Jump to content
Sign in to follow this  
Polarbastard

Systemet finner ikke diskene.

Recommended Posts

Hei.

 

Fikk et lite problem etter å ha oppgradert min datamaskin. Jeg bytta HK, CPU,skjermkort og Ram, samt satte inn en ny HD, SATA. Jeg innstalerte XP Pro på den nye SATA disken, det gikk smooth. Men da jeg koblet til de gamle diskene, så finner jeg ikke dem i "Min datamaskin". Derimot ser jeg dem i "Enhetsbehandling", og de er begge aktivert der.

 

Noen tips hvordan jeg kan fikse dette? Vet dette er et n00b spørsmål som jeg burde vite svaret på, men fikk litt jernteppe når jeg tenker på hvis alle familiebildene har gått ad undas! :no:

Share this post


Link to post

Start - Settings - Control Panel - Administrative tools - Computer Management - Storage - Disc Management

 

Sjekk om du har ett rødt kryss over diskene det er snakk om. Dersom du har det: høyreklikk på krysset og velg "Import foreign disks".

Share this post


Link to post

Nope.. ingen røde kryss der! Jeg ser diskene der, de har ikke noe stasjonsnavn, og jeg kan heller ikke tilegne dem noe stasjonsnavn. Når jeg høyreklikker har jeg bare ett valg "Slett partisjon".

Share this post


Link to post

Se om du finner ett alternativ for å importere diskene. Det er en stund siden jeg surra med det, så jeg husker ikke helt hvor det er ;)

 

Jeg gjorde dette med W2K pro SP4, vet ikke om det er låst med andre OS. Dersom du har muligheten til det ville jeg sjekket i den andre OS installasjonen (om du fremdeles har den på en av de andre diskene?) og sørget for at diskene ikke er låst på noen måte (jeg aner ikke hvordan det gjøres i WXP da jeg aldri har kjørt XP over lengre tid...).

 

Edit: det er forskjell på hvor du høyreklikker i Disc management. Om du klikker der partisjonen skal være, får du andre valg enn om du klikker helt til Venstre (i den grå firkanten).

 

Sjekk også dropp-meny`en, under.... nm jeg fant det - den firkanten med disk-nr (disk0) skal være klikket på (så den er markert, noe den er når den er trykket ned) og deretter høyreklikk. Da får jeg opp Import Foreign disks som valg nr 2 fra toppen.

Edited by AveMORphine

Share this post


Link to post

Jepp.. jeg har restartet mange ganger! Finner de i biosen, men bare ikke i Min datamaskin.

 

De gamle diskene er IDE, og de kjører ikke Raid. Den ene er NTFS og den andre er Fat32.

 

 

Edit:

 

Jeg skal prøve å konvertere den gamle Fat32 disken til dynamisk disk. Den har ikke så veldig mye som jeg er redd for å miste, så jeg tar sjansen på å teste dette :innocent:

Edited by Polarbastard

Share this post


Link to post

Har du filsystemet intakt fra den gamle disken?

Har du lagt inn noe nytt på den nye, som gjør at du ikke vil fortsette å kjøre det gamle OS?

 

Du kan jo enkelt kopiere filsystemet fra den gamle systemdisken til den nye SATA disken din dersom du har installert driverene til det nye utstyret i den gamle OS installasjonen. Seagate og WD har programmer som lar deg gjøre det på en enkel måte.

 

Jeg ville prøvd å laste den gamle installasjonen med den nye HW (la den boote fra den gamle Systemdisken).

 

NEIIIII Ikke konverter disken før du har partisjonen tilgjengelig, tror du bare gjør vondt verre!!! :scared:

Edited by AveMORphine

Share this post


Link to post

Og du har satt jumperene riktig regner jeg med. Hvis ikke skal dem stå som slave with master present, evt bare slave.

 

Kommer ikke på noe mer i farten. Får sove på det til i morgen hvis det ikke er løst da :ermm:

Share this post


Link to post

Filsystemet er intakt på den/de gamle diskene. Den med Fat32 kjører Win98, den med NTFS kjører XPPro.

 

EDIT:

Takk for all hjelp :) Jeg skal prøve de tipsene dere har gitt,, hvis ikke får jeg rive ut all ny hardware, og putte inn det gamle HK mm, for så å brenne ut filene på DVD.

 

Edit2:

 

Jeg har prøvd å boote med de gamle diskene, med det funker bare med Win98 disken. Hvis jeg gjør det med NTFS disken får jeg beskjed at den manglet NDLR elns.

Edited by Polarbastard

Share this post


Link to post

Hvordan ligger de diskene i forhold til hverandre (hvilken er Master W98 eller XP?)

 

Edit: W98 støtter IKKE Dynamic disks!

 

Begge diskene må da stå helt likt som de gjorde før, da du har hatt W98 disken som master når du installerte XP på den andre disken (MBR ligger på W98 disken).

Edited by AveMORphine

Share this post


Link to post

Det kan være du må koble fra SATA disken når du prøver å laste XPpro. Da diskene vil være plassert i en annen rekkefølge på det nye kortet når SATA kontrolleren er aktivert eller har en disk tilkoblet (sjekk først uten disken og deretter deaktiver SATA kontrolleren i Bios for å se om du får lastet den gamle XPpro installasjonen).

 

Vil tro at dersom du setter diskene likt som de sto før så virker det.

 

Edit: får du lastet XPpro med SATA kontrolleren aktivert så legger du bare inn driverene til kontrolleren. Da kan du flytte installasjonen over på den nye disken med DiscWizard for Windows (programmet midt på siden).

 

Laster ikke XPpro med SATA kontrolleren aktivert, men når den er deaktivert vet jeg ikke hva du kan gjøre annet enn å ta backup av filene fra XPpro installasjonen uten SATA kontrolleren aktivert, og bruke den nye installasjonen på SATA disken (og da slette partisjonene fra disc management etter du har hentet alle filer du trenger).

Edited by AveMORphine

Share this post


Link to post

Jeg er still going strong :)

 

Så til topic, det kan godt være noe med rekkefølgen de står i. Det beste ville jo være å formatere disse to da vil det nok funke, men jeg antar at det ikke er aktuelt. Men tenkte jeg iallefall kunne nevne det, hvis det var en mulighet.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...