Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Nissan Primera eller Citroen Xantia?


assi4

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har nå en gammel golf ('89, 1,6GL) som jeg er lei av alle problemene med, og tenker å kjøpe en litt nyere, bedre bil til ca 30-40.000. De som jeg synes virker greie til denne prisen er Citroen Xantia og Nissan Primera (litt over 90 tallet). Så jeg lurte på om noen har noen erfaring med disse, eventuelt noen andre biler de vil anbefale på dette prisnivået?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ingen erfaring med Primera, men vi hadde Xantia i familien for noen år siden.

 

Min mening:

 

Du kjøper Primera dersom du vil ha en kjedelig bil som sannsynligvis går som en klokke og er pålitelig.

 

Du kjøper Xantia dersom du er littegrann mer vågal (kvalitet kan være av ymse art, sjekk grundig før du kjøper), vil ha en bil som garantert kommer til å vekke følelsene i deg (forhåpentligvis av positiv art), og en bil som har et stilig design (husk bilen kom for ti år siden eller noe).

 

"Alle" vet at japanere historisk sett har bedre kvalitet enn franskmenn. Men Citroën er biler med sjel, Xantia er en av de siste "ekte" Citroën'ene, og er min klare anbefaling. En riktig lekkerbisken fra '90-tallet.

 

Erfaringsmessig gir Xantia MYE!! bil for pengene, de var temmelig godt utstyrt, bra motorisert, kvaliteten var faktisk mer enn godkjent, og bilen ble da også skamrost av flere bilrelaterte medier.

 

Min anbefaling: let etter en pent brukt, velholdt Xantia 2.0 VSX eller 2.0 16V VSX med bra servicehistorikk. VSX var det høyeste utstyrsnivået, hvor "alt" var standard. 16-ventileren er sjelden, sprek og relativt heftig. Er du VIRKELIG dristig (eller heldig), finner du en Activa-modell, som har det fenomenale anti-krengnings-systemet, som man omtrent bare har sett i million-Mercedeser i senere tid.

 

Lykke til! :thumbup:

 

cit_xantia.jpg

Endret av MyClassicT68
Lenke til kommentar

Mitt valg er enkelt. Etter MANGE år på veien i forskjellige biler er min konklusjon som følger.

Citroen har i det siste gjennomsnittlig bedre komfort en tilsvarende biler.

Men, og det er et stort et. Mekanikk kan franskmenn fortsatt ikke.

Japansk eller tysk.

Det er mitt valg.

Lenke til kommentar
Har Xantia hydralisk fjøring da? Trodde det ble slutt med BX og XM jeg.. :hmm:

ikke fjæring men heving.

det var det på de gamle citroenene f.eks CX og BX osv.

men jeg tror ikke det er de på de nyere.

men generelt er citroen deilig å kjøre men det er mye tull med dem og jeg er ikke helt sikker på giringa, den var vertfall helt ille på de eldre

Lenke til kommentar
For min del ville valget mellom desse vore enkelt. Hadde klart valgt primera p.g.a driftssikkerhet. Citröen har ikkje verdens beste rykte sånn sett.... :nei:

Bla litt i gamle tester av Xantia. Særlig modellene etter ansiktsløftningen fikk kjempegode kritikker i media. Selv de første årsmodellene startet langt bedre kvalitetsmessig enn f.eks. hva XM'en gjorde i sin tid.

 

Mitt råd: ikke undervurder Citroën!! :nei:

Lenke til kommentar

Svippet innom Finn.no for å se hva man fant der.

 

Bare for å ta et helt vilkårlig eksempel, sjekk denne linken:

 

Et vilkårlig eksempel på Xantia til salgs (Finn.no)

 

En TOTALT LATTERLIG pris for denne bilen. Full servicehistorikk, dokumentert null rust etc., særdeles velholdt, osv. osv.... Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette ville vært et avsindig godt kjøp.

 

Og slik fortsetter det. Bruk noen minutter på Internett, og det dukker opp mange gullkorn som i eksempelet jeg ga deg over. Lykke til! ;)

Endret av MyClassicT68
Lenke til kommentar

Har selv hatt en Nissan Primera 1991 modell, og det er den bilen jeg har hatt som jeg har vært mest fornøyd med. Motoren var akkurat passe sprek, den var utrolig god å kjøre(så god at pappa syntes den var bedre å kjøre enn hans splitter nye primera). Drift sikkerheten var topp, og sikkerheten var generelt god, i flere tester som jeg har lest i avisen kom den første utgaven av primera veldig godt, kan vel bekrefte det i og med at jeg kjørte ned et skilt på e18 i vestfold i 100km/t, jeg var like hel. I de tre årene så stod bilen en gang, og det var pga starteren, kjørte ca 60000km med den på tre år. Den ser dessuten bedre ut en den citroen, og den er av bedre kvalitet det er det ingen tvil om.

