Gå til innhold

Den store ASUS A8N SLI tråden


MrAHB

Anbefalte innlegg

Takker for svar. Har et spm til ang Asus Probe. Jeg får ikke målt vifta på strømforsyningen med dette programmet. Det står bare value 0, og power fan below threshold. Hva er problemet her?

 

Kan nevne at jeg har en mist 500w psu, og a8n premium.

Har strømforsyningen 3 pins plugg du kan sette i hovedkortet??

 

Hadde akkurat samme problemet selv, men jeg åpnet strømforsyningen og koblet den på hovedkortet og da gikk det bra. (finnes som regel en 3 pins kontakt på hovedkortet som sier "PSU fan" som du kan bruke)

 

Men det er ikke alle strømforsyninger som har denne 3 pins pluggen i PSU kabinetet, men det kan løses ved å sette en ny vifte inn som har plugg.

Å la hovedkortet styre hastigheten på viften i PSU hørtes ut som en svært dårlig idee.

 

Hvordan kan hovedkortet vite hva som er passende hastighet på den viften?

 

Den ledningen som mange strømforsyninger har, er kun til måling av hastighet og ikke styring av den.

Stemmer det!, derfor bruker jeg hovedkortet til å lese av hastigheten og PSU'n til å styre hastigheten.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Den er sannsyneligvis defekt,send den inn å få en ny.

Har sendt mail til netshop nå.

(liker ikke og plage de med en ny retur nå..men jeg kan ikke ha to så dyre brikker liggende..ga 2700kr for de, for ca et halvt år siden. Og det er mye for en lærling som meg ;) )

 

Edit: btw, jeg er veldig fornøyd med kjølinga på premium kortet, kjørte 240mhz på det uten at det ble noe spesielt varmt (rett over 40C). Så da dropper jeg og ha vannkjøling på nb..

Nå vil jeg bare skryte litt av netshop Jeg sendte inn minnebrikkene i retur lørdag kveld.

 

I dag (Tirsdag) ca kl 11 fikk jeg en telefon fra netshop om at minnebrikkene var testet og de var defekte. Men den modelle jeg hadde var gått ut, så han lurte på om jeg kunne ha noen andre brikker.

 

Jeg spurte om jeg kunne få disse brikkene Link og det var ikke noe problem. De er jo ikke like raske og like gode timings som de jeg hadde. Men så får jeg jo 2048mb istedenfor 1024mb og det hjelper mye i bf2 ;)

Endret av Blue--Sky
Lenke til kommentar
Retroboy, koblet du deg da bare inn på ledningen fra turtallsensor og jord da eller?

Altså slik at psu viften fortsatt får sin strøm og styring fra inne i psu. Hvis det virker høres det jo ut som en god løsning, for de som ikke har en egen ledning for dette.

Yep, bruker en splittet ledning slik at viften får strøm/styring fra PSU og også setter jeg den andre enden i hovedkortet som da måler kun hastigheten på viften.

Lenke til kommentar
Hei

 

Har nettopp oppgardet fra 3500+ til 2x3800+ altså dobbelkjerne prosessor. Saker er den at jeg ikke får cool and quiet til å fungere lengre. det fungerte før, men ikke nå.. noen som vet om dette ikke støttes enda for dobbelkjerne? eller noen som hvet hva jeg må gjøre?

 

Jeg fikk ikke Cool&quiet til å fungere etter en nyinnstallasjon av Windows,med siste versjon av bios og chipsetdriver.

Lastet ned siste driver fra AMD til min 3500 Winchester i går og da funket den igjen.

Et annet problem nå er at Cool&quiet programmet oppfører seg rart,det lar seg ikke klikke vekk eller flytte ned ved siden av oppgavelinjen.

Prøvde å innstallere det en gang til men det hjalp ikke.

Det viser ihvertfall prosessorhastigheten nå og temraturen har sunket noen grader.

Lenke til kommentar
Har slått det på i bios ja, men kan du linke til driverene på amd sin hjemmeside? saken er den at jeg har prøvd å finne fram til de, men finner dem ikke..

 

Kan ikke si jeg fant noen driver der.

 

Har du husket gå på Egenskaper for skjerm\skjerbeskytter og satt strømmen til minimal strømbruk?

Har du oppdater til sist bios 1013 som har støtte for dual core og oppdatert siste chipsetdriver fra Nvidia.com?

