Jump to content
Sign in to follow this  
fudun

Fildeling over windowsnettverk med flere svitsjer

Recommended Posts

Hei,

 

har et nettverk som ser slik ut:

 

-NGT---->Netopia router---->Switch----->Fujitsu-Siemems AP-600rp---> WLAN klient.

 

Alt er oppe og går som det skal, men jeg sliter litt med å få satt opp windows nettverk mellom maskiner koblet til switchen og AP'et. Ikke så rart, egentlig, da både netopiaen og FS ap'et har DHCP oppe og går, så det blir to forskjellige subnett. Har ikke fått nettet opp å gå ved noen andre oppsett enn dette, faktisk har det bare kræsja hvis jeg har plukka for mye, og er litt drittlei ustabile WLAN enheter nå.

 

Hva er enkleste måten å fikse kontakt mellom maskinene i et windows xp nettverk, er det noen måter å route en tilkobling via en annen gateway? Grunnen til at ikke alle maskinene kan kobles fysisk på samme punkt, er avstand....

Share this post


Link to post

Det enkleste hadde kanskje vært å sette Fujitsu-Siemems AP-600rp inn i en "bridge"-modus (hvis det er mulig", dvs. denne skal ikke fungere som router men bare som en "forlengelse" av det logiske nettverket. Hvis du så stenger end dhcp-serveren på den ... skulle det fungere.

Share this post


Link to post

Hmmm... kan prøve igjen. Problemet er å få WLAN klientene til å få IP fra netopia routern, noe de må hvis jeg skrur av DHCP på AP'et.

Share this post


Link to post

Der ordna det seg, takktakk...

 

Måtte koble internett inn i AP'et via en vanlig LAN port, ikke WAN porten - Ikke så rart egentlig. Deretter satte jeg opp fast IP for AP'et i området til DHCP serveren. Nå funker det som bare det.

Share this post


Link to post

Hint: Bruk en ip utenom området til DHCP-serveren. (f.eks har min dhcp server .10-.200, og 1-10 er for servere/fast ip maskiner, og over 200 for knask som AP og slikt. Fremdeles plass til 190 stk via DHCP (noe som virkelig burde holde, siden jeg bare har 10 pc'er:-D), og jeg slipper kjedelige ting som at DHCP serveren gir en maskin en ip som en annen maskin allerede har.

Share this post


Link to post

Takk for tipset... Akkurat nå er ikke dette noe stort problem ennå. Det er kun tre maskiner i nettverket foreløpig.

 

Det største problemet mitt var egentlig bare at AP'et kræsja hver gang jeg prøvde å skru av DHCP serveren. Endel småfeil i den siste firmwaren (7.3.3), blant annet fungerer det ikke lenger å ta backup av konfigurasjon.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...