Gå til innhold

Svart/Hvit med S-vid kabel!


Chief_R-W

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

hmmm.....

 

Har vært borti dette selv, husker ikke navn på alle disse kablene, men hvis kabelen som skal inn i tv'en har 3 scart ( rød, hvit, gul ) og en annen merksnodig sak, er det denne du skal bruke, hvis tv'en din har en slik inngang, hvis du har omegadrivere eller lignende kan dette også være en del av problemet.

 

Men tror det har noe med kablene dine, test i alle, :D

Lenke til kommentar

Dette er noe forbaska drit. Kjempet mot mitt eget 9800 Pro i en uke før jeg fannt ut at det av en eller annen grunn kun ville gi meg farger om jeg brukte s-video (ikke composite) så jeg måtte investere i en 10 meters s-video kable og Scart plugg. Det andre problemet var at jeg ikke fikk farger når jeg gikk gjennom videospilleren til TV'en. Kunne jo tenkes at dette var fordi kortet er kjøpt i USA, men det har instillinger for PAL B, så det skulle egentlig ikke spille noen rolle.

 

Har også hatt et lignende problem da jeg prøvde å hjelpe dama med å få dataen på TV'en i USA, (Nvidia kort denne gangen). Her viste det seg at det faktisk var selve TV'en som ikke ville gi farger, da kortet fungerte fint med en annen TV.

 

Så kortfattet uten syting er mine råd:

-Prøv om det virker med S-videokabelen i Scart adapter, og prøv den i alle Scart ingangene på TV'en. Prøv også direkte i S'video inngang om TV'en din har det.

 

-Prøv med en annen TV for å finne ut om det er TV'en din som er problemet.

 

-Prøv å trykke en ekstra gang på den knappen du velger Scart inngang med og se om fargene kommer.

Lenke til kommentar
Har også hatt et lignende problem da jeg prøvde å hjelpe dama med å få dataen på TV'en i USA,
Dette er pga. at i USA kjører de NTSC standarden og i europa bruker vi PAL standarden. Hvilket signal kortet skal sende i endrer du enten i driverene eller ved en liten jumper fysisk på selve kortet.

 

Men problemene bunner som regel i at det varierer veldig fra TV til TV om den klarer å prosessere Svhs SIGNAL via scart-kontakten. Man må være klar over at det er forskjell på en SVHS KABEL og et SVHS signal. Man kan godt kjøre et "kompositt signal" (RGB) via en SVHS kabel. Dette stilles også somregel i drivere, eller med et lite mellomledd på SVHS kabelen (ser ut som en bitteliten standard SVHS kabel med hann og hunn-plugg i hver sin ende. Zepto har brukt å sendt med slike mellomledd på laptopene sine noen ganger).

 

Hvis TV'en ikke støtter SVHS signal via scart kontakten, kan du godt kjøre et kompositt signal (RGB) via den. Man kan derimot ikke sende et SVHS signal via en kompositt KABEL (2-leder med gul RCA plugg i enden) Alle disse innstillingene (PAL-TYPE/NTSC og signaltype) må stemme for at man skal få farge.

 

Det er utallige mange slike tråder i dette forumet fra før!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...