Gå til innhold

FTP-server og filnavn med æøå


jorbje

Anbefalte innlegg

Har søkt meg lei i forumene her, og Google, så nå spør jeg direkte:

 

Har satt opp en FTP-server hjemme (prøver ut både GuildFTPd og BulletProof), men alle filene som har æ, ø eller å i filnavnet lar seg ikke aksesseres fra en Mac (f.eks. "Hei på deg.txt" ser ut som "Hei p?" på Mac).

 

Har skjønt at jeg må sette riktig ISO tegnsett i FTP-severprogrammet, men hvordan gjør jeg det? Finner ingen opsjoner for dette i nevnte programmer. Må jeg ha et spesielt dyrt og profft serverprogram for dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Burde aldri bruke æøå i filnavn: Vel, det funker vel så lenge ting er riktig satt opp? Dessuten ønsker jeg å bruke norske navn på filene mine, siden jeg (og brukerne) er norske. Vet at dette, rent historisk, har vært et problem. Men det burde det da vel ikke være lenger... :hmm:

 

Noen som vet hvordan man stiller inn riktig i Mac for at den innebygde FTP-greia i OSX (Option - K) leser filene mine riktig? Eller må han kanskje laste ned noe?

 

Det er noe som heter UTF-8 (eller no' sånt). Har dette med filnavn å gjøre også? Altså at både server og klient må være enige om riktig character set?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...