Gå til innhold

DVD: Hastighet fremfor kvalitet?


BremnesX

Anbefalte innlegg

Har lest i diverse poster her på forumet uten å finne et fullstendig svar.

 

Dersom man brenner f.eks 8x plater på 12x går dette utover kvaliteten/levetiden til dvd-platen ?

 

Har en NEC, nd3500, og leste at med siste firmware 2.18 burde det gå an å brenne ePreformance(+) 8x på 12x.

Iom at jeg skal ta backup av noen giga (tror disken er i ferd med å ryke :( ) lurer jeg veldig på dette. Vil ikke miste de dataene jeg brenner ut og tror er "safe".

 

Setter pris på svar =)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel jeg lar noen andre ta seg av det svaret, det som er sikkert er at jeg personlig pleier å holde meg til den hastigheten plata er beregnet på. Særlig er dette viktig dersom det er snakk om backup av dvd filmer, ellers vil du høyst sannsynlig oppleve mye rart når den spilles av. Når det gjelder data så skal vel dette være mindre problematisk men jeg pleier ikke å sitte og vente på at plata skal brennes ferdig så det lille jeg sparer i forhold til 12x vs 8x gjør at jeg velger det tryggeste og holder meg til platas hastighet.

 

X.

Lenke til kommentar

Saken er vel at Nec 3500AG er en god brenner. Folkene som mekker firmware har nok funnet ut at Nec'n brenner disse platene greit på 12x. Dermed legger de inn i firmwaren at brenneren godt kan brenne disse på 12X selv om det står 8x på pakka. 8X sertifiseringen skal gjelde aller brenner både gode og midre gode.

 

Hvis du tviler på kvaliteten på brenningen skal du kjøre en kvalitetssjekk med f.eks Nero CD-DVD speed /Kprobe/Plextools. Dette lar seg imidlertid ikke gjøre med Nec'n da denne ikke raporterer feil :thumbdown: Bruk LiteON/Plextor m.fl.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...