Gå til innhold

Får ikke bootet riktig med nybygget PC. (!)


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har problemer med et Asus hovedkort som ikke booter riktig. Tror det er feil på hovedkortet og lurer på om det er andre som er enig... ev. hva annet som kan være feil?

 

Jeg bruker antistatisk lenke, kobler den i chassis og pcen i strømkontakten (med powersupplyet avslått selvfølgelig) så jeg tror ikke jeg har generert noen ESD-feil.

 

Her er litt om feilen:

 

Dersom jeg setter inn Windows XP installasjonsCDen kan jeg boote på den ved å trykke en tast. Problemet kommer dersom jeg ikke trykker en tast og vil at PCen skal søke seg videre til neste boot-enhet. Det eneste som da skjer er at prikkene etter "Trykk en tast for å starte opp med CD-ROM" stopper etter 6 prikker og da skjer det absolutt ingenting mer. Ikke slår PCen seg av eller endrer skjermbildet eller noe annet.

 

CD-brenneren som står i PCen har nettopp vært i bruk i en annen, også under installasjon av XP på denne, uten problemer.

 

Jeg har prøvd litt forskjellige boot-konfigurasjoner:

 

Med CD-brenner, HD (160GB + 8MB cache) og floppy:

- Floppy, CD-rom, HD Resultat: Booter bra på floppy. Dersom det ikke står en bootbar floppy i PCen stopper skjermbildet opp det eneste som vises er en hvit markør, som i Word, som står og blinker øverst i venstre hjørne.

- CD-rom, Floppy, HD Resultat: Booter bra på CD men dersom en ikke taster en tast i begynnelsen av installasjonen av XP stopper det hele opp etter den siste prikken.

- HD, CD-rom, floppy etter første del av installasjon av XP er utført (første automatiske reboot) Resultat: Ingen rekasjon. Hvit markør øverst i venstre hjørnet, det er alt.

 

Deretter prøvde jeg en gang uten HD og en annen gang uten CD-ROM med respektive CD-ROM og HD som første bootalternativ... i tilfelle det var noe feil med HDen eller størrelsen dens og det ga akkurat det samme resultatet som ved de to første boot-konfigurasjonene over.

 

HD er testet både som tvungen Master og Cable Select, men CD-ROMen kun er testet med tvungen Master.

 

PCen er satt sammen av følgende kliss nye komponenter:

- Hovedkort: Asus A7N8X-VM hovedkort for socket A, M-ATX, 333Mhz, ATA-133, VGA, LAN

- CPU: AMD Athlon XP 2500+ 1.833MHz /333MHz 512MB cache

- CPU-vifte: GlacialTech CPU-Vifte Socket A/370/FCPGA

- Seagate 160GB IDE ATA/100 7200RPM

- TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 512MB CL2,5

- PowerSupply: 300W

 

Samt at det er satt i to komponenter som har fungert knirkefritt i en annen PC for få dager siden.

- Floppydrive

- Plextor CD-brenner 48x

 

Kan det som skjer være at BIOS ikke klarer å levere feilmelding om at det ikke finnes OS på disken den prøver å hente det fra, være seg floppy, cd-rom eller harddisk?

 

Noen som her en idé på hva dette kan være? :hmm: Noen ideer på hvordan å feilsøke videre? Ev. flash av hovedkort? (Mister jeg da garantien?)

Endret av ohoholm
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...