Endret av Knopfix
Lenke til kommentar

hei :)

jeg har 2 WD raptor disker 36GB

jag skal kople dem i raid slik at dem blir en. smmarbeider.

men ossen kopler jeg dem uannsett hva jeg gjør så blir det bare feil meldinger. har lastetned, ny bios verson. skal se, etter jeg har installert denne. men hvor skal kablene stå? i dem røde eller dem svarte

Lenke til kommentar
gsn Skrevet 31/08/2005 : 07:59

  Hvis jeg husker rett var silicon kontrolleren på de røde, og nvidia på de svarte. 

Jepp, du husker rett GSN!

Og det svarer vel da også på ditt spørsmål NIrD, nei du trenger altså ikke ha på SIL kontrolleren når du bruker Nvidia sata kontrolleren (svarte sata)

 

Northrop, det spørs jo om du vil bruke SIL eller Nvidia til og sette opp raid. Dette er valgfritt, begge støtter raid0 som vel er det du skal ha. Selv ville jeg brukt Nvidia så fremt du har ledige sata kontakter, altså plugge i de svarte.

Hvis du skal ha os på raidet kan det være lurt og koble vekk andre eventulelle disker til det er på plass.

 

Knopfix Skrevet 31/08/2005 : 02:40

  QUOTE 

Har slått det på i bios ja, men kan du linke til driverene på amd sin hjemmeside? saken er den at jeg har prøvd å finne fram til de, men finner dem ikke.. 

 

Kan ikke si jeg fant noen driver der.

Men hvor fant du de da?

Jeg har heller ikke fått QnC til og fungere som det skal... Men jeg bruker også en gammel bios da, men kunne vært greit og prøve noen andre drivere. :)

Lenke til kommentar
Jeg skal nå ha meg ASUS A8N-SLI Premium, men vet noen om Zalman CNPS7700-Cu passer til Hovedkortet med tanke på Heat pipe kjølinga ?

Har akkurat byggd meg en PC med ASUS A8N-SLI Premium, og det var ikke noe problem å få plassert Zalman CNPS7700-Cu kjøleren!

 

 

Edit: la ved et bilde av kassa mi med kjøleren så da kan du se selv!

post-24-1125962599_thumb.jpg

Endret av Retroboy
Lenke til kommentar
Men hvor fant du de da?

Jeg har heller ikke fått QnC til og fungere som det skal... Men jeg bruker også en gammel bios da, men kunne vært greit og prøve noen andre drivere. 

 

Jeg fant kun driver til min Winchester 3500,fant kun noe slags verktøy eller noe sånt for high end brukere til dual core.Dette fant jeg på siden til AMD som er rotete etter min smak,

Jeg oppdatere til siste nytt hele tiden,så føles alt vel :D

Du brukte vel 1006 pga av klokkingen hvis jeg husker riktig?

Siste chipsetdriver skal visst være helt nøddvendig for å unngå kræsj ved oppdatering av de nyeste biosene,det samme gjelder siste versjon av Asus update.:yes:

Endret av Knopfix
Lenke til kommentar

Ja, det stemmer Knopfix. Av en eller annen merkelig grunn er de nyere bios'ene enn 1006 ganske betydelig mindre klokkevennelige, med min gamle Clawhammer. Hovedvekten ved eventuelle cpu relaterte forbedringer fra Asus blir vel sikkert lagt på Venice/Sandiego og dual.

Men tenkte jeg skulle gi 1013 et forsøk til nå som den er blitt final. Helt riktig det du sier om chipset drivere også. Tror kanskje det kan være noe av grunnen til at jeg har hørt så mange som sliter litt med særlig 1013. (at de muligens har gamle NF drivere ved flashing)

Chipset drivere og alt annet bruker jeg det nyeste som er final her også. Men er litt usikker på den AMD driver saken, tror den jeg har kommer fra Asus siden?.

Er i grunn ikke så veldig opptatt av C'nQ siden alt er vannkjølt, men har ikke fått det til og fungere skikkelig. Får opp den C'nQ gui'en, og i følge den kjører den såvidt jeg husker 2000Mhz 1,4V som vel kanskje er riktig hos meg. Men jeg kan ikke se at den gjør det i praksis, hverken ut fra Everest, Probe, Cpu-z eller aller viktigst, temperaturen. Alt er helt uforandret hele tiden.

Endret av pcp160
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...