Gå til innhold

Redigere opptak fra to kameraer (sync)


Anbefalte innlegg

Noen som kjenner til grunnleggende teknikker for å redigere DV-opptak fra to (eller flere) videokameraer (f.eks. forskjellige vinkler og avstander til motivet)?

 

Tenker først og fremst på teknikker for å synkronisere lyd og bilde fra opptakene. Deretter evt. fargekorrigering, fortellerteknikker mm. for flerkamera-redigering.

 

Noen som vet om linker til en gode beskrivelser/innføring/tutorials/how-to's på nettet?

 

Bruker selv Adobe Premiere 1.5, men jeg antar at teknikkene i stor grad er uavhengige av redigerings-software.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

der liker jeg rett og slett bare å legge alle tre kameraene i sin helhet inn på tidslinjen i hvert sitt spor. Hovedkameraet øverst. Synkroniser klippene. og gå i gang med splittingen av klipp. eller om du har nok tusenlapper så kan du kjøpe deg en bildemikser, og noen monitorer, så er du godt i gang med å gjøre det i realtid!

Lenke til kommentar

Hvis du ikke trenger å sybkronisere lyden (dvs at du IKKE har tatt opp lyd på f.eks en minidisk som ogås skal synkroniseres) så er det veldig lurt å ta et bilde med blitz som registreres av begge kameraene. Da er det veldig enkelt å synkronisere video på flere kameraer. SÅ kan du bruke lyden fra et av de.

 

hvis du også har en ekstern lydkilde som skal synkes opp så kan du først gjøre dette med blitz for å synkronisere kameraene, og så tar du et klapp i hendene etterpå slik at du også får synkronisert lyd/bilde

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...