Gå til innhold

Apple med helt ny iMac G5


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
(Er det forresten flere enn meg som kan huske PC'er med all hardware bygd inn i skjerm før den første iMac'en kom..?)

Nei, de gamle Compaq Presarionene hadde det. I allefall noen av modellene. En kammerat hadde en Presario 486DX2 som var slik.

Og de første mac'ene var slik, de kom tidlig på 80-tallet... så hvem var først

ute med en slik maskin for "vanlige" forbrukere..

Endret av kvikks
Lenke til kommentar

Poenget her er at de som vanligvis kjøper en iMac er de som er drittlei Microsoft, Dell og alt annet "PC-skrot", og heller vil gå for en maskin som skiller seg ut fra mengden, er behagelig å JOBBE ved, og minimalt med problemer som drivere, programfeil osv. Det er ganske enkelt mye mer behagelig å jobbe med en Mac.

 

Hvis det derimot er ytelse, ekspansjonsmuligheter osv. man er ute etter, går man for en PowerMac G5 eller en PC. Det er idioti å sammenligne et produkt med noe som er langt utenfor bruksområdet. Blir det samme som å sammenligne en iPod med en Dell Dimension. Begge kan spille spill, men i iPod'en er det bare en "bonus" i tillegg til å være suveren til det den skal brukes til...Nemlig musikkavspilling!

 

Takker for oppmerksomheten.

Lenke til kommentar
grei nok den, jeg liker bedre å kunne gjemme vekk selve PC'en istedet for å ha den midt i tryne (jeg liker IKKE tykke kanter rundt display) ;)

iMac'en er gjemt vekk! (Bak skjermen hvis du lurer) La meg fortelle deg om den tykke kanten nederst på iMac'en... Jeg skal gjøre det enkelt for deg...

 

H Ø Y T A L E R E ! :tease:

 

Du hadde kanskje likt at høytalerene var under musen eller noe slikt. :p

 

Jeg synes maskinen er KANON, snexy og alt annet! :love: Se for deg en 20" med innebygget AirPort og Bluetooth + Bluetooth mus og tastaur!!! Ahhhhhhh Ohhhhhhh ME WANT ONE!!! hmfpr ahhhhh jeg holder på å klikke!!!! hmfphrhnk ahhhhh Tenk deg det du! Bare strømledning koblet til! Mangler bare trødløs strømforsyning da! ;-) Ahhhhh Ohhhhhhh NYYYYYYYdELIG!!!!!

 

Terningkast 7 til den nye iMac'en!

Endret av KennyBoy
Lenke til kommentar
Er ikke høytalere der du. Men angående DVD-brenner så bruker den samme brenner som i powerbooken ettersom den tar liten plass, noe som er et av de fine tingene med den nye iMacen.

Er høytalere nederst jo! På undersiden så lyden blir kastet ned i borplaten og opp til den som sitter ved maskinen.

Lenke til kommentar
...for digitalkamera bruker jo ikke batteri.  :roll:

Still much to learn you have.

 

 

Jeg kan foreta ganske god tekstbehandling på 286'en min, om jeg bare vil. Og grafisk internettsurfing kan jeg gjøre med en 486. Du trenger ikke å kjøpe en maskin til 10.000-15.000 for å gjøre slikt. Det burde si seg selv. Syns det er litt drøyt for en streit designet maskin, til tross for noen snasne løsninger.

 

(Er det forresten flere enn meg som kan huske PC'er med all hardware bygd inn i skjerm før den første iMac'en kom..?)

Hva har det med saken og gjøre?

Jeg sier bare at et digitalkamera ikke trekker strøm ut fra usb-portene ettersom det har et eget batteri som det tar strømmen fra.

Hvordan kan det DA ha seg at jeg flere ganger har fått beskjed om at kameraet bruker for mye strøm, og derfor ikke kan være i tastaturet? Kanskje det er nissen inni Mac'en som driver gjøn med meg. Beklager.

