Gå til innhold

Død eksterndisk? (WD 250GB dual-option)


lenix

Anbefalte innlegg

Jeg er innehaver av en Western Digital 250GB dual-option eksterndisk som i de siste dagene ikke har vært i tipp topp stand...

 

dvs, den har fungert upåklagelig i overkant av et halvt år, men her en dag jeg sto opp var det umulig å få kontakt med den via windows (maskina + disk hadde stått på natte over). Nå oppfører disken seg som normalt, hører den spinner opp og går osv, bortsett fra at jeg ikke får kontakt med den i windows. Har ikke hatt noen problemer med korrupte filer eller sektorfeil tidligere. Har heller ikke flytta mye på den.

 

Bruker USB mellom disk og pc.

Har prøvd følgende:

- restarte maskinen

- bytte USB inngang hos pc (vet at begge fungerer pga usb mus)

- bytta USB kabel

 

 

Håper noen har noen gode forslag til hva som kan gjøres, hadde vært utrolig kjedelig om den var død og måtte byttes da den var nesten helt full. Kan jo legge til at jeg hadde planer om å brenne ut det aller meste når jeg tok den med meg hjem i jula, så det var typisk at det skjedde nå :cry:

 

lenix

 

Edit: Disken har alltid blitt brukt i "liggende" posisjon. Tviler på at dette har noen betydning, men jeg vil ikke la noe informasjon være usagt.

Endret av lenix
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har lagt merke til at det er mange som sliter med sine eksterndisker nå for tiden, men de har ofte hatt litt andre symptomer... Det har vel vært mest defekte filsystem/korrupte filer gjerne i forbindelse med maxtor one-touch serien. Har ikke sett at noen har hatt problemer med å få kontakt med disken..

 

Kom på at jeg sjekka disken med WD's LifeGuard Diagnostics for noen uker (maks 3?) siden. Programmet gav ingen indikasjon på det var noe feil.

 

Du skal ikke se bort fra at den synger på siste verset. Har du sjekket driver/innstillinger til Usb portene?

Om det er i device manager du tenker på, så ser alt ut som det bruker (bortsett fra at ikke disken står nevnt i det hele tatt). Kan heller ikke se at dette skal kunne bety noe, da disken fungerte yppelig når jeg forlot den om kvelden, men vet jo at uforutsette ting skjer uten at jeg er klar over det ;)

 

Om du tenkte på noe annet; opplys meg! :) Takk for responsen

 

lenix

Lenke til kommentar
Jeg hadde samme symptomer, før min gikk dunken. Var akkurat som å miste kontakten med den.

Samme disk du hadde også? (eller litt mindre presist, var det en WD du hadde?)

Hvor lenge levde den?

Hadde du noen problemer med returen/bytte?

 

(beklager at det ble litt mange spørsmål, men hadde vært greit om du kunne svare)

 

Om det er noen andre som vil komme med gode nyheter til meg, er det ingen ting som hindrer dere i å svare, jeg er takknemlig for all hjelp jeg får!

 

lenix

Lenke til kommentar

Jeg hadde en Maxtor 200 Gb diamondplus9 Som stod i et Icybox kabinett. Den døde nå i forrige uke etter vel 4 måneders drift. Jeg hørte at det var litt merkelig lyder (Noe hard jobbing) før den ble umulig å få kontakt med.

Fikk den selvsagt på garanti hos Mpx, og valgte med heller en Hitachi 250Gb disk. Det har gått knirkefritt.

Lenke til kommentar

Jeg hørte (ikke det jeg husker) ingenting fra min før den sluttet å virke, men det skal jo legges til at jeg ikke hadde ansatt noen barnevakt til å passe på den mens jeg sov, og når jeg sover så skal det en del til for at jeg våkner ;)

 

Da får jeg teste den berømte kundeservicen hos netshop, regner med det går smertefritt. Værste er nok alle bildene mine fra 2004 som ikke eksisterer lenger... blæh..

 

Tusen takk for raske svar Frekkas, du har vært til stor hjelp! :)

 

Om noen skulle sitte inne med noen geniale tips vil det nok fortsatt ta et par dager før jeg sender den inn (les eksamen), så det er bare å strø om seg med viten.

 

lenix

Lenke til kommentar

Midlertidig løsning:

 

Etter litt mer feilsøking har jeg kommet fram til at det er usb-"kontrolleren" til disken som må ha røket. Etter å ha knotet med nye drivere til mitt creativ audigy lydkort (har firewire inngang), byttet kabler, samt en liten restart så dukket plutselig 232 GB opp i utforskeren igjen :) Skal fortsatt sende inn disken, men ikke før jeg har fått brent ut/kopiert over det som jeg skal ta vare på.

 

Skriver dette som et lite tips til løsning, da jeg ser det som sannsynlig at jeg ikke er den eneste som har/vil komme borti dette problemet.

 

lenix

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...