Gå til innhold

Kjøleproblem med xp3000+ og Silent breeze 462 II


_ZeTh_

Anbefalte innlegg

Fikk xp3000+ (333fsb) og glacialtech silent breeze 462 II i posten idag. Jeg instalerte prosessoren hadde kjølepasta på og plasserte kjøleren på, deretter slo jeg på pc'en og den holdte seg kun på i noen minutter! Den slår seg av og det kommer en dyp dæææduuudæææduuu lyd fra den. Jeg klokket den ned og alt funket fint, jeg forstår ikke dette, Silent Breeze 642 II skal jo kunne holde en xp3000+ kjølig. Det står nå på pakken iallefall :mad:

 

Jeg visste at jeg skulle bare gjort det enkelt å kjøpt boxed versjonen!!!

 

Noen tips til hva som kan være feil eller må jeg rett og slett innse at Glacialtech har lurt meg?

 

Specs:

Abit Nforce 2 nf7 v.1,2

Twinmos 512m ram pc2700

(hadde en 2100xp med boxed vifte)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alt er montert riktig, hadde til og med ekstra kjølepasta på for å se om det gjorde noe forskjell. Noe det ikke hadde...

 

Jeg prøvde å hølge med på temperaturen før den slår seg av og det viser seg at den er bare rundt 60 grader, det skulle vel ikke være noe problem fordi min gamle prosessor var oppe i de høydene nå og da uten at maskinen slo seg av...

Lenke til kommentar
Spørs om du har hatt for mye kjølepasta mellom ?

Edit : kanskje du bør flashe nyere bios ?

Ska prøve å fjerne litt og se hva som skjer...

 

Og det med biosen ble jeg for en stund siden svært forvirret, jeg dro til abits hjemmeside og der var det ikke mye om v1,2. Vet at det er et vanlig nf-7, men siden både nf-7s og nf-7s v1,2 ble listet regnet jeg med at det ikke hadde kommet noen. Leste også i en test av hovedkortet at abit har for vane å glemme av de forskjellige versjonene av kortene sine...

Lenke til kommentar

Har en maskin med samme hk som deg, og jeg har kjørt en amd xp 2500+ @ 3200+ i lang tid, maks temperaturen var her i sommer 52 grader med boxed kjøler og 80mm vifte.

 

Nå har jeg bestilt en http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=302132&cks=PRL

skal teste den med en 92mm silenx vifte, så om du sender meg en pm over helgen kan du få tilbakemelding om den er bra til ditt formåle på abit kortet.

 

EDIT : Leif

Endret av ronnyaa
Lenke til kommentar

Nå har jeg oppdatert biosen, men det piper enda like fælt. Akkurat nå er den nedklokket til 1300mhz, funker bare da... Akkurat nå ligger cpu'en på 46,50 grader med åpent kabinett og en vifte utenfor maskinen som blåser kald luft på pc'en :)

 

ronnyaa: Har ikke tenkt å overklokke, vil bare komme opp i farten prosessoren er meningen å kjøre i. Så akkurat det produktet er vel kanskje litt for mye :) vet ikke, jeg...

Lenke til kommentar
Jeg har hatt en Silent breeze 462 II selv og slet med høy temp.Jeg byttet til Termaltake Volcano 11+.Nå har jeg ingen problemer med høy temp,selv ikke på laveste hastighet.

Hvilken prosessor har du?

 

Men men, det er vel ingen annen løsning en å kjøpe en ny vifte. Noen som vil anbefale en god vifte som kjøler godt?

 

Hvordan gjelder returretten i slike saker, varen jeg har bestillt yter jo ikke som den lover. Det står jo spesifikt på pakken AMD Athlon xp3000+, men den har jo ikke sjangs! har nå klokket opp til en xp2500 og da klarer den seg brukbart. Er det noen mulighet å få pengene tilbake? <----- viften altså, ikke prosessoren.

Endret av _ZeTh_
Lenke til kommentar

Jeg har en XP 2600+ Barton.Anbefaler deg å kjøpe en kjøler som har justerbar hastighet på viften.Kan anbefale deg den kjøleren som jeg har.Den er nesten like stille som Silent breeze 462 II når jeg kjører viften på laveste hastighet,men Volcanoen kjøler mye bedre.Kjøp også Arctic silver 5 kjølepasta.Volcanoen er også billig,den koster bare 255 kr hos Komplett.

EDIT:Jeg kjører nå viften på laveste hastighet og tempen er akkurat nå:SYS 31 grader og CPU 42,5 grader.

Endret av Morten K
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...