Jump to content
Sign in to follow this  
benjamin84

Kjøpe i Tyskland, frakte til England, så til Norge

Recommended Posts

Heisann, sitter her og funderer på å skaffe meg bil. Studerer for tiden i Bath i England, og vil helst ikke kjøpe bil her ettersom den blir rimelig ubrukelig når jeg kommer til Norge (helvetes briter som kjører på feil side av veien)

 

Derfor vurderer jeg å kjøpe bil i Tyskland, importere den til England, og så ta den med til Norge om to år når jeg er ferdig med studiene.

 

Noen som har den ringeste anelse om hva jeg må gjøre for å få til dette? Jeg regner med bilen må på engelske skilter her for å forsikres, så på norske igjen om to år. Jeg frykter jeg kommer til å bli overlesset med avgifter, men jeg vet ikke helt hvor jeg skal henvende meg for å finne ut av dette.

 

Forslag/erfaringer?

 

-benjamin-

Share this post


Link to post

Det er slutt på å ta med biler avgiftsfritt til Norge, uansett hvor lenge du har bodd i utlandet.

 

Importen til Norge kan du enkelt regne deg fram til. Bruk feks dinsides importkalkulator. Avgiftene i England er jo relativt lave, så det burde ikke bli så himla dyrt.

 

MEN, det må jo være mye enklere å kjøpe en bil i England, enten en som er så billig at du vraker den når du skal hjem, eller en du kan selge igjen. Det sparer deg for mye arbeid, uten at det blir noe dyrere.

Edited by Signatur

Share this post


Link to post

Jeg må nok si meg enig med Signatur her. Kjøp en bil og selg den igjen før du flytter tilbake til Norge. Hvis ikke er jeg redd du ender opp med masse avgifter og en helvetes papirmølle.

Share this post


Link to post

Det er etterhvert ganske vanlig å hente venstrestyrte biler fra europa til UK, men første og fremst biler som er verd bryet, som f.eks litt sprekere modeller som ikke er så lett å få tak i i UK, som e30 M3, Integrale, 911 etc - men også mer vanlige biler. Prisene i UK var jo før kunstig høye på grunn av liten konkurranse utenfra, siden ingen andre solgte høyrestyrte biler.

 

Men der borte er det jo ikke akkurat lettere å selge en venstrestyrt bil, så jeg gjetter at hvis du leter litt i Auto Trader etc etter en rimelig vanlig bil så vil du kunne finne billige venstrestyrte i UK. Det er jo ingen som kjøper en venstrestyrt "super el cheapo edition" Astra 1.4 når de kan velge mellom hundre høyrestyrte!

Edited by Espenevo

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...