Gå til innhold

Nytt skjermkort til vinter-prisutvikling-når kjøpe


Insomniac

Anbefalte innlegg

Vurderer nytt skjermkort når det begynner å gå mot vinter. Hvis man ser på antatt prisutvikling osv, kan vi få en diskusjon på når det vil være lurest å handle? Jeg mener... i tilfeller som Geforce1DDR, Radeon9500 moddbart til 9700 og Radeon9700pro, ser jeg i ettertid det som svært gode kjøp selv om man slo til når produktet var nytt selv om det da pleier å være dyrest pga deres lange holdbarhet både ytelsesmessig og prismessig (radeon9700pro gikk vel faktisk opp i pris, eller sank lite over lang tid). Hvordan venter man seg at prisutviklingen på dagens skjermkort kommer til å se ut? Faktorer her er selvfølgelig f.eks når neste generasjon kommer, etterspørsel osv.

 

Har egentlig lyst på x800 vivo og modde til x800xt, men er skeptisk til å bruke 4000kr på et skjermkort :hmm:

Radeon 9800 er jo et alternativ, men hvis jeg legger ut 2000kr vil jeg samtidig ha mest mulig for de, er det kommende kort som vil gi mer ytelse for de pengene?

 

EDIT: har forresten Radeon 9100 64mb nå. AthlonXP 2500 1,1,830@2,5, an7, 512ram, så resten av maskinen er ikke noen flaskehals.

Endret av Insomniac
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

4000kr er mye for et skjermkort enig med deg,men må du ha x800 pro da.er det ikke lettere og kjøpe et kort til 2000.- 3000.-,.

 

kjøp ati 9800 pro eller ennå bedre 6800 nu,da slipper du og vente i 4-5 mnd på et kort som er alt for dyrt nå,og er det slik at du bytter kort hvert år,da har du samme problemet neste år.

Lenke til kommentar

Heisan!

 

Jeg har tenkt akkurat som deg. Tenkte på å kjøpe et GF6600GT men det var visst kun pci (!) og at dette ville ha en levetid på ca 6mnd til at år. Hvis du skal spille tenk da på hva Doom3 grafikk motoren vil framskaffe av spill det neste året? pluss den nye motoren til Unreal og HL. Mitt argument for å kjøpe dyrere (les 4000,- kr)ville være at etter ett halvt år vil det du ha spart i kr frambringe irritasjon og ubehag (i hvertfall for en gamer) i hvorfor du ikke kjøpte et bedre kort. Når du leser specs på f.eks GF6800GT sammenlignet med et kort i 2000,- klassen skjønner man at det ikke holder så lenge :cry: Derfor bet jeg i det sure eplet å kjøpte et GF6800GT og tror jeg ikke kommer til å angre ;)

 

Uansett bør man vel se det i sammenheng med hva man skal bruke det til :) og jeg tror utifra hva jeg har sett av historikk på dyre kort er at de holder seg dyre uansett om det kommer nye og bedre :thumbup:

Lenke til kommentar

Hvis du tar utgangspunkt i forrige generasjon så ser vi at de aller råeste kortene nesten ikke har sunket i pris i det hele tatt. 9800XT og 5950 Ultra er fremdeles skammelig dyr. Men går vi ned ett lite hakk ser vi at 9800 Pro f.eks har sunket kraftig i pris over tid.

 

Jeg vil ut i fra dette tro at de kortene som vil synke mest i pris er x800 pro og 6800gt uten at det blir annet enn ren spekulasjon.

Lenke til kommentar
Kåre Klut, du sa du hadde kjøpt GF6800GT. Hvilken produsent? POV?

 

Gainward!

 

dette

 

 

I258673.jpg

 

Jeg håper bare jeg får det som er avbildet og ikke det uten kobberkjøler/aluminium (?)

 

[edit]

Jeg valgte dette for prisen var god (alt er relativt til kr 4000,-) og at specs ser ut til å holde en god stund mer enn hvis jeg skulle ha kjøpt et rimeligere kort :)

Og pc`en min er en jobb pc :whistle: så jeg har egentlig ikke brukt så mye penger på data :cool:

Endret av kåre klut
Lenke til kommentar
vel, jeg for min del har mistet all tillit til nvidia. bare tull og fanteri. driverjuks, bortforklaringer mm.

Det er vel ikke tvil om at nvidia har hatt sin del tabber inkludert det du nevner. Jeg mener likevel at det er verd å vurdere dem nå. Siste generasjon skjermkort fra både ati og nvidia er utrolig bra.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...