Jump to content
Sign in to follow this  
Slabbedasken

Hjelp! Spon i automatgirkasse på 91 mod Sigma

Recommended Posts

Fikk noe trøbbel emd Automatgiren til min 91 mod. Mitsubishi Sigma der den sluttet å virke litt og tok dårlig....etter en sjekk fant en mekaniker spon i oljen i girkassen.

Vi har tatt ny olje (uorginal) i for å rense girkassen og få vekk nytt eventuelt skit som måtte være der, og har nå etterpå tenkt å kjøpe ny Mitsubishi girolje, og filter i automatgiren.

 

Er det noen som har noen tips til det som vi skal gjøre, og ellers det med å få "spon" i girkassen.....er det noe jeg har oversett eller burde gjøre?

 

Takker for alle svar :-)

 

-slabbedasken-

Share this post


Link to post

Ja når vi skulle skifte girolje på den om til mitsubishi girolje en gang var det for lite mitsubishi olje så vi etterfyllte på med litt av den gamle oljen vi hadde tappet ut....mulig det er det som er skylden.......

Skal iallefall nå bytte filteret i girkassen og ny 100% mitsubishi olje. Er optimistisk om at det er akt som skal til, siden den allerede nå på "midlertidig" vanlig girolje går helt greit.

Share this post


Link to post

Er ikke så uvanlig med LITT spon/syltynne flak, har sett det selv etpar ganger uten at det har vært noe gæernt med girkassa.

Like viktig å passe på olje- og filterskift på automaten som på motoren, lett å "glemme" den på biler som er noen år.

(Minner meg på at det er på tide å bytte på min egen, rommer 18 liter...*grøss*...)

Share this post


Link to post

Byttet oljefilter i automatgiren da jeg tok på ny olje for en 1,5 mnd siden, og byttet enda et nytt filter denne gangen i tilfelle det var spon i det samt ny olje (mitsubishi) ca 4 liter.

Det jeg ikke skjønnte var at i heftet over bilen står det at det skal 7,5 liter "væske" i automatgiren, men en merkeforhandler av Mitsubishi sa det var max 4, så vi tok det på og peilepinnen viser sånn ca akkurat!!!!!

 

I dag slo gire hardt så hele bilen fikk seg et kraftig nykk....lite hyggelig, og jeg må inrømme jeg kvapp som bare det, men ellers virket den tillsynelatende ok, men hvorfor skjer dette? Har giren tenkt å ta kvelden? Har ikke hatt bilen i 2 mnd engang, og ikke fått noen beskjed om at giren synger på siste værset :(:cry:

Share this post


Link to post

Grunnen til at du ikke får på mer olje trenger ikke være annet enn at når du bytter olje i kassen, blir det igjen ganske mye oje i converteren, som ikke renner ut.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...