Gå til innhold

PSU-vifte hakkende gal!


Anbefalte innlegg

Jeg har Chieftec 360W PSU, og i går begynte pcen å lage fæle lyder, jeg hørte straks at det var en vifte som slet. Har tidligere hatt en del problemer med vifter på hovedkortet som sliter, men det var ikke tilfelle denne gangen. Har nå funnet ut at bråket øker proposjonalt med at den ene viften på PSU (den under på innsiden, antar den blåser inn) går tregere. Hva tror dere kan være årsaken? Noe som har kilt seg fast?

 

Får vel heller åpne den og sjekke senere... Var nødt å dytte den i gang med et skrujern for at starten skulle gå uten øredøvende larm.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har jeg åpnet den litt men fant ut at jeg turde ikke fortsette, lukket den og håpet på at problemet hadde løst seg selv. Det ble fryktelig mange skruer, og det å feste grillen igjen var et lite mesterstykke i seg selv. Men det gikk til slutt, til tross for at jeg oppdaget at det ene hjørnet på grillen var kommet innenfor åpningen, men det så ikke ut til at den berørte viften likevel, så jeg lot det være. Jeg skrudde på maskinen igjen, og stor var gleden da den ikke lagde en uvant lyd!

 

Derimot, skuffelsen var enda større da jeg innså at grunnen til lydløsheten rett og slett var at viften hadde satt seg fast og endelig hadde klart å starte igjen. Det ga et hel****s bråk, omtrent som bestefars gamle bil siste gang den startet opp før huggeriet. Det hele løste jeg med en avkappet strips jeg fant, som jeg kilte fast mellom viften og gitteret slik at viften nå står i ro. Det må jeg si meg fornøyd med, i og med at jeg har nok vifter inni det kabinettet til å kjøle et helt rom fylt av PSUer, så akkurat den viften har nok heller lite å si...

 

edit: for mange komma igjen... :ermm:

Endret av surbz00r
Lenke til kommentar

Snakket med Mr.Devil om det i går og han foreslo at det kunne være en ledning eller noe som har brent opp inni der... Men det ser ut til å funke greit med løsningen min foreløpig, med unntak av at pcen restartet automatisk 2 ganger i forgårs, antar det var relatert til dette...

Lenke til kommentar

Kjøper jeg ny psu, går jeg for NorthQ etellerannet tror jeg, 400W, men først vil jeg se om ikke den jeg har blir bra av seg selv eller om det går an å fiske den. Jeg har ikke noe behov for stort mer enn det for øyeblikket, men med tiden skal vel selv denne maskinen oppgraderes, og det vil vel trenge mer strøm. Har hørt at Gainward anbefaler minst 480W PSU hvis du kjøper GeForce 6800 Ultra, og når denne pcen skal oppgraderes, blir det vel minst noe slik som er aktuelt... Konklusjon: Kjøper jeg ny PSU nå, kan jeg forsåvidt gå for en 500W, så slipper jeg forhåpentligvis å kjøpe ny ved senere oppgraderinger, men funker den jeg har nå, er den helt ok til jeg stapper noe mer i kassen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...