Jump to content
Sign in to follow this  
jvestby

Bruk av strømnett, effekt på batteri

Recommended Posts

Hey.

 

Har en G556E og vil gjerne ha batterikapasiteten så lenge jeg kan. Er derfor ute etter noen erfaringer med folks bruk av strømnett og effekten av dette på batteriet. Det jeg tenker på er om jeg skal ta ut batteriet når jeg bruker strømnettet eller om jeg bare kan la det stå i? Si for eksempel at batteriet er halvfullt og jeg plugger i strømkabelen, vil da batterieffekten bli ødelagt over tid? Det sitter et Litium ion batteri i pc'n, og etter hva folk sier så skal denne typen batteri være fri for negative effekter av smålading innimellom. MEN: Jeg er ute etter erfaringer til folk. Fungerer teorien i praksis?

Share this post


Link to post

Etter hva jeg vet så har den typen batterier en levetid på f.eks 50000% av kapasiteten. Om du lader 1 og 1 prosent eller 100 og 100 prosent skal ikke ha noe å si.

 

Forutsatt at pc'n ikke bruker strøm fra batteriet når du er koblet til strømnettet skal det ikke være negativt å ha batteriet i pc'n da.

Share this post


Link to post

Ok. Jeg regner med pc'n er så smart at den skjønner når jeg stikker i strømkabelen at den skal bruke av nettet og ikke batteriet. Det skifter ihvertfall ikon nede ved klokka..

Share this post


Link to post

En laptop vil alltid bruke strøm fra nettet så lenge den er tilkoblet nettet, selv om du kobler den på nettet etter å ha kjørt den på batteri en stund. Den vil imidlertid også lade opp batteriet til det er fult om det ikke er det.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...