Gå til innhold

For varm CPU?


Treer

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja det er høyt... jeg har 3500+ med boxed kjøler. Har AS5 som kjølepasta og temp er rundt 35 og 55 ved spilling. Hvis du har boxed kjøler (som fulgte med ved kjøp?) så bør det være lavere enn det du oppgir. Sjekk om kjøleribba er glovarm.

 

Ellers...sjekk punktene christer over sier.

 

Er det ikke noe av dette, så må kanskje BIOS flashes fordi den kanskje oppgir feil temperatur? Enkelte hovedkort har dette problemet.

 

Sveinl.

Lenke til kommentar

Har hatt på et tynt lag kjølepaste, Artic Alumina og det er hjelper ikke å ta av sidene på kabinettet. Nå bruker jeg Termaltake Venus 12 - kjøpt på Komplett. Kjøleribba sitter så godt som mulig og du kan kanskje få vridd den noen ytterst få grader sideveis.

Lenke til kommentar

Kjøleren støtter A64 så den bør være bra nok med tanke på at du har 3200+.

 

Hastigheten på vifta er prøvd på max?

Sjekket du avtrykket på ribba, om den dekker prosessoren?

 

Laget med kjølepasta skal være ekstremt tynt, ellers så greier ikke varmen å gå gjennom pastaen og svært mye av varmen blir da liggende igjen i prosessoren. Hvis ribba ikke er glovarm rett etter spilling (brenner deg), kan det bety at det er for mye pasta eller at BIOS rapporterer feil temperatur.

 

Du skal brenne deg på 70 grader. Test og se.

 

Edit: Laget med kjølepasta skal kun trenge inn i riper og mikroskopiske feil på ribba/prosessor. Så det skal derfor være TYNT.

 

Sveinl.

Endret av Sveinl
Lenke til kommentar

Flashet BIOS med siste versjon(12.11.04) nå. Får fremdeles den samme temp på CPU. Denne temperaturen leser jeg ut på uGuru-instrumentet som fulgte med hovedkortet eller Abit EQ som vises på skjermen - altså samme temperatur uansett.

 

Finnes det noen annen måte å se om denne temperatur er riktig? Er det noen som vet om andre programmer hvor temperatur på CPU kan leses av - og som helst er litt pålitelige?

 

Nå ligger temperatur på 52 grader når jeg skriver. Hvis jeg bare forsøker å spille litt øker temperaturen opp i over 65 grader. Systemtemp er på 26 grader og kabinettet kjennes temmelig kaldt.

 

PS jeg brenner meg langt ifra på CPU'n, dvs når jeg klemmer fingeren min inntil CPU'n under/ved kjøleren.DS

 

Hadde vært hyggelig med noen kloke svar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...