Gå til innhold

Mustek MDC3000 2x Zoom Digital kamera 2,1 megapiksel og 16MB


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du kan sammenligne digital zoom med å forstørre bildet i windows. Sette bildet til 200%=2x Digital zoom, altså en forringelse av bildekvaliteten. Egentlig kan du se helt bort i fra den siden du selv kan ta et utsnitt fra et bilde på PC'en og forstørre det. Optisk zoom er da det fine hvor man ikke forringer bildekvaliteten siden man bruker linser og objektiver som bøyer lyset eller .no.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hei.... Jeg har akkuratt bestillt dettte kamera. Venter det inn i dag. Skal teste det og prøve å gi tilbakemelding :smile: Men en ting som alltid funker er å kjøpe det kamera du tror du vil ha, test det,og er du ikke fornøyd send det tilbake før 10 dager har gått. Angrefristloven......

Lenke til kommentar

Jeg har et kamera med bare digital zoom, og dette er ikke særlig nyttig dersom man skal bruke bildene til annet enn WEB. Dersom du har et 2 mpix kamera (1800x1200) med 2x digital zoom, og tar bilde med zoomen helt ute, bruker du bare ca 0,54 Mpix 900x600, og kvaliteten blir deretter. Prøv og se!! Min erfaring er: Ta bilder uten å zoome digitalt, og "zoom" heller i Photoshop, Photo Editor el.l. Skal du ha kvalitet med zoom er det dessverre ingen vei utenom optisk zoom, noe som koster både kroner, og som regel dårligere blenderåpning. Når du velger zoom-kamera, sammenlign max blenderåpning både på vidvinkel og tele, det er liten vits i zoom dersom blenderåpninger er så liten på tele at det eneste du kan ta bilde av uten blitz er solen.....

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

digital zoom suck big time hold deg LANGT unna bruk ikke penger på et kamera uten optisk zoom !!!

 

har selv et Canon Ixus 300 som jeg er storfornøyd med 3x OPTISK zoom 2,1 MP og med et 128 MB kort med max oppløsning & kvalitet kan jeg ta 130 bilder

 

Det er ne del dyrere men det er verd det

 

Mvh Aganon

Lenke til kommentar

Jobbet før i en butikk hvor jeg fikk sjangsen til å teste det meste av digitale kameraer (alt fra de billigste av de billige og de dyreste av de dyreste). Mustek MDC3000 fungerte helt greit, men bildene ble ikke like bra som dyrere 2.1mp kamera grunnet dårlig optikk og cpu (endel pixel som fikk feil farge og ikke ble korrigert skikkelig opp). Dog, kameraet er "helt greit" mht prisen.

 

MEN, du ønsker et førstegangskamera og da ønsker jeg å komme med et par tips og råd her... Veldig mange skal bare ha noe enkelt og greit første gangen (fordi de er amatører, ønsker å prøve ut osv..). Nå har det seg sånn at man er nybegynner bare noen måneder til man har lært seg å ta fine bilder og da blir suget etter noe mer skikkelig stort. Jeg ville økt budsjettet et lite hakk og tittet på følgende:

 

Kodak DX3500 (2,1mp, ingen optisk zoom) til rundt 2200,- uten dockingstasjon

 

Olympus Camedia C-120 (2,1mp, ingen optisk zoom) til rundt 2000,-

 

Nikon Coolpix 2000 (2,1mp og 3x optisk zoom) til ca. 2400-2500,-

 

FujiFilm Finepix A201 (2,1mp og ingen optisk zoom) til ca. 2100,-

 

Nå vil jeg påstå at optisk zoom eller zoom i det hele tatt er så fryktelig viktig med en gang. For det første så har du innebygget zoom selv, nemlig bena dine. Dette blir ALLTID bedre enn noen som helst zoomlinse. Utrolig hvor nært man kommer så lenge man bruker apostlenes hester... For det andre, kameraer i prisklassen opp til rundt 4000,- har ikke skrekkelig bra linser (lysfølsomhet), så hvorfor ikke heller bare prøve seg litt fram FØR man ønsker å fortsette i den digitale verdenen og heller kjøpte seg noe skikkelig hvis man blir bitt av basillen?

 

Og til deg som konstant anbefaller et kamera som er veldig på vei ut; ikke gjør det...

Lenke til kommentar

Mye bra her, ThomasK. I dette prisområdet er det bedre å bruke kronene på et kamera med 2 Mpix med god fast optikk uten optisk zoom, enn et 1.3 Mpix med en mye dårligere zoomlinse både med hensyn til optisk kvalitet og blenderåpning på tele. Jeg ville også styrt unna kamera uten autofokus (som for eks Fuji A101/201), etterhvert kan nærbilder bli morsomt. Kurante alternativer kan være Canon A200 eller Olympus Camedia C-2. Tenk på om du trenger mulihet for video-fnutter, og om du vil ha mulighet til å vise bildene på TV. Ingen kamera har alle muligheter (i dette prisleiet). Husk å legge til ekstra minnekort (64 eller 128 MB) og oppladbare batterier (1600 mAh eller høyere). Lykke til!

Lenke til kommentar

Jeg synes at kameraet er helt greit, bortsett fra at det sluker batteri. av og til så kan jeg bare ta 10-15 bilder på de fire batteriene kameraet bruker.

 

En ting til; jeg tok noen bilder som ble lagret på minnekortet, men så knotet jeg litt slik at jeg tok ut bateriene et par ganger mens kameraet stod på. da når jeg skulle sjekke ut bildene så var det ingen der, men når jeg sjekket hvor mye ledig plass jeg hadde igjen på minnet så var det som om bildene fortsatt var der. Noen som veit om jeg kan gjøre noe for å få de bildene tilbake?

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...