Gå til innhold

PCen er ustabil


Anbefalte innlegg

Kjøpte en PC i deler hos PSdata i Juni 2003, og opplevde mine første problemer høsten samme år. 12 måneder senere er enda ikke problemet løst - snarere tvert i mot. Det begynte med at PCen frøys seg når jeg rev ut, satte i eller byttet noen ledninger i bakenden kabinettet. Dette var meget slitsomt siden jeg ofte byttet på headset (spilling) og høytalere (guffing og generelt bruk), men siden det egentlig forekom nokså sjeldent, har jeg aldri giddet å hefte meg. I senere tid har dog datamaskinen blitt mer og mer ustabil. Noen ganger fryser den seg uten videre (med påfølgende restart med melding om at Bios går i safe mode speed eller noe grunnet feil avslutning av maskinen), andre ganger restarter den seg helst av seg selv og begynner å pipe. Har mistet manualen til hovedkortet og hadde nok aldri forstått noe av det som står på "innviklet" engelsk alikevel. Da jeg i går spilte FIFA 2005 frøs PCen seg to ganger, men jeg tviler på at det er skjermkortet. Har benyttet to forskjellige skjermkort siden jeg fikk PCen, og har altså samme problem enda.

 

Meldingene jeg får etter PCen har fryst eller restartet, er "BIOS rom checksum error" og noe om floppy (som jeg nå har dratt ut i håp om forandring), samt "Computer was not shut down correctly. Change your CPU speed in Bios", eller noe i den duren.

 

Jeg er ganske grønn på hardware, bios og slike ting, så det hadde vært megabra med hjelp. Har ikke peiling over hva jeg kan gjøre..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har aldri oppdatert BIOS, faktisk ikke hørt om hva det innebærer en gang. Noen som kan forklare meg hvordan det gjøres? Er det noe jeg ikke makter, så er det å lære meg innvikla ting på engelsk, så vær vennlig å ikke kopier Google-linker.

 

Har forøvrig ASUS A7N8X hovedkort.

Lenke til kommentar

oppdater BIOS fra asus sine hjemmesider. Klikk deg inn på modellen din, der skal det stå "BIOS" et sted....flash BIOS enten fra windows gjennom et prog, eller fra diskett i DOS...Skal stå litt om det på hjemmesidene dems. Det kan være veldig lurt å oppdatere BIOS, da det fikser en del bugs osv...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...