Gå til innhold

Kabinettvifter ut eller inn?


Anbefalte innlegg

Heisann

 

Hva er best? To vifter som blåser inn, og to som blåser ut, eller at alle fire blåser ut? Mener at jeg en gang i tiden gjorde det (ved en feil), og at jeg da skapte et over/undertrykk, noe som medførte lavere temperatur og mindre støv i kabinettet. kan det stemme eller er det bare noe jeg har innbilt meg? :blush:

 

Håper noen har greie på dette :hmm:

 

Lars

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Viftene nederst i kabinettet burde blåse inn, gjerne forran.. siden som kjent varme stiger, burde de "øverste" viftene blåse ut.. om den totale luftmengden som kommer inn er større enn den som viftene som skal fjerne lufta igjen klarer å få ut, vil du skape et overtrykk av luft inne i kabinettet..

 

dette vil tvinge luften til å finne andre veier ut og da gjerne gjennom sprekker som ellers støv og annen dritt kanskje ville brukt som veien inn..

 

var det greit??

 

Husk støvfilter til de viftene som skal blåse inn da..

Lenke til kommentar

Vist alle 4 blåser ut vil det oppstå et vakum inne i kabinettet som fører til at luft + eventuelt støv blir trekt inn mellom alle mulige sprekker/opninger det finner, 2 inn + 2ut får du sikkert en godt luftflyt i kabinettet + at du kan kontrolere støv nivået noe med filter montert på dei som blåser inn.

Monterer du filter på alle 4 viftene og lar dei blåse inn i kabinettet vil du få et overtrykk i kabinettet og støv vil ikke eksistere med mindre det er der fra før eller slipper gjennom filter, luftflyt vil sannsynligvis bli noe dårligere.

 

Har du mye støv rundt pc'n vil ej gå for siste alternativ, men med nogenlunde normalt renhold er vel 2inn + 2ut det beste :thumbup:

 

Edit: var vist noen sekunder for sen :blush: men som Nero sier, innluft nederst, utluft øverst pga. egenskapene til varm/kald luft

Endret av Bazer_Punk
Lenke til kommentar

Jeg har ennå ikke sett noen forsøk eller produsentanbefalinger som indikerer at vifter nederst i kabinettet har noen betydelig effekt på CPU/systemtemperatur når en allerede har tilstrekkelig med vifter øverst.

 

Altså: Grovt sett er mer enn 2 kabinettvifter (eller 1*120 mm) overflødig, med mindre du trenger å kjøle disker o.a. (Disker trenger sjelden noe særlig luftflyt.) Vil du ha ekstra kjøling (for overklokking?), er det sannsynligvis bedre å lage viftehull i toppen enn å montere vifter nederst.

 

Støv kan jo være lurt å holde ute, men det er ikke alltid praktisk å skape overtrykk i kabinettet.

Endret av EasyRaider
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...