Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Spørsmål angående fast ip adresse


Anbefalte innlegg

Har UPC chello plus internet. Tror ikke det står noe i leieavtalen om at ipen er fast, men jeg har nå vertfall det. Har hørt med andre som har samme abbonement, de har ikke fast ip adresse. Men det er lurer på er om det kan hende at UPC på en eller annen måte holder av noen IP adresser til bestemte MAC adresser? Ikke nødvendigvis bevisst fra deres side da. Jeg får 3 IP er fra UPC, har to dataer kobla til hele tiden, men når jeg f.eks. får besøk av andre med data har så hender det at de ikke får ip, selv om det bare er 2 andre dataer kobla til. Det merkelige er at dette bare skjer med noen dataer (folk som er på besøk).

 

Noen som har ide om hva dette kan komme av?

 

Nettverket er kobla opp slik:

 

UPC>Modem>Switch>datamaskiner (ikke noe WLAN btw)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ip er dynamisk, men lang leasetid(7 dager) slik at den oppleves som fast. Problemet løser du enkelt og greit ved å trekke ut strømmen til modemet i 20 sekunder når du bytter maskin.

 

At det skjer forskjellige maskiner tyder på dette med leasetiden. Har du en bekjent på besøk som får koblet seg på nett så vil ip-adressen da være bundet til hans mac-adresse i noen dager. Når du så får besøk at en annen person f.eks dagen etter så vil fortsatt ip-adressen være bundet til mac-adressen til den andre kameraten din som var der noen dager tidligere. Tar det derimot f-eks opp mot en uke før du får nytt besøk av en annen person så vil leasetiden da være ute, slik at ip-adressen da er ledig.

 

Men dette omgår du altså ved å plugge ut strømmen til modemet.

Lenke til kommentar

Det er ikke noe rart i dette, dhcp serveren leaser automatisk den samme ip-adressen til deg igjen så lenge det er mulig (det er litt av poenget).

 

Du kan optimalisere litt å sette opp dhcp ved hjelp av swithc\ruter med dchp til ca 450kr eller ha en server med dhcp\dns på (du bruker da private ranger som 10 serien eller 192.168.x.x serien, disse bruker 1 gyldig adresse fra isp).

 

Borstett fra det kommer nettverket ditt til å fungere som det gjør, som er helt riktig uten snodigheter

Endret av simalarion
Lenke til kommentar

Så lenge leasetiden ikke har gått ut, og DHCP-serveren ikke trenger IPen så får du den samme adressen uansett. Kan til og med hende at du får den samme adressen etter to-tre uker uten strøm på maskina (fordi DHCP-serveren ikke har trengt IP-adressen).

 

Opplevde på et dataparty at når vi starta opp firewall/DHCP-serveren igjen etter 9 måneder huska den alle MAC-adressene og ga masse folk samme adressene som de hadde på forrige party.....

Lenke til kommentar

UPC har iallefall kun dynamisk ip. At du har hatt samme ip så lenge behøver ikke bety noe som de andre har kommentert her. Husker jeg rett så vil alltid leasetiden oppdateres etter 50% av leasetiden. Slik at når halve leasetiden er gått så vil leasetiden i ditt tilfelle da bli 7 dager frem i tid. Dermed vil du omtrent hele tiden ha samme ip siden leasetiden alltid vil fornyes så lenge du bruker maskina jevnlig. (ikke helt 100% på dette, men tror det er omtrent slik det funker)

 

Får maskinene du sliter med ip fra andre steder da? Evt. hva slags ip får dem, 169?

Sjangs til å teste om maskinene du sliter med kommer på nett om du kobler ut switch og kobler maskinen direkte til upc sin box?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...