Jump to content
Sign in to follow this  
bitcowboy

Gmail "privacy policy"

Recommended Posts

Hei alle,

 

har fått en invitasjon til gmail - og syntes at jeg var heldig. Nå har jeg uvanen til å lese det som står med små bokstaver før jeg melder meg på gratis tjenester. Etter å ha lest og letet litt på internett kom jeg da frem til følgende interessante linker rundt Gmail:

 

Gmail Privacy Page

 

Her beskrives tjenesten og Gmail (google sin) "privacy policy. Etter å ha lest det tror jeg ikke jeg skal ha gmail - det er da ikke ment som et opprop til å boikotte tjenesten, men interessant å vite likevel.

 

Gmail driver med så kallt "content extraction" som gjør det mulig å levere reklame målrettet. Dette har man også sagt seg inforstått med når man åpner en konto - men de som sender til gmail adresser har ikke sagt seg inforstått med det - avsenderen vet antagelig ikke engang at det bygges en profil på han / hun - videre kan innhold i epost dermed kobles til enkelte epost-adresser.

 

Gmail skal videre kunne oppbevare data i ubegrenset tid - noe som kan misbrukes ved en senere anledning. Å bygge personprofiler er lettere jo mere data en kan koble til en bruker. Både Google og Gmail bruker "cookies" små tekstfiler som lagres på brukerens datamaskin - vanligvis vil disse blir ugyldige etter noen få uker - hos Google / Gmail blir disse gyldig frem til 2038. I USA er elektronisk kommunikasjon som er eldre en 180 dager mindre beskyttet mot innsyn fra myndighetene en data som er nyere - noen som vet hvordan dette er i Norge?

 

Google (gmail) kan flytte all samlet informasjon, inklusive alle profiler ved salg eller fusion til eller med et annet selskap dit.

Google kan videre gjøre endringeer i sin "policy" og trenger ikke å informere sine brukere utenom at Google selv synes at endringene er signifikante.

 

Som forklart tidligere kan Gmail-tjenesten oppbevare data (epost), selv om brukeren har slettet den eller slettet hele kontoen sin.

 

Alle referanser oppgitt her er fra "policy statement" datert 28.06.2004

Share this post


Link to post

Jeg har hatt Gmail en stund nå,og bruker den som min "hovedmail".Jeg har til dags dato ikke sett noe til den reklamen alle sier skal være i mailene.Og det med privacy er ikke noe som bekymrer meg,jeg sender aldri sensitiv informasjon via mail uansett.

Flott mailtjeneste.

Share this post


Link to post

hw.no kan lage en "personlig profil" hvis de hadde villet, og om konspiratørene jobber på helspreng. Din PM er ikke så privat som du kan tro, og ved hjelp av et tracking system som hw.no bruker på sine sider kan en god del logførest og analyserest.

Om du skulle slette dine PM'er, så er de fortsatt lagret på en backup hw.no har ;)

Din ISP vet jo enda mer ... men hva gjør vel det? :cool:

 

*drar den litt lenger her*

Om ikke google kunne bruke programvare for målrettet Annonser, kunne heller ikke SPAM filter vært lovlig uten samtykke. Den analyserer tross alt din e-post. Så det er best du titter igjennom 'privacy policy' til din ISP igjen.... :innocent:

Share this post


Link to post

Det er ikke at jeg er overrasket over at det er teknisk mulig ... men de fleste ISP'er og epost-tjenester har en "policy" hvor de lover å ikke bruke informasjon på denne måten som Google / Gmail ikke utelukker ....

 

Spamfilteret mitt (som jeg forøvrig har full kontroll over - jeg bruker ikke min ISP's epost) kontrollerer innhold (ord, bokstavkombinasjoner), men den lagrer ikke noe info om hvor mange eposter av type "viagra" jeg mottar på hvilken adresse ... og den sletter eventuelle statistikker hver uke.

Share this post


Link to post

Det sier vel heller ikke google i den rette forstand. Det du refererer til er jo en analyse av den virkelig 'tung grodde' lefsen som kallest 'Privacy Policy'. Om det er riktig kan jeg ikke benekte eller forsvare, for jeg har ærlig talt ikke lest den.... :innocent:

 

Men tilbake til SPAM filter så var ikke det en så dum sammenligning alikevel når jeg tenker meg om. Som gmail, så leter den etter nøkkelord og 'ordlyden' i e-posten for så å gjøre en 'programert handling' og sende deg en tilsvarende annonse. Spam filteret ville heller enten merket den, slette den, eller omdirigere e-posten om du satt den til å lete etter tilsvarende innhold. Om du har kontroll over filteret, så kan du sjekke (hvis programvaren tillater det) om den har en logg på handlingen og hva som 'trigget' den.

 

Forskjellen her er om google vil ta vare på denne loggen, eller i det hele tatt ha en logg som dette. Men de 'må' vel vite hvor mange visninger hver enkel annonse har? Ellers hadde det vært vanskelig å selge annonse plass tror jeg. Så er denne typen logging utdypende nok, kunne du sikkert sett igjennom hva de forskjellig konto-innehaverne interreserer seg for. Og så videreselge den informasjonen til tredje-part.

Men om dette er nødvendig da, siden google annonser treffer blink uansett :thumbup:

 

Oi, denne ble lang... Håper dere kom igjennom uten å miste tråden :)

 

mvh

Trond

Share this post


Link to post

Vel.. eg er litt paranoid, og som her på hw.no, har eg ikkje røpt min ekte identitet. Google har i beste fall registrert ei liste med IP-adresser eg har brukt, når eg logga meg inn på Gmail. Ut over det, har ikkje Google mitt ekte namn, ikkje har dei adressa mi eller telefonnummer heller.

