Gå til innhold

problemer med en IDE disk


Anbefalte innlegg

Ja... har litt problemer med en Seagate IDE hdd. Når jeg plugger den i og starter opp så står det bare NTLRD eller noe i den duren også at jeg må trykke ctrl + alt + del for å starte på nytt. Og det skjer hver gang jeg skrur den på. Tar jeg ut IDE disken og bare kjører med SATA disken funker det som bare rakkern'. Jumpern står på "Cable select" og jeg har prøvd og sette den i slave og master. Samma hver gang. Press ctrl + alt +del. Noen som vet hva som er galt? :whistle:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bah

 

Funket fint helt til nå. :mad: Nå får jeg bare "boot disk failiur, insert systemdisk". Gjør jeg det begyner den bare å installere windows...

Fikk skrudd den på en gang i morges med IDE disken tilkoblet, og da fikk jeg en melding i windows at ny maskinvare installert, og så restarta den. Så fikk jeg den ikke på igjen før jeg hadde koblet fra IDE disken.

 

Hva kan være galt nå?

Lenke til kommentar

Når du innstalerte S-ata disken hadde du også IDE hardisken i maskinen da ??

 

Viss jeg husker rett nå så mener jeg at du MÅ innstalere S-ata drivere før du innstalerer windows viss du skal ha windows på S-ata disken og ein IDE disk som slave. Har hørt at viss du bare skal ha S-ata disk så er ikke dette vits.

 

Skal ikke vere heilt skrå sikker på dette men du kan jo prøve.

Fin S-ata driveren som skal fulle med HK og trykk f6 under instalasjon.

Kan også lese S-ata guiden heilt øverst på sida her. står masse bra der.

 

Peewee

Lenke til kommentar

Så ATA-disken var muligens ikke partisjonert og formatert? Hvis ja, disker som skal kun brukes som lagring, lønner det seg å partisjonere som Extended+Logical. Last ned en bootdisk, start maskinen kun med ATA-disken tilkoblet, og slett partisjonen. Legg så først en Extended partisjon, og så en eller flere Logical partisjoner på den Extended partisjonen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...