Gå til innhold

hva trengs for å spille i nettverk?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kjøp 100mbit, skulle dere trenge å trekke noen store filer over nettverket så er det kjedelig å sitte der med bare 10mbit. Dessuten koster det ikke mye for en 100mbit switch i dag.

 

Kjøp en 100mbit switch du. Jeg anbefaler Cnet.

Lenke til kommentar

En switch er jo alltid greit å ha :wink:

 

Men seriøst, 10 MBit holder i massevis for SPILLING i nettverk. Skal du overføre filer er 100 MBit å anbefale, fortrinnsvis Switch, da disse gir høyere throughput i større nettverk. Det finnes ikke det spill idag som krever mer enn 10 MBps connection. Hvorfor? Fordi da ville det være umulig å spille over TCP/IP, dvs. internett :wink:

Lenke til kommentar

Det spørs hvor mye du vil penger du vil bruke.

En hub koster dessuten nesten like mye som en switch, så jeg ville gått for en switch. Det er då greit å ha 100Mbits nettverkskort, siden switchen oppererer på en hastighet på 100Mbits. Du får en alt-i-ett pakke fra SMC til rundt 750,-. Den inkl. 5 ports switch, to nettverkskort og to 5m lange kabler.

Har selv en 8 porter Cnet switch, den kom på rundt 1000,- med kabler og 2 nettverskort. Sjekk rundt på webshoppene etter priser.

Lenke til kommentar

Det kommer vel litt an på OS, protokoller, ruter/hub/switch etc. Litt vanskelig å svare godt på dette.

 

De fleste OS'er har gjerne TCP/IP installert fra før av (i hvert fall win98 og nyere). Skal du bruke denne protokollen, må hver enkelt maskin konfigureres med separat ip-adresse, eller hvis du har ruter, så må maskinen settes til å motta en ip-adresse fra ruteren. SÅ er du oppe og går..

 

Den enkleste protokollen (som mange, særlig eldre spill, krever), er NetBUI. Denne er ikke installert som standard i noe OS (kanskje winXP?), og må installeres under innstillinger for nettverk i kontrollpanelet. Denne behøver ingen knfigurasjon, i hvert fall ikke hvis du bruker en løsning med HUB. Ulempen med denne protokollen er at den utgjør en sikkerhetsrisiko dersom du er tilknyttet internett. Derfor bør den kun benyttes i minst mulig grad. Husk for all del å skru av harddisk- og skriverdeling dersom maskinen din er koplet til internett..

Lenke til kommentar

hmm...maskinene som kommer til å være fast i nettverk har xp...der vil jeg nok bruke deling av internett og skrivere, og kanskje litt filutveksling...

 

men når vi skal spille vet jeg ikke hva som dukker opp...fungerer ikke tcp/ip i massevis til enkelt bruk?

 

og til sånt bruk, er en svitsj mer tiltak å bruke enn en hub, eller merker man ingen forskjell?

 

takker for svar så langt forresten!;)

 

 

[ Denne Melding var redigert av: krister461 på 2002-05-05 14:07 ]

Lenke til kommentar

den største forskjellen på en 100mbit switch (les: SWITCH) og en 100mbit hub er:

 

switch: 100mbit fullduplex PER port

 

hub: 100mbit fordelt på alle porter

 

konklusjonen er,

 

ja, switch er garantert det beste i denne situasjonen.. uansett hvor mye man vrir å vender på det, switch er best i alle situasjoner... raskt og godt!.. mange kommer nok til å si at i nettverk med 2PC'r, så er ikke switch vits i.. so ? status!!

 

 

Respect!

 

Housey

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...