Gå til innhold

Bilder tatt med Olympus C-770


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, jeg er helt enig. Uskarpheten skyldes nok fotografen, og det er nok også årsaken til alle de dårlige bildene i den kommende sammenligningstesten.

I den testen er det nok bare tilfeldighetene som avgjør hvilket kamera som får best bildekvalitet.

Når en skal teste et kameara og ta et makrobilde av en blomst, og fotografen er uheldig og får et uklart bilde, må han ta et nytt. For han må da kunne innse at her har jeg gjordt noe galt.

 

Det samme gjelder med alt. F.eks. når en bltester tester en bil, kan han ikke skrive at den aksellerer dårlig fordi han ikke ga nok gass.

Lenke til kommentar

Joda det kan sikkert hende, men som sagt er det ikke representativt for kamera.

 

Jeg har også "lurt" Nikon D100 til det samme som du har fått til her, men det er neppe representativt for kamera det heller.

 

Jeg er litt i tvil om poenget med denne testen, men det skal blir artig og se :yes:

 

Keep up the god arbeid.

Lenke til kommentar

Dette bildet er ikke representativt. Den grønne fokuslampen kan tenne selv om motivet ikke er i fokus. Dette er ikke noe nytt. Alle som har tatt macrobilder, vet dette.

 

Jeg har tatt ganske mange macrobilder med mitt Olympus C-750 UZ. Og jeg tror ikke 770 er så veldig mye vanskeligere å fotografere macrobilder med.

 

Den største årsaken til at det er vanskelig å fotografere macrobilder er at dybdeskarpheten er så dårlig på macrobilder. Dette gjelder alle kameraer.

 

Når motivet er 3cm fra linsen er det snakk om kun 1 mm. Alt annet blir uskarpt. Hovedregel når et bilde skal taes, er at øynene må blir skarp. Dette gjelder også edderkopper. Legg merke til alt på bildet som ikke er i fokus. Alt bak og alt fremfor.

 

Eddy3.jpg

 

For å få øynene i fokus må kameraet settes i manuell fokus. Fokus stilles så inn til det nærmeste. (3cm på mitt kamera.)Så varierer avstanden mellom motiv og kamera for å få motivet i fokus.

 

Hvis jeg ikke gjør det på denne måte, er det faktisk lotto om øynene kommer i fokus. Som oftest er det en fot eller et strå, og ikke øynene til edderkoppen som kommer i fokus.

 

En annen fordel med å sette fokus manuelt er du da får du brukt macro egenskapene for fullt. Hvis fokus står på auto, vet du ikke om du er så nært motivet som de tekniske egenskapene til kameraet gjør mulig. Enten er du for nært. Da er det umulig for autofokus å fokusere. Eller så er du lenger borte fra motivet enn det som er nødvendig.

 

På mitt kamera er det 2 macromoduser. Ikke spør meg hvorfor. For å få tilgang til den beste modusen, må jeg inn i menyen og sette kameraet i supermacomodus.

 

Alt dette som jeg nå har skrevet, virker fryktelig tungvint. For å ikke lage dette dette innlegget lengre, kan jeg forsette videre lenger nede eller i en ny tråd.

Lenke til kommentar

Enig med Ludvig. 770'n burde ikke være noe verre enn våre 750'er. Og manuell fokus kan selvsagt være lurt. Jeg har dog fått til et og annet bilde ved å låse fokusen i automatmodus på et vertikalt element i nærheten, og tatt en sjanse på at hovedmotivet er tilsvarende i avstand. Ellers kan du se på Tronds Galleri og se under "Insekter" og side 7, ser du godt hvor snevert fokusområdet er. Jeg bommet litt på marihøna, den den hadde dårlig tid og rakk å krype rett utenfor fokus, men du ser jo lett hvor mye av femmer'n som er innefor fokus.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...