 

Men om du ser på mogelegheitene som Google tilbyr dei som vil marknadsføra sine bådskap, så er det skumle greier..

 

Forstår eg dette rett, kan eit legemiddelfirma f.eks. marknadsføra ny medisin hos folk som skriv om ein spesiell skjukdom i sin koresponanse.

Share this post


Link to post

Synes folk er alt for paranoide. Personlig kan hvem som helst få lese mine emailer, sender ikke noe sensitivt materiale over nett uansett. Får heller ikke noe spam fra google/gmail eller noe ander, så det er jo veldig bra.

 

Må le av de som synes at gmail og andre slike tjenester har onde baktanker.

Share this post


Link to post

det er naturlig at noen som tilbyr alle gratis mail på nettet og med en lagrings plass som det fleste kan bare drømme om. denne typen koster faktisk penger i form for infrastruktur og linjer må ikke akkurat glemme det.

 

og for oss som er norske finner fort ut om dette er reklame eller ikke meste av det kommer garantert på engelsk så da er det bare å slette mailen..

 

 

og jeg mener du kan jo frivilig få reklame..

 

du har forskjelige netshop som leverer dette til deg med en innmelding.

 

har du lokal avisa eller lignende så får du reklame og vis du i tillegg har tv og en del reklame finansierte tv kanaler som du også ser på må du akkseptere reklame sånn er livet.

 

er du også på byen får du jo inn reklame så det holder har du mange venner som bruker merke klær får du inn reklame med teskje. uansett levere en gratis tjeneste med så stor plass. så gjør det ikke meg stort å måtte få inn mer uinteresang reklame. som alikevel ikke blir lest.

 

men takk for at du sier ifra jeg har heller aldri stort behov for å lese den privacy biten eller license avtaler egentlig..

Share this post


Link to post

Alt dette og mer til finner man på http://gmail-is-too-creepy.com/.

 

Nå er det opp til enhver å bestemme hvor paranoid man ønsker å være, men om du sender sensitivt materiale skal da ikke na noe å si - man ønsker vel ett privatliv? Eller lar man det bare sakte gli inn at man mister rettigheter, en etter en? "Den er jo ikke så viktig, og det der gjør jo ikke jeg likevel.." etc...

 

Det er lov å være kritisk, også til gratistjenester.

Share this post


Link to post

¨Så hva foreslår dere at dere skal få gratis? Om ikke Google får tjent inn LITT penger på de 1gig' ene jeg får gratis, så bryter vi med en universell regel: Ingenting er gratis her i verden!

 

Og jeg mottar gjerne Google sin harmløse reklame innimellom for den utrolig brae servicen deres mail servere gir og deres geniale mail system.

 

Selv om jeg enda ikke har fått én eneste reklame mail enda... Og jeg har hatt gmail i snart to måneder.

 

Slutt med paranoiaen, det skjer skumlere ting med din info når du besøker pr0n sider enn dette her :p

Share this post


Link to post

Hehe, veldig sant. Jeg har forsåvidt ikke fått noe reklame heller, så langt :)

Og dessuten skal jeg vedde på at de fleste her som har både Gmail og Hotmail får langt mer drit på sin Hotmail-konto enn de får på Gmail.

Analyser andre som tilbyr gratis email, så skal du se at Gmail ikke på langt nær er så djevelsk og ondt som mange skal ha det til.

Share this post


Link to post

Ingen har sagt at Gmail / Google er ondt eller djevelsk. At noen leser min private mail kan jeg også være likegyldig til. Reklame i innbytte mot tjenester er også helt i orden.

 

De fleste her har fullstendig misforstått! Dette gjelder ikke paranoia eller konspirasjonsteorier - dette gjelder å om å vite hva som foregår.

 

Det jeg ikke liker er at noen (hvem som helst) legger opp til å bruke informasjon som de ikke har noe med (innhold i epost) til å bygge et profil av meg og andre (de som sender meg epost og som ikke har godtatt betingelsene til Gmail) som sier noe om mine vaner / venner osv., og at jeg som individ blir helt "gjennomsiktig" overfor andre.

 

Jeg vet at det er teknisk mulig også her på hw.no og andre steder. Andre steder derimot lover i hvert fall / har en uttalelse om hvordan de skal / skal ikke bruke data - noe som Gmail også har, men den begrenser ikke bruk av slik info, tvertimot tillater den nesten enhver type bruk.

 

Jeg har allerede fått noe ut av denne lille diskusjonen ... mange er rett og slett likegyldig mht. sitt eget privatliv.

Share this post


Link to post

Om onkelen din har lymfekreft, kan prebenrøytere og humbugmakere reklamera for sine mirakelkurer i akkurat din epost (som du sender din bror eller søster). Prebenrøytaren må betala pengar til Google for kvar epost som får mirakelbodskapen, og såleis vel ein å berre marknadsføra i meldingar som inneheld orda lymfekreft i kombinasjon med ordet "uhelbredelig".

 

Skjønar du kor eg vil?

 

Sektleiarar som vil knyta til seg svake sjeler, kan gå målretta på einskilde epostmotakarar, med skreddarsydde bodskap som har stor sjans for å gå rett inn i samvetet til ein tvilar.

Share this post


Link to post

Ganske oppsiktsvekkende egenlig, men samtidig har jeg ikke så mye epost med personlig hemmelig info at jeg kan tåle det :p. En annen ting som vekket min oppmerksomhet var at Gmail hadde kibba alle kontaktene mine fra outlook uten at jeg hadde fått noe info/spørsmål om det.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...