Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Forward network path


Anbefalte innlegg

Jeg ønsker å sette opp en virtuell nettverkspath på min pc. Grunnen er at jeg nå har to pc'er satt opp i nettverk, hvor den ene har en masse pekere til den andre av typen \\server\mappe\mappe\etc. PC'n det refereres til ønsker jeg å fjerne fra nettverket uten å måtte gjøre om alle pekerne på den andre. Det hadde derfor vært glimrende om jeg bare kunne peke \\server\mappe\mappe\etc tilbake til den lokale pc'n, f.eks \\lokalpc\mappe\mappe\etc.

 

Noen som vet om dette er mulig?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan ikke se at samba eller hosts fila løser dette. Det jeg altså ønsker er at når jeg taster inn \\server\osv\osv så skal jeg bli videreført til \\lokalpc\osv\osv. Så vidt jeg kan skjønne må dette ha noe med network lookup tabellen på pc'n. Alt dette er jo greit å fikse i unix, men jeg vet ikke hvor en finner denne i windows.

Lenke til kommentar

vet ikke helt om jeg har forstått hva du egentlig er ute etter men:

 

kan det være miljøvariabler du tenker på?

dette kan settes vis du går på systemegenskaper---->avansert-----> og trykker miljøvariabler....

her kan man legge inn path'er +++... det var/er verdifult og gjøre for endel sære programmer før, for at de skulle virke..

 

vis det ikke var riktig problem løsning så kan du kanskje prøve å forklare hvorfor du må endre/hva det skal brukes til :D

Lenke til kommentar

Vet ikke om dette blir helt riktig heller. For å ta et konkret eksempel på hva jeg ønsker å gjøre: Jeg har i dag map'et en nettverksstasjon fra en server til en lokal pc. Denne kan da aksesseres vha \\server\path\etc. Nå ønsker jeg å fjerne denne serveren fra nettverket, og bare flytte informasjonen over på den pc'n jeg sitter og jobber på. Det betyr at neste gang jeg eller et program refererer til \\server\path\etc så må denne peke til den lokale adressen som typisk vil være \\lokalpc\path\etc.

 

eksempler:

\\server --skal peke til--> \\lokalpc

\\server\path\etc --skal peke til--> \\lokalpc\path\etc

 

Vet ikke om dette ble noe klarere...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...