Gå til innhold

Hjelp til kjøp av en lett bærbar ca. 14000


kajakv

Anbefalte innlegg

Jeg skal kjøpe meg bærbar PC til ca 14000 og trenger litt hjelp..

 

Er student og skal bruke den til surfing, skriving, litt programmering (ikke spill/film). Jeg er på jakt etter en lett maskin, helst ikke mer enn 2.5 kg, men ikke med altfor liten skjerm.

Andre krav:

- 512MB RAM

- CD-brenner/DVD-leser

- Lite støy

- God batterilevetid

- Trådløst nettverkskort

 

Jeg har sett litt på følgende maskiner:

 

http://www1.euro.dell.com/content/products...c=no&l=no&s=dhs

 

http://www1.euro.dell.com/content/products...c=no&l=no&s=dhs

 

http://www.mpx.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=38662

 

Er det noen som har erfaringer med disse maskinene? Hvilken er å anbefale? Har falt litt for Travelmaten, men den er litt dyrere så jeg vil forsikre meg om at det er et bra kjøp. Andre forslag til maskiner mottas også med takk :) Lurer blant annet på om IBM har maskiner til mine krav som ikke koster over 15000.

 

Kaja

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hei!
Vil bare si at min personlige mening er at du IKKE skal holde deg borte fra DELL grunnet det som beskrives som dårlige tastaturer.

Jeg har hatt en DELL 500M i over ett år nå og makan til behagelig tastatur har iallfall ikke jeg vært borti. Synes det hele tiden har fungert suverent og den dag i dag er det fortsatt utrolig godt. Ellers har jeg hele tiden vært utrolig fornøyd med DELL så du kan nok ikke gå feil med en bærbar fra dem.

Skulle jeg handlet i dag tror jeg kanskje valget ville falt på 8600C med alle dens multimedia egenskaper. Bra skjermkort og en av de beste skjermene på markedet (med den råeste oppløsingen som en kan velge som opsjon). Så du trør ikke feil med en DELL vil nå iallfa jeg si! Lykke til med valget ditt...
Lenke til kommentar

Hvor får folk det fra at dell er så forferdelig? Har en D500 og er meget fornøyd. Har hatt div Toshiba og PB tidligere, prøvd Acer, Tundra og HP... husker ikke modellnummerne. Angrer ikke på mitt valg!

 

Skal du bruke rundt 14k og vurederer dell villeg jeg sett på D600 Denne får du til rett under 14k, ringer du Dell kan du nok skaffe den billigere. Den veier rett over 2kg og får bra batterikapasitet med 6-cells batteri og gjerne et ekstra batteri i media-bay'en. Greier selv opp mot 8t med 2 batterier, virker ikke som AnandTech er enig i det (ref linken under).

 

Her er en test som omtaler bla. tastaturet til Dell Latitude D600.

 

Knut

Lenke til kommentar

Hvordan har du greid å konfigurere en 8600 til over 20.000kr ex.mva?? Jeg kikka raskt på den nå og kom til under 13.000kr for en 8600c med 9600pro, 40gb 5.400rpm hd, 2x256mb ram, frakt og bæreveske, osv. Ganske likt konfigurert som nx7010 med andre ord. Trenger du mer ram kjøper du dette et annet sted enn hos dell, så slipper du å betale nesten 5k for en 1gb brikke.

 

Inspiron-maskinene er ikke verdens beste mht byggekvalitet, men så er de meget bra priset også. Dell D800 er av bedre kvalitet, denne havner på ca 18k ferdig leveret med 40gb disk, 512mb ram, 1.6chz cpu, 1680x1050 skjerm og GF 5200 skjermkort.

 

HP maskina er ikke av noe særlig bedre byggekvalitet enn D800, den er en fin maskin!

 

Jeg synes personlig at maskinene med 15,4" skjerm er for store, men jeg har heller ikke noe behov for en så stor skjerm. Slike maskiner er ikke veldig bærbare, hvilket jeg prioriterer. Men trenger man stor skjerm så er det jo ikke noe å lure på.

 

Knut

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...