nødvendigvis deg til en god gitarist, det gjør deg til en teknisk gitarist. Det å ha sans for rytme og dynamikk, er også noe veldig viktig. Om du kan alt, betyr ikke det nødvendigvis at du kan bruke teknikken slik at det virkelig låter bra. Det kan hende jeg har misforstått betydningen av ordet teknisk, men dere er vel enig i at rytme, dynamikk og plassering av toner - hvordan du bruker teknikken er vel så viktig?
 3. www.last.fm/user/oleway Kort fortalt: Beatles, prog-rock fra 70-tallet (jeg får orgasme ca. 9 minutter uti Starless av King Crimson), XTC, fusion, all type funky musikk (det være seg Rage Against the Machine, Pantera eller Herbie Hancock og Lonnie Liston Smith eller Gentle Giant og King Crimson), samt fet elektronika (Squarepusher, Alif Tree) og noe hip-hop (A Tribe Called Quest, Digable Planets).
 4. Uenig. At en gitarist er teknisk virtuos betyr ikke på noen måte at han/hun er veldig god. Det er som en trommeslager som kan spille doble basstrommepedaler i 9486 bpm (haha, så gøy å se folk som diskuterer hvor mange bpm de kan spille i! :!, men virkelig ikke eier sans for gode rytmefigurer.
 5. Steve Hackett - Voyage of the Acolyte.
 6. Vi alle elsker Slå På Ring, og det er ikke uten grunn. (Jeg har begge DVDene.)
 7. Jepp, publisitet. Det er en mønstring, og ikke en konkurranse. Allikevel hadde det vært litt gøy om det hadde vært litt konkurranse, egentlig.
 8. Bandet mitt, Superpygmé, kom til landsmønstringen for andre år på rad. Er jeg stolt? Ja.
 9. Hvorfor disse alfabetiske mappene og sjangermappene? Det gjør det jo utrolig tregt og rotete å finne fram. Har du alle disse ekstramappene for å dele inn, blir det bare rot, og det tar lang tid å finne frem. Jeg har det enkelt: Musikkmappen: Artist > Album Vel, nå styrer man gjerne musikken sin fra et avspillingsprogram som Winamp, Itunes eller Windows Media Player, men det er allikevel fint å ha et visst mappesystem.
 10. Linken skal funke nå. http://home.no.net/yayman1/legospregning.wmv (Høyreklikk og lagre mål som/lagre lenke som)
 11. Nei og nei. Skal man sprenge ikke-digitalt, skal man sprenge. Setter man for eksempel en litt for kraftig rakett inni et bittelite legohus og sprenger det f.eks., så ser man hvordan en eksplosjon skal se ut. http://home.no.net/yayman1/legospregning.wmv Og ja - film i dagslys!
 12. Tro er da ikke grunnløst, selv om det er oppspinn? Det er noen mennesker som liker å ha noe å tro på av forskjellige årsaker, og dette er det noe visse mennesker mangler forståelse for her inne på forumet. Ja, det kan virke grunnløst og dumt å diskutere om verden ble skapet av Gud eller en ren tilfeldighet via f.eks. big bang. Men jeg mangler forståelse for harselleringen med forskjellige religioner hele tiden fordi det er så unaturlig. Derimot forstår jeg kirtikk med direkte menneskefiendtlige religioner. Ja, det er kanskje det, men det finnes faktisk mennesker som liker å tro på noe som er over dem kanskje for å styrke selvtillit. Denne forståelsen håper jeg flere har. Men jeg skjønner frustrasjon over at religiøses argumentasjonsteknikk kan være usaklig. Ja, jeg vil splitte kirke og stat.
 13. Litt av en påstand! Det du altså sier er at det ikke fungerer hvis man distribuerer noe gratis og baserer seg på konsulentoppdrag for å tjene penger? Jeg tenkte spesielt på donasjoner. Jeg tviler på at mange kommer til å donere penger til artistene. Jeg ser ikke problemet med systemet i dag. Jeg kan gå med på den hvis du forteller meg hvordan artister kan tjene på reklameinntekter. Det ville vært helt fantastisk. Industrien som den eksisterer i dag er gjennområtten, og fortjener å dø en snarlig og grusom død. Hvorfor det? De som kun driver med musikk for å tjene penger på det, ja. Derimot vil alle de andre - de som driver med musikk fordi det er det de elsker å drive med - fortsette med det, om enn bare på hobbybasis. Du skjønner det - og dette er et viktig poeng du ikke ser ut til å ha fått med deg - folk har faktisk fritid, og på fritiden gjør de noe de ønsker å drive med, noe de føler gir dem noe. Jeg håper da virkelig du forsto at jeg snakket om at artister sluttet å etablere seg? Jeg spiller selv piano og gitar på hobbybasis. Det er moro, så jeg har full forståelse for at du mener det. Problemet ligger i at artister slutter å etablere seg når de ikke har noe å tjene på det. Dermed får vi sjelden oppleve de skjulte talentene. Mener du å si at det meste som kommer ut fra Hollywood i dag er kvalitetsfilmer? De store filmene er da ofte kvalitetsfilmer? Hvis du har et lite hat mot filmindustrien og du ikke liker filmatisering av Ringenes Herre gjort med Peter Jacksons jernhånd, så er det greit - men du kan da ikke si at det ikke er kvalitetsfilmer teknisk sett? Pøh. Når det ikke ligger iver i arbeidet(=penger), så tviler jeg på at de beste filmmakerne lager de beste filmene. Jeg forventer fortsatt en forklaring på hvordan dette kan fungerer for kunstnere. Jeg mener det er rett og rimelig at folk får betalt etter hvor mange som liker dem! Tror du virkelig at hvis vi minsker inntekten til kunstnere så betraktelig at de mest sannsynlig ikke kan leve på det, så kommer de til å lage bedre ting? (Dette innlegget tok en god stund å skrive på grunn av et merkelig siteringssystem som omtrent ikke godtok noe...)
 14. Håndheve loven. Alternative metoder vil ikke fungere. Hvor mange vil donere, egentlig? Det er mye smartere å la artistene tjene på hvor mange som vil kjøpe musikken enn gjennom donasjoner. Det vil ødelegge musikkindustrien. Jeg håper virkelig folk vil støtte opp artistene/filmene gjennom å kjøpe DVD/CD-ene fremfor å laste ned. På en annen side så fungerer det som reklame, ja. Platesalget i Norge har da ikke gått nedover grunnet piratkopiering? Men det å lovliggjøre dette vil ødelegge plateindustrien fullstendig, og jeg tviler ikke på at plateselskap nedlegges. Folk vil føle seg så trygge på å laste ned og piratkopiere at alle gjør det fremfor å kjøpe. Så blir det problem å få tak i innspillingsstudioer. Artister taper penger, får ikke gitt ut CD-er og slutter pga. ulønnsomhet. Filmer taper penger, færre utdanner seg innen film og filmene blir mye dårligere. Det blir dessuten laget mye mindre filmer. Det vil bli laget mindre programvare og det markedet der vil også bli destruert. En ond sirkel, med andre ord.
 15. Det å bytte ut alle skilt synes jeg er dumt og unødvendig dyrt. De kan heller legge på disse folkene med kjønnsnøytralt smiley-hode på nye skilt istedenfor erstatte alle. At kvinner generelt sett har blitt undertrykt gjennom tidene, skjønner jeg. Metodene som blir brukt for å likestille dem, skjønner jeg ikke.
×
×
 • Create New...