Gå til innhold
Presidentvalget i USA 2024 ×

Hvordan lage røykbomber


Anbefalte innlegg

Hei, jeg og noen venner tenkte vi skulle prøve oss på en liten film, da lurte vi litt på hvordan vi kunne gjøre denne litt mer profesjonell.

 

Noen idêr er f.eks lage effekter som Røykbomber og små eksplosjoner.

 

Derfor lurte jeg på;

 

1.Hvordan kan man lage en røykbombe, som ikke er giftig.

Er det mulig å lage to forskjellige typer, der den ene varer lenge, menst den andre

er over på et poff? Og synligheten i røyken, (altså hvor tett den er), går det ann å variere denne?

 

2. Hvordan kan jeg lage en ufarlig minieksplosjon (ute i skauen) som i kombinasjon med en røykbombe kan bli litt stilig ¨å se på?

 

Takker for svar, robgar.

Endret av robgar
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Legg en planke over en flaske eller noe lignende, og legg så støv, sand eller noe som "flyr" litt lett på den ene siden av planken. Hvis man så løper på den andre siden av planken, vil støvet fly opp. Film fra cirka knehøyde, og legg til lyd etterpå. Kan bli ganske stilig hvis man får det til bra.

Endret av T.L
Lenke til kommentar
om jeg har litt ekstra krutt på lunta i bunnen, vil temperaturen være nok da? (for magnesium)

 

Skal gå på Apoteket idag, for å kjøpe salpeter :D

Kanskje noen av våre kjemikere her kan svare på om det kan brenne fortere om man blander inn ca. 5 - 10% svartkrutt, eller om det bare ødelegger??

Lenke til kommentar

Nå har jeg vært på apoteket, jeg gikk også innom tilbords, og kjøpte meg en smørsmelter og litt sukker på opsen. (håper det var sukker, og ikke melis jeg skulle ha?)

 

Pottasium notratet, eller salpeteren, kostet hele 108,- kr for 0,09kg.. (90g)

Jeg leste på rakket tråden at man kunne bestille det billigere fra sverige. Det tror jeg , jeg skal gjøre neste gang.

 

Nå må jeg bare spøre min mor pent om å få låne komfyren til å smelte de sammen.

Lenke til kommentar
Vet ikke helt, men poenget er at bare sukeret skal smelte, så gjør det hele i et vannbad eller på lav varme på komfyren og øk temperaturen gradvis til sukkeret smelter.

Nettopp dette jeg tenkte på. Litt kjedelig om jeg tror jeg har god margin, så plutselig er hele huset fullt av røyk. Ikke så lett å gjøre dette ute på denne årstida, selv om snøen er praktisk talt fraværende her.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...