Gå til innhold

Oppgradering av Premiere 6.0 eller ikke...


Anbefalte innlegg

Frem til nå har jeg levd med Adobe Premiere 6.0 som var bundlet med Pinnacle DV200 (Firewirekort + Adobe Premiere 6.0 full + Hollywood FX Copper).

 

Etter harddisken fikk seg en runde med formatering og reinstallering av OS sitter jeg her og tenker på om det er vits å installere pakken jeg har eller 'i samme slengen' oppgradere til nyere versjon. Fra Adobe's webshop ser jeg at oppgradering fra 6.0 til PRO 1.5 kommer på ca 2000,-

 

Jeg har ikke brukt potensialet til Premiere, så egentlig er det litt overkill for meg. Derfor er også Premiere Elements et alternativ til under 1000kr. Adobe blir det uansett siden jeg allerede er vant med interfacet.

 

Dersom en av de to pakkene (eller begge for den saks skyld) har bedre DV capture og klippdetektering, da oppgraderer jeg glatt. Pinnacle DV200 har klippdetektering men under captureprosessen er det verdensmesterskap i spoling på kameraet. Har noen av disse to 'on the fly' capture og klippdetektering? (Dvs uten spoling for hvert klipp?)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så vidt jeg har forstått det, så er "capture"-funksjonen oppgradert i Pro 1.5. Dermed slipper du spolingen (det er så fryktelig irriterende i min Pro-versjon at jeg har gitt opp "scene detect" for godt). Jeg kan imidlertid ikke love deg at denne oppgraderingen stemmer, men jeg leste det i en tråd tidligere..

Lenke til kommentar

Det stemmer at PPro 1.5 har betre capture-funksjon enn 1.0, so ein no slepp å spole.

 

Scenalyzer er og genialt, spesielt om du er interessert i å få til bra time-lapse. Scenalyzer Live har nemleg "TimeLapse Capture", der du kan be programmet berre ta kvar t.d. 10 ramme. Om ein har 1 time opptak av t.d. ein himmel, kan ein med denne funksjonen få kortare klipp, mykje enklare enn om ein legg inn heile timen, for so å setje opp farten til nokre tusen prosent.

 

Er klar over at ein del DV-kamera har timelapse funksjon (t.d. mitt Sony TRV-80), men ettersom dette tar opp minimum eit halvt sekund om gongenl, vert det veldig "rykkete", om ein ikkje set opp farten til 1000-1500%.

 

Men om ein ikkje er interessert i dette, berre vanleg capturing (har nokon eit godt norsk ord for "capturing"?), so treng du ikkje meir enn PPro 1.5.

Lenke til kommentar
har nokon eit godt norsk ord for "capturing"?

Det irriterer meg også ganske mye at det ikke finnes et norsk ord som passer til det engelske uttrykket. (tror jeg?) Det nærmeste jeg kommer "capture" i videoredigeringssammenheng er "fange". Dette er også forslaget ordboken min kom opp med under "data capture"/EDB. Noen som har et bedre forslag eller vet om et ord som allerede blir brukt på norsk til "capture"? Hvis det eksisterer noen videoredigeringsprogram oversatt til norsk der ute, hva kaller programmet dette?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...