Lenke til kommentar
Poenget her er at de som vanligvis kjøper en iMac er de som er drittlei Microsoft, Dell og alt annet "PC-skrot", og heller vil gå for en maskin som skiller seg ut fra mengden, er behagelig å JOBBE ved, og minimalt med problemer som drivere, programfeil osv. Det er ganske enkelt mye mer behagelig å jobbe med en Mac.

Jeg er enig i det du sier om bruksområde og greier...

 

Men å skille seg ut fra mengden?

Greit, det selges kanskje ikke så mange Mac's som x86-baserte maskiner, og de selges gjerne i større antall til et sted (til undervisningsinstitusjoner, blant annet) istedetfor enkeltpersoner, men jeg må si; de er dønn like. En Mac ser ut som en annen Mac, såfremst de er av samme generasjon og har rimelig like specs. En PC med f.eks. 512MB RAM og 2GHz CPU ser ikke ut som en annen PC med 512MB RAM og 2GHz CPU. Bare ta dere en liten tur inn på MicroPlex, f.eks...

Lenke til kommentar
(Er det forresten flere enn meg som kan huske PC'er med all hardware bygd inn i skjerm før den første iMac'en kom..?)

Eh, Ruthless nå var jo den første mac'en som kom faktisk en fullintegrert løsning (i 1984).

 

Men det finnes kanskje en enda eldre IBM PC med tilsvarende løsning?

Synes å huske at det var flere datamaskiner i gamle dager som var slikt. Ser det også i mange filmer og gamle TV-serier.

 

Uansett, her var det snakk om før iMac. Da iMac'en kom var det dette den ble kjent for.

 

Pappas Victor 4,18 Mhz fra 1982 hadde separat skjerm.

Lenke til kommentar

iMac'en fikk jo mye presse da den ble lansert, men slettes ikke bare fordi alt var i en boks. Materialet var utarbeidet av Apple i samarbeid med en godterifabrikant! (hvis jeg husker riktig). Apple anonserte at floppyen var død og omfavnet USB med begge hender og enda litt til.

 

Faktisk er jo selve navnekonvensjonen med en liten bokstav først et element som har blitt kopiert i det uendelig (på samme måte som fargene var svært populære en stund). Tror nok det rent estetiske også spilte en vesentlig rolle. Maskinene så rett og slett koselige ut, litt på samme måte som en gammel Wolksvagen boble...

 

Vi skal huske at på denne tiden var strengt tatt "alle" PC'er "beige bokser"...

Lenke til kommentar
Apple anonserte at floppyen var død og omfavnet USB med begge hender og enda litt til.

. Tror nok det rent estetiske også spilte en vesentlig rolle. Maskinene så rett og slett koselige ut, litt på samme måte som en gammel Wolksvagen boble...

All ære til Apple for at de skrinla floppyen. Den burde vært begravet for 6-7 år siden.

 

Det er helt korrekt, den ser bra ut. Det er det som teller for de aller fleste der ute. Nå er det sikkert mange her som synes et moddet Chieftec-tower med neonlys og mye vifter ser helt konge ut, men dere må huske at dere er gutter. Dere har dårlig smak.

 

En jente ofte mye heller ha en Mac enn en PC, BARE fordi den ser bedre ut. For en stund siden så kom jo Apple med den Cube-maskinen sin. Den ble jo ikke akkurat en hit, men se hvilken rettning PCene har beveget seg etter det. Alle datafolk lo av Cube da den kom, men hvordan er en PC nå? De aller fleste, meg inkludert, synes vifteløse PCer og små Shuttle/SFF-bokser er helt konge.

 

Hvis f.eks Shuttle hadde kommet med en slik løsning før Apple, hadde nesten alle her syntes den var helt konge. Det er jeg 100% sikker på.

Lenke til kommentar

hmm, noen som fikk med seg en liten nyhet på digi.no for en tid siden om en pc under navnet hip-e? den har mye av samme opplegget som den macen der...

