Gå til innhold

Digitalkamera m/vidvinkel til eiendomsmegler


Anbefalte innlegg

Vi er et lite eiendomsmeglerkontor som har bruk for et nytt digitalkamera som kan ta gode bilder inne i leiligheter med rom i alle størrelser. Vi har et kamera som heter HP 812 og det er elendig så lenge stuen ikke er på minst 35m2.

 

Det vi derfor er på utkikk etter er et kamera som kan ta OK (vidvinkel)bilder uten at det er altfor dyrt. Brukervennlighet og batterikapasitet er viktig.

 

Pris? Ikke så altfor mye. Mer enn et billig kompaktkamera, men ikke Olympus C8080 til 10.000.-.

 

Noen som har gode tips?

 

Bilde med vårt kamera. Stue på ca. 15m2 hvor vi står i et hjørne og tar bildet:

http://cache.finn.no/mmo/4696476_1_0_stue_1.jpg

 

Bilde fra en profesjonell fotograf. Lite kjøkken hvor hele rommet likevel er kommet med:

http://cache.finn.no/mmo/oppned400417630091433_40041768.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For en kort stund siden ble Nikon Coolpix 8400 lansert. Et kamera med et objektiv fra 24-85. Det regnes å ankomme nettbutikkene nå hvert øyeblikk, starten av oktober. Det er blant annet en preview av kameraet her: http://www.dpreview.com/articles/nikoncp8400/

kameraet ser ut til å ligge mellom 8000 og 9000kr.

 

forgjengeren het Nikon Coolpix 5400 og hadde ei linse som begynte på 28. Men den har ikke Autofokus lampe, så den har problemer med å fokusere i lavt lys. men dette kameraet ligger på 4500kr ca. så det er mye billigere.

 

Du vil merke veldig stor forskjell mellom det kameraet dere har nå og Nikon CP 8400. og hvis det fortsatt ikke hjelper så får du vidvinkel adaptere for begge to (men dette koster naturligvis mer).

 

 

Jeg har ikke prøvd noen av de, men i forumene på Dpreview kan du lese om bruker erfaringer, og her i akam sin produktguid kan du finne linker til kameraene.

 

Håper det hjalp litt. Ihvertfall to forslag. :)

Endret av Armitage2
Lenke til kommentar
Hva med Olympus C8080 Wide Zoom? Det har en relativt god vidvinkel, samt 5x zoom, og dermed gode mulgheter i begge ender av skalaen.

Fordi det er altfor dyrt. Skal ha et kamera til kr. 3.000-4.000.-, ikke kr. 8.000-10.000.-.

 

Men, ja, det må likevel ha en viss grad for vidvinkelmulighet.

Lenke til kommentar

Det kan desverre bli en smule vanskelig, siden produktet du er ute etter ikke er tilgjengelig på markedet til den prisen.

Produsentene tjener tydeligvis mye mer på å strekke brennviddene så langt de kan i tele-enden (jfr. trenden med ultrazoomkameraer som gjerne starter på 38 eller 42mm), samtidig er det dyrere og vanskeligere å lage god vidvinkel til små billedbrikker.

 

Hvis du har anledning til å strekke deg ørlite på pris, finnes det etterhvert endel modeller med 28mm vidvinkel (HP812 har forøvrig 37mm).

Nikon Coolpix 5400 er et av disse. Du får det for rundt 4500, og til dette kameraet finnes det i tillegg en vidvinkelforsats, som gir en glimrende vidvinkel tilsvarende 22.5mm.

 

Lykke til!

Mvh

Kjetil

Endret av rotekaizer
Lenke til kommentar

Til dette budsjettet blir den eneste løsningen slik jeg ser det, en Canon PowerShot A85 med 0,7X vidvinkelforsats.Det du må ha er Kamera, vidvilkelforsatsen pluss en adapterring. Totalt ca 4-4500 kr. Dette gir deg en brennvidde på 24,5mm. Det burde gjøre jobben! A85 har 4MP og det skulle være mer enn godt nok for deres formål :yes:

Lenke til kommentar

Kan ikke se at dette kravet skal være noe problem. 28mm gir ok innebilder, og finnes i alle prisklasser.

 

Priser fra Akmaeras prisguide i parentes.

