Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg ser at mange her sverger til å kjøpe seg sin egen scanner for å gjøre jobben, men hva med alternativet, å la en butikk gjøre det for seg? Jeg har noen hundre gamle lysbilder jeg gjerne skulle ha digitalisert, men synes det høres litt bortkastet ut å kjøpe/leie en scanner.

 

Er det noen som har gode/dårlige erfaringer med å kjøpe tjenesten? Hvilke butikker er best? Hvordan er prisene? Evt hvor mange lysbilder må man scanne før det ville lønt seg å kjøpe scanner selv?

 

Takknemlig for svar! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prisen vet jeg ikke, men kvaliteten jeg fikk i den lokale fotosjappa var fantastisk. Det var vanvittig greit å bare kunne levere slidene fra seg og få en CD tilbake.

I dag hadde jeg gjerne gjort jobben selv med en planscanner, men det var utrolig greit å bare kunne levere det fra seg å få det fix ferdig tilbake....

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Er, i likhet med halvorni, interessert i å få høre hvilke erfaringer folk har med scanning i butikk. Har en del negativer som skal scannes, men ikke nok til at jeg vil vurdere å kjøpe egen film-scanner. En bruker på forumet har anbefalt www.upi.no, noen andre som har erfaring med disse? Eller kan jeg få like bra kvalitet ved å gå en plass lokalt her i Trondheim?

 

Alle svar tas imot med stor takk :)

Lenke til kommentar
  • 8 år senere...

Med siste filmene jeg fikk fremkalt (for noen år siden) i fotobutikk, fikk jeg også 18MB TIFF-filer på en CD. Synes ikke kvaliteten var super fra fotobutikk, men grei nok. Hvis man skal ha skannet bildene av et firma i dag, så er det vel Pixellus antakelig et godt valg. De virker dedikerte til det de gjør. Jeg har ikke forsøkt dem selv.

 

Alternativt brukt er en Nikon Coolscan (helst av siste generasjon LS-50, LS-5000, LS-9000, men de av nest siste generasjon går vel også bra). Disse skal ha lang holdbarhet.

 

Alternativt nytt er en filmskanner fra Plustek eller Reflecta, eller en flatbed-skanner med mulighet for filmskanning fra f.eks. Canon (9000) eller Epson (600, 700, eller 750).

Endret av BonzoDog
Lenke til kommentar

Scanning i butikk gir som regel et helt greit gjennomsnittlig resultat fordi bildene som regel blir behandlet i batch og i liten grad som enkeltbilder der innstillingene for hvert enkelt bilde bør optimaliseres for å få godt resultat.

Om man velger å kjøpe en filmskanner som Nikon LS-50 og gjøre jobben selv, så vær forberedt på at dette er et møysommelig arbeid om du har noen hundre- eller tusen bilder.

Har selv LS-50 og den gir gode resultat med individuell behandling av bildene. Et møysommelig arbeid, men morsomt å bli kjent med gamle bilder som tildels har gått i glemmeboka. Fint vinterarbeid når været er bare dritt. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...