Gå til innhold

1.Syk mus i RH 7.3.


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg kan absolutt ingenting om linux, så nå må jeg se å få lært meg litt. Lastet ned 3 iso filer, brente 3 CD'er og kjørte innstallasjonen, det gikk veldig enkelt og greit!

Jeg fikk til og med lastet ned og innstallert programvare fra internett (Opera etc) og.. det går ann å bruke linux til noe fornuftig. Jeg helt imponert og hektet!!!!

 

Men: Musepekern bummer med ca en centimeter for langt til venstre. Hvis jeg skal klikke på noe må jeg alså peke ca en centimerer til høyre for det jeg vil klikke på. Noen som vet hva som er feilen og hvordan jeg retter den?

 

Videre så må jeg jo lære mer, vil dere anbefale meg å begynne med å lese den norske boken: "boken om Linux" som gis ut av IDG (PC World Norge) eller finnes det noen skikkelig fine Sites osv?

 

Så ut som om det var mye fint hos Red Hat, men de skulle jo ha flere hundre eller tusen dollar for e-learning, bøker etc. så det blir litt for dyrt for meg akkurat nå.

 

Hilsen

 

Lars-Kr.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Jeg bruker både KDE og GNOME. Feilen er akkurat lik i begge. Faktisk så har jeg hatt samme problem i Win95.. og det var akkurat når Win95 ble lansert.. og jeg tror jeg løste problemet ved å bytte skjermdriver. (!) Høres merkelig ut, mulig jeg husker feil. Men hvordan bytter jeg ut skjermdriveren min i Linux?

 

Takk for tipsene dine.

Lenke til kommentar

Det er ikke værre? Jeg trodde det var skikkelig komplisert jeg. Har jo hørt at Linux er så usannsynlig komplisert og vanskelig at det omtrent bare var å gi opp.. :smile:

 

Da skal jeg prøve, i alle fall se om jeg finner noen driver etc. Skjermkortet er en del av VIA chipsettet, har aldri sett om VIA har Linux drivere, men nå skal jeg sjekke.

 

Takk for svaret!

 

[ Denne Melding var redigert av: larskrru på 2002-05-09 20:18 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-09 20:17, larskrru skrev:

Det er ikke værre? Jeg trodde det var skikkelig komplisert jeg. Har jo hørt at Linux er så usannsynlig komplisert og vanskelig at det omtrent bare var å gi opp.. :smile:


 

angående linux og vanskelighet:

 

linux _er_ komplisert, men komplisert betyr ikke nødvendigvis besværlig. Det kan for eksempel bety at en bil er veldig komplisert under panseret, slik at du bare trenger å sette nøkkelen i og trykke på starteren :wink:

 

Linux er like vanskelig som du selv velger:

"bruker" = lett

"administrator" = værre enn lett! her kreves det en hel del til for å gå fra nybegynner til "utdannet" :smile:

lykke til!

Lenke til kommentar

Jeg fikk en mengde oppdateringer via RHN, og nå funger alt. Så det var en bug, eller?

 

Redhat.com med RHN virker jo veldig likt Microsoft.com og Technet, en mengde gode løsninger, godt dokumentert, alt på et sted?

 

Minner meg veldig om problemløsning i Windows, der kjører man jo Windows update eller sjekker technet og finner det man skal og så ordner det seg.

 

Aktiverte og registerte OS'et nesten sånn man registerer XP. XP aktiviseringen er jo kjipere selvfølgelig men det ligner jo litt? De skulle i alle fall ha maskin config'en, navn og adresse etc.

 

Jammen var det ikke RHCE akkurat som Microsoft har MCSE. Ganske stilig.

 

Får håpe for Redhat sin skyld at de ikke prøver å lage alt selv å putte det i en pakke og så tvinge alle til å bruke det, for da kommer vel anti-trust folka og skal ta Redhat også.

 

Skal ta en tur i bokhandelen i morgen, lurer på om det finnes RHpress? Akkurat som MSpress

 

[ Denne Melding var redigert av: larskrru på 2002-05-11 02:56 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...