Ser Fuji E500 (2500) er nevnt, Fuji E510 (2839) er nesten identisk, men med litt høyere oppløsning (beste valg av de to).

Et annet innlegg nevnte Ricoh, som også har flere ok modeller, men her mangler prisinfo i produktguiden.

 

Canon s60 (3953), 5 megapixler eller S70 (4907), 7megapixler er også bra alternativ. Et hakk opp fra Fuji.

 

Nikon 5400 (4500) er i samme klasse som Canon.

 

Ville forøvrig for nesten enhver pris unngå å kjøpe et kamera som krever vidvinkelforsats (som nenvt i et annet innlegg). Dette er en løsning som sikkert kan gi ok bilder, men alt for mye styr å ta en forsats av og på til den bruken en megler har.

 

Sist, men ikke minst. Hvis dere ønsker at stua skal se stor ut er Nikon 8400 (7977) det idelle alternativet. 24mm vidvinkel gjør det mye lettere å få gode bilder av trange rom. Ville absolutt anbefalt dette. Hva er 3000 ekstra i jobbsammenheng i forhold til de beste "lavpris" kameraene.

Endret av se#
Lenke til kommentar

Ser det er mange gode forslag her. Ser nå, som en av dere skrev, at vårt nåverende kamera har en "vidvinkel" på 37mm. På http://www.dpreview.com/learn/?/key=focal+length står det at dette ikke er bra greiene. Ser videre at C5060 fra Olympus til rundt 5 laken har 27mm. Ellers ligger de andre forslagene å vaker på omtrent det samme. Altså ser det ut til at prisen på noe over 5.000.- dekker ned til 27mm. Om det er noen som har noe spesifikke tips på andre enn feks C5060 som jeg har hørt mye bra om, setter jeg stor pris på at disse forslag kommer frem.

Lenke til kommentar
Du bør kjøpe deg et speilreflekskamera med en 12-24 mm linse. Det bør du tjene inn ganske raskt pga bedre bilder/markedsføring. Ingen tvil!!!! Svært mye dårlige bilder av hus til 1-2 millioner å se i avisene. Der begår de fleste meglere en skivebom. :roll:

Tips? Pris?

Lenke til kommentar
Du bør kjøpe deg et speilreflekskamera med en 12-24 mm linse. Det bør du tjene inn ganske raskt pga bedre bilder/markedsføring. Ingen tvil!!!! Svært mye dårlige bilder av hus til 1-2 millioner å se i avisene. Der begår de fleste meglere en skivebom. :roll:

Tips? Pris?

Dessverre er både dSLR og 12-24mm-linser brukbart dyre. Du skal jobbe hardt for å komme ned mot 10-12.000 totalt.

Du får vel Canon 300D eller 10D brukt til rundt 5-6000, og linsa koster omtrent det samme.. Omtrent samme hvis du finner Nikon D70 brukt. (Bruktmarked på foto.no eller akam.no)

Skal du ha nytt blir det fort 8000 for kamera.

Sigma 12-24 koster ca 6000kr nytt i Norge, men ned mot halve prisen fra USA. Det finnes også en bedre Nikon-linse til rundt 9000.

 

Vel, om dere har råd vil dere sikkert bli meget fornøyd med en dSLR og en 12-24mm. Hvis ikke ville jeg sett på Olympus C5060.

Endret av anderfo
Lenke til kommentar

Hvis man kjøper speilrefleks så kan man også sette på en skikkelig fisheye-linse (min. 180 graders). Tar man så 2 bilder på et stativ med linsefront i senter (rotér kamera 180 grader mellom bildene) kan man så enkelt lage slike virtuelle 360-graders-visninger som mange meglere tilbyr. Skal man ta seriøse innebilder er det bare å glemme 28mm, det er ikke i nærheten av nok, man må langt under det. Som eiendomsmegler er det jo viktig å gi inntrykk av "rom"...

Lenke til kommentar

Det blir nok en helt annen løsning, men Olympus C-750 UZ (og sikkert mange andre kamera) har en morsom panorama-funksjon. Med den har jeg tatt bilde av hele stua mi og satt sammen til ett bilde...og du kan ikke se skjøtene. Funksjonen er lett og bruke. Du kan ta inttil 8 (?) bilder, enten horisontalt eller vertikalt

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...