 

http://www.dinside.no/php/art.php?id=28762

Endret av Lord_Linus
Lenke til kommentar
Kjøp Primeraen dersom:

Du vil ha en bil som det er lite tull med. Den går som en klokke. Den har overaskende kjøreegenskaper og overaskende motor. Det er ikke for ingenting politiet i Norge bruker Primera og V70.

Hadde ikke politiet store problemer med V70ene en stund..? UP hadde fått nye V70er, men de ble vanskelige å kjøre i høy hastighet så de måtte leveres tilbake..?

 

 

Tror personlig jeg ville tatt en Primera, selv om man får et sivilpolitibilinntrykk fra noen mennesker. Litt usikker på Xantia, mulig den er grei og slikt. Åssen er den på vinterføre..? Er franske biler bygd for norske forhold..?

Lenke til kommentar

Primera ser meget bra ut, spør du meg.

 

Kan hende det er fordi jeg har hatt en selv da,

og driftsikkerhet er sinnsykt god, garantert.

 

Min var kjørt 340`000km når jeg kjøpte den, kjørte den opp til 460`000km og solgte den, (mista lappen!). Hadde aldri tull med den, bytta nesten ingenting. (for det meste forstillings deler(hvilket er en svakhet, fordi det er så komplekst)), bilen ble EU kontrollert 2ganger, uten feil.

 

Dette var en 91 mod. 2.0dLX. Som gjikk for 40`000kr. :)

 

Har hatt Nissan i familien i over 25 år, aldri hatt problem med at bilen har stoppet etter veien osv, driftsikker til tusen.

 

Etter kammeratene mine prøvde Primeraen, min fikk de hake slep, og kjøpte seg Primera sjøl. Nå har 3 av beste kammeratene mine Primera. (GT og 2stk SRi)

 

Primera er først og fremst "The Drivers Car", ingen, jeg presisere INGEN kan hammle opp med en Primera GT fra 1990 til 1999, ikke i den klassen.

 

Har vunnet tester i Danske, Svenske og Norske bilblader. Stikkord er:

Fantastiske kjøre egenskaper, sinnsykt god styring, nydelig girkasse og gode bremser. En ting som GT mangler; Motor. 150 hk blir for lite, men de funker bra for all del. I japan finnes Primera GT med 190hk, denne ville vært bedre.

 

Siterer ViMenn: "Dette er årets kjøreopplevese, i prisklassen under 500`000kr. (Test av Primera P11 GT (97-99).

 

Siterer ett eller annet Dansk bilblad jeg ikke husker navnet på:

"Dette er klassens desidert beste sportsedan, hverken BMW eller Alfa Romeo kan hammle opp med Primera på veien."

 

UP kjøpte i en periode kun Primera GT, fordi bilen rett og slett var raskest på test banen som ble brukt til å selektere biler.

 

Kom i prat med en fra UP engang, og han ble helt forelsket i Primera, når han fikk den som tjeneste bil, og kjøpte Primera til seg selv og kona. I tilleg kjøpte sønnen hans Primera. Han sa at det var ingen bil som var morsommere og bedre å kjøre i mellom bil klassen.

 

Så det at Citroen er mer spennede vil jeg ha meg frabedt.

Det som er spennede med Citroen er; Starter bilen i dag? Når må bilen på verksted neste gang? Osv.

 

Slik kan er Primera se ut, dette var min:

 

DSC02728.jpg

 

Det hjelper med litt pynt på bilen.

Spørs hvilken modell man er ute etter.

Flere bilder her!

Endret av skyline
Lenke til kommentar
Så det at Citroen er mer spennede vil jeg ha meg frabedt.

Det som er spennede med Citroen er; Starter bilen i dag? Når må bilen på verksted neste gang? Osv.

Sorry mac, men det der er noe av det mest idiotiske jeg har hørt. Du virker som en ivrig bilbladleser. Vel - da tror jeg du bør grave deg litt dypere ned i bladene dine. Xantia har fått gjennomgående meget gode kritikker. Jo nyere årsmodell, jo bedre ble kvaliteten. Og utgangspunktet var i manges øyne overraskende bra.

 

Jeg mener fremdeles at Xantia er en totalt undervurdert bil.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...