Gå til innhold

Dø HD pga strømbrudd? Trenger hjelp.


Anbefalte innlegg

Jeg har et Asus Hovedkort socket A med en Socket A versjon av Sempron. Og bare en S-ATA Seagate HD. HDen hadde 3 partisjoner.

 

I går satt jeg og spilte FFXI, og plutselig ble alt svart. Jeg oppdaget at stolen min greide å dra ut strømledningen til PCen og den mistet strømmen.

 

Da jeg satte kontakten i virket alt fint, et beep, Mobo dama-stemme sier at alt er fint og booting from Operatin System. Og jeg ble lettet, men her stoppet det. Den greide ikke å boote.

 

I dag satte jeg inn win XP CDen for å boote, men da jeg valgte å installere windows fant den bare en partisjon på 123 MB og 1 MB free.

 

Hva kan ha skjedd her? Og hva kan jeg gjøre for å reparere den?

 

Jeg har lite lyst til å miste det jeg har på HDen, og jeg har kun 1 SATA HD på maskinen min. (Og en bærbar som jeg bruker nå).

Endret av unwill
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Går utifra at du har prøvd å boote flere ganger. Jeg har hatt problemer med to forskjellige disker den siste måneden, den ene ordnet seg selv etter et par reboots, den andre (sitter i xbox'en) begynnte å virke igjen etter at jeg snudde den opp ned, og prøvde igjen.

 

Kanskje det hjelper med litt bevegelse, men ikke vold!!

 

Lykke til! :)

Lenke til kommentar

Har opplevd samme problemet selv. Hvis du har muligheten til å sette i en til hd, kan du installere windows på den for så å prøve å reparere den andre disken med noe så enkelt som chkdsk eller lignende. Dette funket for meg. Er verdt ett forsøk. Tror kanskje windows reparerte disken automatisk etter at det var installert. Hvis jeg ikke husker helt feil, tror jeg den kjørte chkdsk og fant en haug med feil som den fikset. Men uansett så kjørte jeg chkdsk en gang til og da klarte den å hente tilbake alt som var forsvunnet. Dette ble lagt i en haug med forskjellige mapper på den disken som "kræsjet", mulig at den mappa var skjult, husker ikke helt, er en stund siden nå. Kommandoen jeg brukte var : chkdsk /f ,du kan også prøve chkdsk /r ,hvis første ikke fikser det. Lykke til.

Lenke til kommentar

Det er sikkkert bootsektoren som har gått til dundas. Du kan prøve å ta ut disken, flytte den over til en annen pc. Da setter du opp den disken du tok fra pc'n din som slave. Gå til diskprodusenten å se om de har noe diskværktøy. Eller du kan få lånt deg patisjonmagic av noen. Lykke til. Å ikke prøv å gjør noe du ikke er sikker på for da roter du det bare værre til.

 

 

edit en n

Endret av Fixer'n
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...