Gå til innhold

Hakkete lyd med Xinerama


Anbefalte innlegg

Når eg bruker Xinerama (2 skjermkort) og har eit vindauge på den sekundære skjermen, og flyttar på vindauget eller scrollar i vindauget, vert musikken hakkete. F.eks om eg scrollar opp og ned i GAIM fort, så er det omtrent det same som å vere DJ og "scratche" lyden (eller kva det no heiter). Har eg vindauget på den primære skjermen skjer det ikkje noko.

 

Reknar med eg kan ordne dette i ALSA eller noko. Prioritetar eller noko slikt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du installert driver med drm støtte for det sekundære skjermkortet? Hvis ikke må alle operasjoner gå over PCI bussen og den blir fort full hvis det går grafikk over den. Hvordan er det hvis du bruker den sekundære skjermen alene?

 

Alsa er ikke noen egen prosess, men hvis du kjører arts eller esound kan det hjelpe å renice'e disse til -19 eller noe sånt.

 

lspci -v gir deg IRQ adresser, trodde moderne operativsystemer skulle håndtere IRQ deling greit (i motsetning til windows)

Endret av MailMan13
Lenke til kommentar

DRM = Direct Rendering Manager, står for dri utvidelsene i X, tillater ting som tegning av primitiver, bitblits og en del mer avanserte ting som GLX og sånt i hardware, uten det må alt skje i software og flyttes til framebuffer over PCI bussen. 2D funksjoner kan være veldig cpu intensive hvis de må skje i software (spesielt hvis det er alfa blend eller andre fancy ting med), det kan også være en grunn.

 

Om lydkortet står på PCI bussen eller ikke kommer vel an på hovedkortet det, men mp3 filen blir sikkert lest fra en ATA disk som går over PCI.

 

Load dri skal det ihvertfall stå i xorg.conf, les dokumentasjonen til driveren.

 

Hvis du tror IRQ deling kan være en grunn så flytt skjermkortet til en annen slot, kan være verdt et forsøk.

Endret av MailMan13
Lenke til kommentar

Prøvde forresten med berre det sekundære, og lyden vart heilt mongo då også.

 

Med berre det primære funkar alt fint.

 

Har ein liten anelse om at Windows hadde takla lyd og PCI skjermkortet heilt fint, eller tek eg heilt feil? Kanskje fordi Windows drivaren støttar DRM? Er ikkje snakk om noko nytt kort, er snakk om Savage S3 32 MB elns.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...