Gå til innhold

Hvordan ta stillbilde fra en videofil?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

jeg har bare brukt en måte, det finnes sikkert flere men dette er en grei, om enn litt tungvint måte. Jeg bare trykker på pause og tar en print screen. hvis man trykker Alt + Print Scr knappen så tar man bilde av kun videospiller vinduet. Så åpner jeg opp photoshop og limer inn og redigerer der.

 

Som sagt så finnes det sikkert bedre måter, men denne er veldig enkel og den eneste jeg kan. :)

Lenke til kommentar

Du kan gjøre det med Windows' innebygde screen-capture-funksjon (printscreen) på denne måten:

 

1. Gå i egenskaper for skjerm

2. Trykk innstillinger

3. Trykk avansert

4. Velg feilsøking

5. Dra baren ned til 'ingen'

 

Husk å sette det tilbake når du er ferdig med å 'fotografere', ellers kan ting gå noe treigt.

Lenke til kommentar

Å si at digital video er så mye som 0,4 megapixel er faktisk å ta i når man snakker om å ta stillbilder ut fra filmen. Filmen er interlaced, det vil si at det i hvert bilde, er to bilder som vises/oppdateres etter hverandre på TVn. De ligger som annehver linje i bildet du tar ut fra videoen.

 

Altså bilde 1a ligger på lije 2,4,6,8, osv, bilde 1b ligger på 1,3,5,7,osv.

 

Disse bildene blir mere ulike dess mere bevegelse det er i bildet. Det er herfra stripene som mange klager på at kommer på filmen stammer fra. Det er fordi mange programmer viser hele bilde 1 i stedet for slik som på TVn der skjermen blir oppdatert to ganger for hvert bilde.

 

Så stillbilder tatt fra DV inneholder alså egentlig bare o,2 megapixel i informasjon (som egentlig er hele poenget med innlegget..). I Photoshop er det en funksjon under filter/video som heter deinterlace. Der kan du velge de odde eller like feltene som nevnt over. Skal du bruke bildene du tar ut f.eks. på web må du så velge deinterlace, da interpolerer Photoshop de linjene som du ikke valgte ut fra fargene på pixlene over og under. Skal du derimot sette bildet tilbake i filmen må du velge duplication. Da tar Photoshop og legger linjene to ganger etter hverandre hele veien nedover. Da vil ikke bilde flimre siden TVn vil oppdatere skjermen med de samme linjene.

 

Hvis det er noe som er uklart er det bare å spørre..

 

At en USB sak (noe som er fryktelig vagt :) ) kan gjøre om bildene til 2 megapixler høres fryktelig rart ut. Uansett om en sånn sak finnes er det ikke noe vits i den. Den eneste informasjonen du har er de o,2 megapixlene jeg nevnte, lager du de om til 2 megapixler vil resultatet bli dårlig uansett hvilken metode du bruker (Photoshop gjør det lett, men resultatet vil bli dårlig).

 

Det du sansynligvis har lest om er å ta stillbilder med videokamera som lagres på en minnebrikke for så å overføre dem til PCn med USB kabelen, noe som de fleste kamera gjør.

 

Dette ble da et fryktelig langt innlegg.. ..men forhåpentligvis litt informativt..

Lenke til kommentar

Uansett..

 

Har du et visst antall pixler klarer du ikke å gjøre dette større uten at du interpolerer, og da vil resultatet bli dårlig!!

 

Og enkeltbilder på DV-kasetter er 720x576 eller i realiteten det halve, og dette er langt i fra 2 megapixler.

 

Det er ikke lett å vite hvor mye peilng folk har her på forumet, så jeg spar likså godt på med tskje :)

 

Regner uansett med at posten min var nyttig for noen. :yes:

Lenke til kommentar

STILLBILDER FRA MINI-DV VIDEO

 

 

Tipper noen blander to helt forskjellige ting her:

 

1. Bilder fra film tatt med DV-kamera

2. Bilder tatt med kamera på DV-kamera

 

Mini-DV formatert film er som sagt 720 x 576 punkter (AVI DV-Type 1 el. 2):

 

=> 424720 punkter eller 0.424720 Megapixler

 

Noen videokameraer har innebyggede kamerafunksjoner i mini-DV kameraet. Disse kan selvfølgelig fotografere stillbilder med oppløsning på 2 Megapixler eller mere, avhengig av CCD-brikken i kameraet. Dette er forøvrig en helt annen sak. Disse bildene kan f.eks overføres til PC via USB (ref. tidligere forvirring om "USB-dings").

 

Sannheten er uansett: Tar du ut enkeltbilder fra videofilmen din vil oppløsningen aldri kunne bli bedre enn 720 x 576 punkter!

 

:w00t:

 

DV123

Lenke til kommentar

Synes fremdeles jeg har ordene mine i behold. Kvaliteten på de bildene som er lagt ut er jo langt fra bra, og de er bare 0,9 mp. Programmet i USB tingen bruker flere bilder for å interpolere det endelige bildet, så litt bedre blir det sikkert... Men uansett vil det bare gjøre utgangspunktet klarere (som er 0,4 mp). Det vil ikke bli bra opp til 2 mp..

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...