 

http://www.hip-e.com

 

sony også har forresten en lignende løsning for salg du finner den på sony.com sidene :)

 

hadde vært morro å solgt slike under barebones prinsippet (alla shuttle), aopen selger jo allerede en barebone laptop (som minst en nettbrutikk her i landet bruker for å lage sitt eget merke laptops). enda bedre hadde det vært om en kunne koble løs hele oppehenget bak og feste det fast på en større skjerm når det fristet :)

Lenke til kommentar

IBM hadde noen NetVista (tror det var navnet) med samme prinsippet for et par år siden. Vet ikke om de er i salg enda. Men, denne tråden glir ut i det usakelige nå. Nyheten var om den nye iMac'en. Dette er min siste post her.

 

 

 

Dessuten kan jeg jo ikke risikere at hovedprosenten av postene mine er på Mac-delen av forumet. Det tar seg ikke helt bra ut for meg :tease:

Lenke til kommentar

den netvistaen var vel mer cdrom og diskettstasjon (pluss trøm og reset knapp) seprarert fra tårnet slik at en kunne stappedet inni et skap om en ville. om jeg ikke husker feil var enhetene gjemt i sokkelen med slags sprett opp løsning slik at en kunne legge tastaturet oppå når en ikke brukte maskina. dette er om jeg tenker på rett ibm maskin da...

Lenke til kommentar

Til alle som fokuserer på spilling.

 

Skal man ha en maskin for spilling, så kjøp et tv-spill eller en PC.

 

For alt annet er mac'en veldig god.

 

Sitter og jobber med utvikling mot windows til daglig, og da er det ganske fint å kunne sette seg med mac'en heime og slepe å krangle med den for å få den til å virke. Den bare fungerer

 

Nå gjenstår det bare å vinne et par mill i lotto slik at jeg får råd til en 30", en Powermac til å drive den, samt et hus med arbeidsrom som er stort nok til skjermen.

 

Andreas

Lenke til kommentar
[quote name='the_ruthless' date='01/09/2004 : 20:02'] [quote name='Chronosphere.X' date='01/09/2004 : 12:13'] Poenget her er at de som vanligvis kjøper en iMac er de som er drittlei Microsoft, Dell og alt annet "PC-skrot", [b]og heller vil gå for en maskin som skiller seg ut fra mengden[/b], er behagelig å JOBBE ved, og minimalt med problemer som drivere, programfeil osv. Det er ganske enkelt mye mer behagelig å jobbe med en Mac. [/quote]
Jeg er enig i det du sier om bruksområde og greier...

Men å skille seg ut fra mengden?
Greit, det selges kanskje ikke så mange Mac's som x86-baserte maskiner, og de selges gjerne i større antall til et sted (til undervisningsinstitusjoner, blant annet) istedetfor enkeltpersoner, men jeg må si; de er dønn like. En Mac ser ut som en annen Mac, såfremst de er av samme generasjon og har rimelig like specs. En PC med f.eks. 512MB RAM og 2GHz CPU ser ikke ut som en annen PC med 512MB RAM og 2GHz CPU. Bare ta dere en liten tur inn på MicroPlex, f.eks... [/quote]
Så er det ikke alle som har kunnskap, interesse eller lyst til å casemodde heller da... Spesielt innenfor bedrifter.

Skiller seg ut i mengden av PC brukere som faktisk er en majoritet på dette tidspunkt.

Det er et kjent fenomen at designere, journalister osv. foretrekker Mac. Fordi de skal sitte med maskinen hver dag (overdriver litt nå) i mange år, og da er det greit å ha en maskin som fungerer 99,9% av tiden og samtidig ser deilig ut.

Hvis man kunne kjørt Windows programmer/spill på en Mac ville jeg valgt en Mac fordi et casemod-prosjekt til PC er både dyrt, risikofylt og ser ofte veldig stygt ut (ut i fra normale synspunkt). Dessuten er det idioti å tro at de som er i målgruppen til en iMac tar seg en tur til Microplex, 3Dfxcool osv. først for å se om de kan finne fram dremelen og bruke atskillige timer i en garasje for å lage seg et tøft viftehull.

Jeg er ikke i målgruppen til en iMac, men hvis jeg hadde vært det vet jeg hva jeg hadde foretrukket. :tease: Endret av Chronosphere.X
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...