Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Avanserte WLAN komponenter


Anbefalte innlegg

Nå i dag skal alt kobles til Internet. Disse dingsene og boksene er ikke lenger stasjonært på et rotete kontor eller gutterom. De befinner seg over hele huset i alle etasjer. Ville det ikke vært fint hvis alle dingser og duppedingser som er tiltenkt å kommunisere med Internet hadde WLAN-funksjonalitet ? Her kommer to problemstillinger som jeg står ovenfor. Lurer på om noen på hardware.no har erfaringer med litt avanserte WLAN komponenter, som hadde gjort ting enklere.

 

Problemstillinger :

Problem 1: WLAN til Ethernet bro

Problem 2: Trådløs Internet gateway med WLAN klient

 

 

--------------------

Problem 1: WLAN til Ethernet bro

--------------------

Dette er et problem jeg har støtt på flere ganger. Trenger en WLAN-til-Ethernet adapter. Problemstilling er at jeg har noen enheter som har Ethernet inngang. Hadde vært kjekt å få koblet de opp med WLAN for å slippe kabling rundt hele huset. Vet noen om en komponent som fungere som en WLAN-Ethernet "HUB" eller bro ? Altså WLAN-klient på ene siden, og Ethernet ut på den andre for å koble til en eller annen boks ?

 

Eksempler på enheter:

Dreambox, XBox, Printer

 

--------------------

Problem 2: Trådløs Internet gateway med WLAN klient

--------------------

 

Jeg deler internett med naboen (naboen har linja) vha. WLAN (802.11g).

 

Tenker på følgende spec.

 

1. WLAN-klient for å ta inn signaler fra naboen

2. AP-funksjonalitet på en annen kanal for deling til resten av huset

 

Lurer på om noen kjenner til en sånn alt-i-en boks med WLAN-klient, router, brannmur funksjonalitet og Aksess-punkt funksjonalitet.

 

I dag bruker jeg en PC og internet-connection sharing for å få det til. Vil helst sleppe å måtte ha denne på døgnet rundt. Det finnes jo mange alternative alt-i-en-boks som har alle de krav jeg nevner over uten om en ting; WLAN-klient! Dette kan alternativt løses med å kombinere "Problem 1".

Endret av wireon
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det fins flere aksesspunkter som kan konfigureres i klient-mode, dette er svaret på Problem 1. f.eks D-Link DWL2000AP+

 

Jeg har ikke helt innsikt i alle forskjellene på klient, point-to-point bridge og point-to-multipoint bridge, men kanskje noen andre kan forklare? Bridge-mode er vel hvis man vil koble til flere enheter (hub/switch) mens klient-mode er for å koble til bare en PC/IP-adresse??? Er ikke så godt inne på dette...

 

Løsningen på spørsmål 2 har jeg egentlig ikke, du kan bruke et aksesspunkt satt opp i repeater-mode, (f.eks. med ekstern antenne mot naboen, og en intern antenne som tar seg av signalene internt i huset ditt...) men da har du jo ingen egen ruter/brannmur-funksjonalitet, bare i ruteren hos naboen...

Da har du heller ikke noen mulighet til å koble til kablede nettverksenheter, alt må være trådløst -eller utstyrt med løsningen på problem 1 ;)

 

Alternativ 2 er jo å kombinere en ruter og et aksesspunkt i klient-mode, med en patchekabel mellom LAN på aksesspunktet og WAN på ruteren -men da har du jo faktisk to rutere etter hverandre, noe som enkelte her på nettverks-forumet påstår er mindre optimalt...

Lenke til kommentar

Linksys WRT54G/S er en boks som kan løse alle de tingene du snakker om. Den kan ved hjelp av firmware fra Sveasoft konfigureres for alle de ønsker du har.

Tre stk, en til naboen og to til deg er det du trenger. Dette blir i mange tilfeller en rimeligere løsning enn dedikerte aksesspunkt. Du må bruke samme kanal på alle tre, men lager eget subnett i ditt hus med egen SSID.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...