Gå til innhold

Er kvaliteten på subjekt avhengig av antall ord?


Anbefalte innlegg

Jeg forundrer og irriterer meg over tre-ords-regelen.

 

Formålet med denne er selvsagt økt kvalitet på subjektene. Men er det virkelig slik at antall ord i subjekt er det som er avgjørende, eller er dette bare nok et eksempel på at når det viktige ikke er målbart, så blir det målbare viktig.

 

Brudd på tre-ords-regelen vurderes subjektivt av moderatorene. Ville det ikke da være mulig at moderatorene subjektivt vurderte hva som var gode og dårlige subjekt også?

 

Slik at subjekt som "Trenger hjelp fort", som ikke bryter med tre-ords-regelen kan stenges, mens subjekt som "3CRWE72G konfigurasjonsproblemer", som bryter med regelen, kan få bli stående?

 

Det er uansett bare snakk om en subjektiv vurdering fra moderatorenes side. Og jeg har sett flere gode og interresante tråder bli stengt på grunn av denne filletingen. Mens intetsigende subjekt får bli stående, bare fordi man har vært intetsigende på 3 ord+.

 

Fjern denne tåpelige regelen nå. Og begynn heller å vurdere subjekt basert på innhold og ikke antall ord. :yes::yes:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

QUOTE (JBlack @ 01/01/2005 : 11:01)
Slik at subjekt som "Trenger hjelp fort", som ikke bryter med tre-ords-regelen kan stenges, mens subjekt som "3CRWE72G konfigurasjonsproblemer", som bryter med regelen, kan få bli stående?

Den første tittelen du kommer med, er elendig, og ville blitt endret. Den andre beskriver hva tråden handler om, ja, men generelt sett kan man si at en emnetittel med tre eller flere ord i seg, beskriver hva tråden handler om bedre enn en med ett eller to ord.

 

Selv om man bare har haket av på "Jeg har lest og godkjent retningslinjene" (uten å ha lest dem), tar det ikke lange tiden før man kommer innom en stengt tråd som har "Brudd på tre-ords-regelen. Stenges." som siste innlegg.

 

Man får også opp en feilmelding hvis man har for få ord i tittelen, så når folk velger å stappe inn et par punktum og mellomrom for å få nok "ord" (og dermed omgå regelen), bør det ikke komme som et sjokk at tråden blir stengt.

 

Å fjerne regelen tror jeg ikke blir aktuelt med det første. Det eneste negative den fører med seg, er at folk blir litt grinete når de får tråden sin stengt. For vanlige brukere, som tar seg litt tid med både emnetittel og innlegg, vil ikke denne regelen være et problem i det hele tatt.

Lenke til kommentar

Dette har vært diskutert flere ganger før, og de aller fleste brukerne er enige i at tre ords-regelen bør få bestå. Å stenge tråder med brudd på denne regelen, mener jeg er fullt legitimt da det tvinger brukere til å velge lengre, og i 99% av tilfellene, mer beskrivende emnefelt. En kar på forumet, prøvde å finne på mange bra emnefelt på kun to ord, og selv om de forklarte hvilken del/produsent emnet handlet om, så sa de ingenting om hva selve problemet var, eller om det var et spørsmål, tips, hint eller hva det nå måtte være. Noen ville kanskje allikevel trodd at det de skriver som emnefelt på to ord, er forklarende nok fordi de selv vet hva det handler om... men for mange andre, sier det ingenting. For å forhindre dette, stenger de fleste av oss emnetitler med brudd på denne regelen.

 

Det er nemlig ikke SÅ vanskelig å skrive tre ord fremfor to... Emnefeltet du skrev kunne vært "har konfigurasjonsproblemer med 3CRWE72G" og kanskje hva 3CRWE72G faktisk er for noe. For enkelte vil 3CRWE72G ikke si noe som helst, selv om de kanskje har enheten selv. Ikke alle går rundt og husker produktnummeret på den enheten de har.

 

Hadde vi blåst i tre ords-regelen eller regelen om å ha beskrivende emnefelt, ville brorparten av emnetitlene vært "Hjelp meg" eller lignende. Å da hadde forumet gått nedenom og hjem ganske fort.

Lenke til kommentar

I teorien nei, i prasksis ja. Det har vist seg at kvaliteten på emnefeltene har blitt veldig mye bedre etter at tre ords regelen ble innført.

 

B.t.w. Synes ingen av de to du viste til var særlig beskrivende, da produktnummeret ikke sier spesiellt mye, ikke engang hva det er for noe. (3Com router?)

Lenke til kommentar

Ingen av dere tar tak i selve hovedpoenget: Tråder som stenges stenges etter en subjektiv vurdering av en moderator. Og det ville være mye bedre om moderatorer gikk etter kvaliteten på subjekt enn antall ord. Slik det er nå så hender det gode tråder stenges, mens søppel for stå. Kan ikke tro det er en hensikten, men det er tidvis resultatet.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...